Η σειρά των θεμάτων σε ένα δημοτικό συμβούλιο έχει τη σημασία της

Το πρώτο δημοτικό συμβούλιο με κανονική ατζέντα θεμάτων που έλαβε χώρα την Τρίτη στην αίθουσα του Ξενία, μας έδωσε ένα ακόμα δείγμα του στησίματος των παρατάξεων απέναντι στα δημοτικά μας δρώμενα. Μία δική μου παρατήρηση, η οποία έχει να κάνει με τη διαδικασία, που πολλές φορές όμως είναι και ζήτημα ουσίας, έρχεται ως συνέχεια των παρατηρήσεων που έγιναν για τον καθορισμό της σειράς των θεμάτων.
Με το που δημοσιεύτηκε η ατζέντα της συνεδρίασης δεν άργησαν να κάνουν την εμφάνισή τους τα πρώτα σχόλια για το ότι σε ένα συμβούλιο δεκάδων θεμάτων, κάτι λιγότερο από πενήντα, το οποίο θα τραβούσε χρονικά μαζί με τις ανακοινώσεις και τις ερωτήσεις, τα πιο σημαντικά εξ αυτών μπήκαν στην ουρά της λίστας. Ο λόγος για τη συγκρότηση των διοικητικών συμβουλίων της ΔΕΥΑΝ και της ΚΕΔΝ, τα οποία αντικειμενικά ήταν και τα πιο σοβαρά, ασχέτως εάν τελικά δεν συζητήθηκαν λόγω και τις νέας εγκυκλίου που ήρθε στο δήμο σχετικά με τη επιλογή των μελών. Μοιραία οι «ψημένοι» σε συνεδριάσεις συμβουλίων υπέθεσαν ότι η δημοτική αρχή τα πήγε… παραπίσω, θέλοντας να ποντάρει στο ότι θα έχει επέλθει η κούραση του σώματος και του ακροατηρίου με το πέρασμα της ώρας, όπως πάντα συμβαίνει, περνώντας τα με τις λιγότερες δυνατές προστριβές.
Ως καινούριος στο αξίωμα του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου ο Γιώργος Σιμάκης, κι ως ένας άνθρωπος που στο προφίλ του δεν ταιριάζουν αυτού του είδους οι «πονηριές», βάζω το χέρι μου στη φωτιά πως ή δεν είναι δικό του δημιούργημα η συγκεκριμένη παραφωνία της Τρίτης, ή εάν είναι, τότε δεν υπάρχει πίσω της καμία «περίεργη» πρόθεση. Θέλω να πιστεύω όμως πως παράλληλα κατάλαβε και τη σημασία που έχει για τις συνεδριάσεις αυτή η μικρή λεπτομέρεια, η οποία όμως σε ορισμένες περιπτώσεις δεν είναι ούτε μικρή, ούτε και λεπτομέρεια.
Από τα παραπολιτικά σχόλια της εφημερίδας «εμπρός»

Προτεινόμενα άρθρα