Η «προφητεία» του Κ. Πατούχα (Νο1)-Η ανάπλαση της Ναυπάκτου

Λίγο μετά τις εκλογές του 2019 δημοσιεύσαμε στην «ε» ένα άρθρο του Κώστα Πατούχα, με τίτλο «Το «Ναρκοπέδιο» της επόμενης μέρας». Ο συχνά πυκνά αρθρογράφος της εφημερίδας, μάλιστα, για εκείνη την τοποθέτησή του μπήκε στο μάτι αρκετών της πρώην δημοτικής αρχής, όμως στην πραγματικότητα φαίνεται πως κάτι είχε… δει περισσότερο από τους υπολοίπους, μιλώντας για κάποια από αυτά που δρομολογήθηκαν να γίνουν στην προηγούμενη θητεία, και κυρίως για τον τρόπο αυτής της εργασίας τους.

Διαβάστε τι είχε γράψει για το έργο της ανάπλασης:

«Με την ανάπλαση του Ιστορικού Κέντρου Ναυπάκτου χάθηκε κάθε λογική με την μη εκπόνηση αρχιτεκτονικού διαγωνισμού και την μη διεκδίκηση επιπλέον πόρων για την εκτέλεση του έργου. Στο κορυφαίο Ιστορικό Κέντρο πόλης στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος ξεκινά τις επόμενες μέρες έργο στην λογική με αυτό της ανατολικής ανάπλασης, με παρεμβάσεις υδροαποχετευτικών υποδομών και διαμόρφωση κοινόχρηστων χώρων.

Ένα έργο που από μόνο του έχει σημαντικές δυσκολίες και μεγάλες απαιτήσεις για την εκτέλεσή του ξεκινά με τους πολίτες να έχουν άγνοια για το τι αφορά και πόσο βελτιώνει ή όχι την αισθητική και λειτουργικότητα της πόλης. Με τις εργασίες να γίνονται στην περιοχή όπου έχει αναφορά η πόλη για αιώνες, τα ανασκαφικά δεδομένα που θα προκύψουν είναι ένας απρόβλεπτος και αστάθμητος παράγοντας.

Οι συνθήκες και η οργάνωση εργοταξίου μέσα στο πιο σημαντικό και πολύ επισκέψιμο χώρο του Δήμου αποτελεί από μόνο του ένα δύσκολο στοίχημα και αν αναλογιστούμε πώς εντός της περιοχής παρέμβασης υπάρχει και ορατό μνημείο σε αστοχία (βλέπε μεντένι) χωρίς να έχει ληφθεί υπόψη, τότε είναι κατανοητό πώς το εν λόγω έργο ίσως γράψει ιστορία».

Η ιστορία… ήδη έχει αρχίσει να γράφεται ως γνωστόν και πλέον περιμένουμε τη συνέχειά της…

Από τα παραπολιτικά σχόλια της εφημερίδας «εμπρός»

Recommended Posts