Η δικαίωση της «Κίνησης Πολιτών» και τα συγχαρητήρια στο δήμαρχο

Για την ιδέα πεζοδρόμησης του λιμανιού κάποια Σαββατοκύριακα του χρόνου και κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες έγραφα την προηγούμενη εβδομάδα, και η εικόνα της συγκεκριμένης περιοχής το τριήμερο που πέρασε απλά αποτέλεσε τον καλύτερο μάρτυρα για το ότι η παρέμβαση αυτή ήδη έχει αργήσει να γίνει στην πόλη.

Η πράξη πάντα αποτελεί άλλωστε και την αδιάσειστη απόδειξη για ένα μέτρο, και από όσους βρέθηκαν στο χώρο κάποια στιγμή, ντόπιοι αλλά και επισκέπτες, δύσκολα θα βρείτε κάποιους που να είναι πλέον αρνητικοί στην πρόταση αυτή. Δεν μιλώ δε για τους επαγγελματίες του λιμανιού οι οποίοι με ένα στόμα ζητούν πλέον την πεζοδρόμηση όταν τελειώσει το έργο της ανάπλασης στη Μπότσαρη, μη σας πω μάλιστα πως πλέον δεν καίγονται και πολύ γι’ αυτό αφού όλο και περισσότερο κάθεται η «σκόνη» των διαμαρτυριών τους.

Όπως ανέφερα την προηγούμενη εβδομάδα ο δήμαρχος έχει καταλήξει στο ότι φέτος η δοκιμαστική εφαρμογή της πεζοδρόμησης θα γίνει πράξη, ψάχνοντας τον καλύτερο τρόπο για τη ρύθμιση της κυκλοφορίας, κάτι για το οποίο σύντομα θα έχουμε να πούμε και περισσότερα.

Δεν μπορώ, βέβαια, παρά να θυμηθώ και το ποιοι ήταν εκείνοι που πρώτοι μίλησαν γι’ αυτή την παρέμβαση στο δημόσιο διάλογο της πόλης, πριν από αρκετά μάλιστα χρόνια. Ήταν η Κίνηση Πολιτών, η οποία το έθεσε προς συζήτηση συναντώντας, απ’ ότι επίσης θυμάμαι, και τις πολύ σημαντικές αντιρρήσεις ενός μεγάλου κομματιού της πόλης. Ο χρόνος βέβαια τα έφερε έτσι, που σήμερα οι απόψεις έχουν αλλάξει και πλέον οι πολλοί είναι με την πεζοδρόμηση, αφήνοντας τις διαφωνίες στους λιγότερους.

Ένα πράγμα, βέβαια, που δεν κατάλαβα ποτέ είναι γιατί το εν λόγω μέτρο δεν επιχειρήθηκε έως σήμερα, καθώς μιλάμε για κόστος σχεδόν μηδέν. Ας είναι κι έτσι, όμως, κάλλιο αργά παρά ποτέ. Θα πρέπει όμως να πούμε, για να είμαστε δίκαιοι, από τη μία πως πρόκειται για δικαίωση της Κίνησης Πολιτών, και από την άλλη πως αξίζουν συγχαρητήρια στο Β. Γκίζα ο οποίος το έχει πάρει προσωπικά ως θέμα τονίζοντας πως επί ημερών του το λιμάνι θα πεζοδρομηθεί.

Από τα παραπολιτικά σχόλια της εφημερίδας «εμπρός»

Προτεινόμενα άρθρα