Η γνωριμία πέρασε, τον περιμένουμε στο δύσκολο γήπεδο

Η συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Εμπρός» και το emprosnews.gr ο υποψήφιος δήμαρχος Ναυπακτίας Βασίλης Γκίζας υπήρξε από τα κορυφαία δημοσιογραφικά γεγονότα των προηγούμενων ημερών. Θέλοντας να εστιάσω στα όσα μας είπε, και προσπαθώντας να τη «στύψω», αν μου επιτρέπεται τον όρο, για να βγάλω το ρεζουμέ και τον τίτλο της, καταλήγω στο ότι ήταν μια πρώτη γνωριμία εκείνου με την πόλη, υπό τη νέα του ιδιότητα.

«Συνέντευξη γνωριμίας» θα την ονόμαζα δηλαδή, και βάζοντας τον τίτλο αυτό δεν μπορώ να πω ότι περίμενα να ακούσω περισσότερα από αυτά που άκουσα. Μόνο που η γνωριμία ενός υποψηφίου με την πόλη του και τους ανθρώπους της, όταν ζητά την ψήφο τους για να διαχειριστεί υπό μία έννοια το μέλλον τους, δεν μπορεί να έχει μεγάλη διάρκεια. Όσο κι αν η πολιτική, σε τοπικό επίπεδο κυρίως, παίζεται και με όρους δημοσίων σχέσεων, όσο κι αν μετράει αρκετά το προσωπικό προφίλ ενός υποψηφίου, πολλές φορές φτάνοντας ως στοιχείο για να κάνει κάποιος το βήμα παραπάνω, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως εδώ μιλάμε και για πολιτική. Και στην πολιτική, για να μην τα καταργήσουμε όλα χρειάζεται φιλοσοφία, απαιτείται στόχος και συγκεκριμένο σχέδιο για να επιτευχθεί.

Θα περιμένω λοιπόν, στον χρόνο που ο ίδιος θα επιλέξει, ο Β. Γκίζας να μας μιλήσει γι’ αυτά, να «αντιπαρατεθεί» με τους αντιπάλους του ξεδιπλώνοντας παράλληλα το πρόγραμμά του, και εν τέλει να κριθεί από τον κόσμο κυρίως σε αυτό το γήπεδο. Γιατί ο καλός παίκτης σε αυτό το γήπεδο, έχεις τις περισσότερες πιθανότητες να αποδειχθεί και καλός στο άλλο, το πιο δύσκολο, που είναι αυτό της πράξης όταν θα έρθει η ώρα.   

Από τα παραπολιτικά της εφημερίδας «Εμπρός» 

Προτεινόμενα άρθρα