Η απουσία του Γ. Κοτρώνη θα ήταν πονοκέφαλος χωρίς παυσίπονο

Η απόφαση του Γιώργου Κοτρώνη να είναι υποψήφιος με την παράταξη του Γιάννη Μπουλέ, είναι μία απόφαση που προσωπικά με εξέπληξε. Η πρόσφατη επιχειρηματική του εμπλοκή με τα «Εκπαιδευτήρια Πάνου» αποτελούσε, για μένα, μία «ευαίσθητη» ενασχόληση, που δύσκολα θα μπορούσε να συνδυαστεί, τουλάχιστον τώρα, με την κάθοδό του στις εκλογές. Η συγκεκριμένη εκτίμηση, όμως, διαψεύστηκε, όπως θα διαβάσετε και στη μίνι συνέντευξη που έδωσε στην «Ε», θέτοντας εαυτόν στη διάθεση της παράταξης, της οποίας είναι μέλος από την πρώτη στιγμή εμφάνισής της στα κοινά της Ναυπακτίας.
Ο Γ. Κοτρώνης, στο βαθμό που του αναλογεί, θα δώσει στην ΑΔΚΝ μία δυναμική που την έχει ανάγκη περισσότερο απ’ ότι δείχνει το γυμνό μάτι, καθώς η ενδεχόμενη απουσία του από το ψηφοδέλτιό της θα αποτελούσε πονοκέφαλο (ψηφοσυλλεκτικό) χωρίς παυσίπονο.
Τον περασμένο Σεπτέμβριο, όταν και προέκυψε η ενασχόλησή του με τα «Εκπαιδευτήρια», είχα γράψει μεταξύ άλλων:
«(…) Με την κίνησή του αυτή, ο γνωστός επιχειρηματίας, αυτομάτως θέτει εαυτόν εκτός σεναρίων για τη διεκδίκηση της ηγεσίας της ΑΔΚΝ, στην περίπτωση πάντα που προέκυπτε τέτοιο θέμα, άρα βγαίνει εκτός και από το κάδρο των εν δυνάμει υποψηφίων δημάρχων.
(…) Όσο κι αν στη ζωή δεν πρέπει να είμαστε απόλυτοι, πολύ περισσότερο δε στην πολιτική, το μέγεθος του εγχειρήματος του Γιώργου Κοτρώνη είναι τέτοιο, που στα δικά μου μάτια θα φάνταζε αδύνατο να το συνδέσει, στην παρούσα φάση τουλάχιστον, με κάτι που μόνο κακό θα μπορούσε να του κάνει.
Προφανώς ο ίδιος δεν χάνει την αυτοδιοικητική του ταυτότητα, ούτε θα τον δείτε να λέει πως δεν είναι με την παράταξη του Γ. Μπουλέ. Ήταν και θα συνεχίσει να είναι μέλος της συγκεκριμένης ομάδας, με το ερώτημα πλέον που τίθεται να είναι το εάν η στήριξή του θα μεταφράζεται και σε υποψηφιότητά του ή θα έχει άλλη μορφή».
Τη μορφή, λοιπόν, αυτής της στήριξης τη μάθαμε. Το εάν, ως δράση, θα προκαλέσει εσωτερικές αντιδράσεις, όπως κατά κάποιους θα συμβεί θα το δούμε. Προσωπικά εκτιμώ πως δεν πρόκειται να προκληθεί καμία.

Από τα παραπολιτικά σχόλια της εφημερίδας “Εμπρός” 

Προτεινόμενα άρθρα