Η επίθεση στο Ν. Κωστογιάννη απόδειξη… απουσίας

Η επίθεση που δέχτηκε ο Νίκος Κωστογιάννης από τον Ανδρέα Κοτσανά, στη συνάντηση των στελεχών της Ενωτικής Πρωτοβουλίας είναι κάτι που συζητήθηκε εντόνως τις προηγούμενες ημέρες. Προσωπικά δεν θα σταθώ στα περί αργομισθίας, που του καταλογίστηκαν, διότι ο συγκεκριμένος άνθρωπος έχει αποδείξει χρόνια τώρα με βάση πιο κίνητρο εμπλέκεται στα κοινά, όχι μόνο επί ημερών του δήμου Ναυπακτίας, αλλά και επί εποχής Αποδοτίας.
Σε εκείνο που θα σταθώ, όμως, είναι στο ότι και σε αυτή την επίθεση, όπως και σε άλλες που έγιναν στη συνάντηση, αλλά και σε κάποιες κατά το παρελθόν, απουσίασε η αποφασιστική παρέμβαση που όλοι θα περίμεναν. Εκείνη δηλαδή του δημάρχου, ο οποίος θα πάρει θέση προστατεύοντας τους συνεργάτες του, και πάνω  απ’ όλα δείχνοντας πως είναι το επί της ουσίας νούμερο ένα πρόσωπο της ομάδας.
Ο Τάκης Λουκόπουλος, όπως λένε οι πληροφορίες, σώπασε μπροστά στα όσα είπε ο Α. Κοτσανάς, αφήνοντας στο χώρο να αιωρείται, όχι η κατηγορία προς τον Ν. Κωστογιάννη, ο κόσμος ξέρει όπως είπαμε, αλλά η αίσθηση ότι… υπάρχει δια της απουσίας του. Με δεδομένη την απόφασή του να είναι και πάλι παρών στις εκλογές, έτσι διατείνεται ο ίδιος και το περιβάλλον του, ο δήμαρχος πράττει πολιτικό «έγκλημα» στέλνοντας προς την κοινωνία το μήνυμα ότι οι άσχημες ημέρες αυτής της θητείας, σχετικά με τις συμπεριφορές στελεχών του, και ήταν πολλές, δεν έχουν τέλος.
Η πρώτη εύκολη εξήγηση, για το συγκεκριμένο φαινόμενο, είναι ότι ο δήμαρχος έχει ανάγκη τις ψήφους των «ατίθασων», οπότε και σιωπά. Άνθρωποι που βρίσκονται πολιτικά κοντά του, από την άλλη, λένε ότι αποτελεί στοιχείο της προσωπικότητάς του να μην εμπλέκεται σε τέτοιου είδους αντιπαραθέσεις, γενικά και όχι μόνο ως δήμαρχος. Δεν ξέρω αν καταλαβαίνουν τι ομολογούν, με αυτή τους την εξήγηση, αλλά καλό θα ήταν να μην την πολυδιαδίδουν. 

Προτεινόμενα άρθρα