Η επόμενη ημέρα της «Ενωτικής Πρωτοβουλίας» έχει έναν σημαντικό αστερίσκο

Η επόμενη ημέρα για την Ενωτική Πρωτοβουλία αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς μιλάμε για τη μείζονα μειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου, η οποία εκ του ρόλου της και μόνο αποτελεί ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της νέας θητείας.
Στη συνάντηση της προηγούμενης Παρασκευής, όπως πληροφορηθήκαμε, το ενδιαφέρον εστίασε στο πως θα μείνει ενεργό το νέο δυναμικό της παράταξης, το οποίο ενσωματώθηκε σε αυτές τις εκλογές, παίρνοντας μάλιστα ιδιαιτέρως ζεστά το ρόλο του. Παρά την απογοήτευση που προκαλεί πάντα μία ήττα, αυτό που έγινε σαφές είναι ότι υπάρχει διάθεση από τα μη εκλεγμένα νέα μέλη του συνδυασμού, γιατί γι’ αυτά μιλάμε στην ουσία, να είναι παρών στις εξελίξεις στελεχώνοντας μία επιτροπή η οποία παράλληλα με τους δημοτικούς συμβούλους θα επεξεργάζεται θέσεις επί θεμάτων και θα ασκεί έλεγχο στη δημοτική αρχή, έχοντας εν τέλει σημαντική παρουσία στα κοινά της περιοχής μας τα επόμενα χρόνια.
Προσωπικά θεωρώ πολύ θετική την παραπάνω εξέλιξη, αφού αν ο στόχος που έχει τεθεί επιτευχθεί τότε θα μιλάμε πραγματικά για μία άκρως ενδιαφέρουσα επόμενη ημέρα της Ενωτικής Πρωτοβουλίας. Όμως, για να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας, κομβικής σημασίας ζήτημα για το αύριο του συνδυασμού είναι και το τι θα αποφασίσει να πράξει ο Τάκης Λουκόπουλος. Ο νυν δήμαρχος υπήρξε δίχως καμία αμφιβολία το δυνατό χαρτί της παράταξης που κατάφερε και συσπείρωσε γύρω του όλες αυτές τις δυνάμεις, φτάνοντας λίγο πριν την επανεκλογή του στο κορυφαίο αξίωμα του δήμου.
Πιστεύει άραγε κανείς πως εάν ο συνδυασμός αλλάξει επικεφαλής, είτε πριν την 1η Σεπτεμβρίου, είτε αργότερα μέσα στη νέα θητεία, πως όλο αυτό το ανθρώπινο δυναμικό θα συνεχίσει να είναι εκεί με την ίδια ζέση όπως ήταν έως σήμερα; Αυτό είναι και το πιο σημαντικό θέμα που έχει να διαχειριστεί η Πρωτοβουλία, όσον αφορά τα εσωτερικά της, και ομολογώ πως όσο μπορώ να το προσεγγίσω μου φαίνεται εκτός των άλλων και πολύ δύσκολο.
Να μείνει ο Τ. Λουκόπουλος ή να αποχωρήσει;
Ένα ερώτημα που τίθεται για την Ενωτική Πρωτοβουλία, είναι το εάν ο Τ. Λουκόπουλος θα παραμείνει στη θέση του αρχηγού της παράταξης με την έναρξη της νέας θητείας ή θα αποχωρήσει παίρνοντας τη θέση του ως πρώτος επιλαχόν δημοτικός σύμβουλος ο Κ. Καρακώστας.
Δεν έχω πληροφόρηση για το τι μπορεί να συμβεί ή για το εάν υπάρχει αυτή τη στιγμή που μιλάμε ένα σενάριο από τα δύο που να συγκεντρώνει περισσότερες πιθανότητες επιτυχίας. Έτσι θα αποφύγω να κάνω και την όποια προσωπική εκτίμηση, μην αποφεύγοντας όμως να πω ότι η κάθε μία από τις επιλογές έχει τα θετικά και τα… λιγότερο θετικά της.
Με μια πρώτη παρατήρηση, για παράδειγμα, θα μπορούσαμε να πούμε ότι η συνέχιση της παρουσίας του νυν δημάρχου θα αποτελεί μία πάρα πολύ καλή αφορμή ώστε να μείνει ζεστό το νέο δυναμικό της παράταξης, το οποίο ο ίδιος κατάφερε να ενεργοποιήσει. Από την άλλη, βέβαια, η Ενωτική Πρωτοβουλία με τον Κ. Καρακώστα στο δημοτικό συμβούλιο, εκεί δηλαδή όπου στην ουσία είναι στραμμένα τα φώτα, αποκτά πιο δυναμικό παρεμβατικό ρόλο, αφού ο άλλοτε επικεφαλής της Κίνησης Πολιτών είναι και «ψημένος» παίκτης σε αυτό το γήπεδο, αλλά και πάρα πολύ καλός γνώστης των θεμάτων.
Δύσκολη απόφαση…
 Από τα παραπολιτικά σχόλια της εφημερίδας «εμπρός»

Προτεινόμενα άρθρα