Θέματα του Αντιρρίου συζήτησε με τον Λιμενάρχη Πατρών ο Π.Τσουκαλάς

Το γραφείο του κεντρικού λιμενάρχη Πατρών κυρίου Ρεϊζη Δρόσου (ΠΛΟΊΑΡΧΟΣ Λ. Σ.) επισκέφτηκα ως πρόεδρος του Εμπορικού συλλόγου Αντιρρίου την Πέμπτη 28/3/2019 ύστερα από προγραμματισμένο ραντεβού στα πλαίσια των επαφών για την καλύτερη ενημέρωση που αφορούν θέματα των επαγγελματιών και των εμπόρων Αντιρρίου.

Στον κύριο λιμενάρχη ανέφερα τα προβλήματα που προκύπτουν στα καταστήματα από την λειτουργία της γραμμής των ferry boat στην ανατολική προβλήτα. Για το παραπάνω θέμα τον ενημέρωσα ότι ο εμπορικός σύλλογος είχε πραγματοποιήσει σύσκεψη με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς στο Αντίρριο τον Ιούλιο του 2018.

Ένα ακόμα σοβαρό θέμα είναι η κατάσταση του οδοστρώματος της δυτικής προβλήτας ,η οποία θα πρέπει να επισκευαστεί το συντομότερο για την ασφάλεια των πλοίων αλλά και των διερχομένων επιβατών ενόψει της τουριστικής περιόδου.Ακόμα συζητήσαμε το ενδεχόμενο να υπάρχουν περισσότερα και μόνιμα πλοία στην γραμμή του Ρίου-Αντιρρίου έτσι ώστε να δημιουργηθούν περισσότερες θέσεις εργασίας στην περιοχή μας που τόσο το έχει ανάγκη.

Το θέμα αυτό νομίζω θα πρέπει να συζητηθεί και σε επίπεδο Υπουργείου Ναυτιλίας. Μια ακόμα πρότασή μου είναι η οριοθέτηση θέσεων των μικρών αλλά και των μεγαλύτερων σκαφών που είναι στο λιμανάκι Αντιρρίου σε συνδυασμό με συχνές περιπολίες του λιμανικού σώματος για την καλύτερη φύλαξη τους έτσι ώστε να αποφεύγονται κλοπές και φθορές καθ’όλη την διάρκεια του έτους. Ο κύριος λιμενάρχης άκουσε με προσοχή τις θέσεις και της προτάσεις μου και με διαβεβαίωσε ότι θα συμβάλλει από την μεριά του ώστε από κοινού να έχουμε τα καλύτερα αποτελέσματα.

πηγή: nafpaktianews.gr 

Προτεινόμενα άρθρα