Η «Αλκυόνη» στη βιβλιοθήκη της Ναυπάκτου -Ένα ταξίδι στη μαγική Κωνσταντινούπολη

Τη Δευτέρα 18 Νοεμβρίου οι άνθρωποι της Παπαχαραλαμπείου Βιβλιοθήκης στη Ναύπακτο έκαναν ένα ταξίδι στη μαγική Κωνσταντινούπολη παρέα με τους φίλους τους από την «Αλκυόνη»!
Μέσα από πίνακες ζωγραφικής και εικόνες περιπλανήθηκαν στην πόλη που συνέδεσε Ανατολή και Δύση μαθαίνοντας για τις γέφυρές της (Γέφυρα του Βοσπόρου, Γέφυρα του Γαλατά κ.ά.), τα παλάτια της (Τοπ Καπί, Παλάτι Ντολμά Μπαχτσέ, Ciragan Palace, Yildiz Palace), τα μουσεία της (Ναυτικό Μουσείο, Αρχαιολογικό Μουσείο, Μουσείο της Αρχαίας Ανατολής και Μουσείο Ισλαμικής Τέχνης), το Υδραγωγείο, τον Ρωμαϊκό Ιππόδρομο και τα τζαμιά της (το Μπλε Τζαμί, το τζαμί Ortaköy Buyuk Mecidiye κ.ά.).
Όπως λένε «με μεγάλη συγκίνηση ακούσαμε θρύλους και παραδόσεις για την Αγια-Σοφιά και μιλήσαμε για το Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως, τη Μεγάλη του Γένους Σχολή και τη Θεολογική Σχολή Χάλκης». Και συνεχίζουν σημειώνοντας: «Το ταξίδι μας όμως στην Κωνσταντινούπολη συνεχίστηκε μέσα από τις γεύσεις των πιο γνωστών εδεσμάτων και γλυκών της ενώ μέσα από κουίζ μάθαμε τις τούρκικες εκείνες λέξεις που χρησιμοποιούμε ακόμα και σήμερα στην καθημερινότητά μας. Τέλος, τα παιδιά, χρησιμοποιώντας όλες αυτές τις πληροφορίες, έφτιαξαν το αλφαβητάρι της Κωνσταντινούπολης»!

Προτεινόμενα άρθρα