Θα σας βγάλω στην εφημερίδα (Νο 13)

Γράφει η Αναστασία Παπαλέξη

Δυσκολεύτηκα αρκετά να βρω λόγια για να χαρακτηρίσω τα δυο πολυαγαπημένα μου παιδιά, την Παναγιώτα και το Βασίλη.

Να πω χαρούμενα, ανοιχτόκαρδα, καλοσυνάτα, ευγενικά ή να πω ότι έχουν μια αλλιώτικη αύρα που σε μεταμορφώνει κι εσένα στην κατάσταση που βρίσκονται την συγκεκριμένη στιγμή.

Το κατάστημα τους αρχικά ήταν ανθοπωλείο αλλά οι ανησυχίες της Παναγιώτας δεν μπορούσαν να εγκλωβιστούν μόνο στα λουλούδια.

Παρακολουθώντας αρκετά σεμινάρια του είδους έγιναν και διακοσμητές σπιτιών, καταστημάτων, γραφείων κ.α. Γάμος, τοκετός, βάπτιση, χαρά, λύπη, όλα περνούν από τα χέρια τους. Οι ιδέες τους αρχικά σου φαίνονται εξτριμ και αρνείσαι να τις δεχτείς. Στην πορεία και όταν σου εξηγήσουν γιατί το φαντάζονται έτσι όχι μόνο το δέχεσαι αλλά δεν το αλλάζεις με τίποτα.

Το αποτέλεσμα σε ότι κάνουν δεν είναι μόνο του ενός. Η Παναγιώτα ήρεμη δύναμη λέει στο Βασίλη: «Τι λες Βασίλη να βάλουμε κόκκινο»; «Παναγιώτα φέτος είναι μόδα το μπλε», της απαντά εκείνος. Βρίσκουν τη χρυσή τομή και αυτό που δημιουργούν είναι υπέροχο!

Η δίκη μου εμπειρία για τα παιδιά αυτά, εκτός των γάμων των παιδιών μου και τις βαπτίσεις των εγγονών μου, είναι η συνεργασία μου για τους Επιτάφιους. Είκοσι και πλέον χρόνια διαφωνούμε, συμφωνούμε, στρίβουμε το κεφάλι μας για να κάνουμε το καλύτερο.

Τους είπα «θα σας βάλω στην εφημερίδα αλλά κι εσείς θα μου υποσχεθείτε ότι θα ανέχεστε τις ιδιοτροπίες μου».

Αξίζει σε όλα τα νέα παιδιά της πόλης μας να δίνουμε την ευκαιρία να παρουσιάζουν τις δουλειές τους. Εμείς θα ικανοποιούμε τις απαιτήσεις μας και η Ναύπακτος θα προβάλλεται περισσότερο!!!

Από την έντυπη έκδοση της εφημερίδας «εμπρός»

Προτεινόμενα άρθρα