Θετική εξέλιξη για το πυροσβεστικό κλιμάκιο στην Ερατεινή

Το αίτημα του δήμου Δωρίδος έσπευσε να ενισχύσει ο βουλευτής

Θετική εξέλιξη υπάρχει στο αίτημα του δήμου Δωρίδος προς τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά για την ίδρυση Πυροσβεστικού Κλιμακίου στο παραλιακό μέτωπο του δήμου, και πιο συγκεκριμένα στην περιοχή της Ερατεινής. Όπως μετέφερε ο βουλευτής Φωκίδας Γιάννης Μπούγας, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του, το κλιμάκιο θα ξεκινήσει από φέτος να λειτουργεί, όμως δεν θα στελεχωθεί στο σύνολό του από εποχικό προσωπικό αλλά από 3 μόνιμους υπαλλήλους και εθελοντές. 

Να θυμίσουμε καταρχάς πως ο δήμαρχος Γιώργος Καπεντζώνης στην επιστολή του προς τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων  Νίκο Χαρδαλιά, ζητώντας την ίδρυση του Πυροσβεστικού Κλιμακίου, ανέφερε πως η πυροπροστασία του εν λόγω τμήματος δεν καλύπτεται σε μία μεγάλη απόσταση περίπου 50 χλμ επί της εθνικής οδού, σημειώνοντας επίσης πως εντός αυτής υπάρχουν περισσότεροι από 15 οικισμοί-ψαροχώρια, με μεγάλο αριθμό επιχειρήσεων και κυρίως αυξημένο πληθυσμό κάθε καλοκαίρι.

Ενισχύοντας το αίτημα ο κ. Καπεντζώνης διαβεβαίωνε ότι ο Δήμος θα παραχωρήσει κτίριο με κατάλληλες προδιαγραφές και όλες τις απαιτούμενες παροχές για τις λειτουργικές ανάγκες του Κλιμακίου, στο κέντρο του οικισμού της Ερατεινής, ύστερα από σχετική απόφαση που θα λάβει το Δημοτικό Συμβούλιο, καλύπτοντας επίσης και την όποια δαπάνη χρειαστεί.

Ο δήμαρχος πρότεινε για τη στελέχωση του Κλιμακίου την πρόσληψη δέκα  πυροσβεστών εποχικής απασχόλησης, με εντοπιότητα, όμως όπως είπε τελικά ο βουλευτής, για τη φετινή χρονιά αυτό δεν είναι εφικτό να γίνει, όμως η λύση υπάρχει. Πιο συγκεκριμένα σημείωσε πως θα τοποθετηθούν 3 μόνιμοι πυροσβέστες, συνεπικουρούμενοι από 8-10 εθελοντές. Ως προς την εξεύρεση τω τελευταίων, μάλιστα, όπως μας μετέφερε ο αντιδήμαρχος Σταύρος Πολίτης ήδη έχουν βρεθεί, σε αριθμό μάλιστα μεγαλύτερο από αυτόν, κάνοντας λόγο για 15 άτομα που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον. Με λίγα λόγια, και σύμφωνα πάντα με τις δεσμεύσεις του βουλευτή, το αίτημα του δήμου Δωρίδος θα ικανοποιηθεί, αυξάνοντας το δείκτη πυροπροστασίας ενός πολύ ευαίσθητου κομματικού της ευρύτερης περιοχής.

 

 

Προτεινόμενα άρθρα