Θ. Ζαφειρομήτσος: «Υπομονή… και εμπιστοσύνη»

«Η ζωή μέσα στο σπίτι…» είναι ο τίτλος της στήλης όπου αναγνώστες μάς μιλούν για το πώς βιώνουν  αυτή την ιδιαίτερη συνθήκη για τους ίδιους, τις οικογένειές τους και ολόκληρη τη χώρα, για το πώς «γεμίζει» ο χρόνος τους, για τις επιπτώσεις που αντιμετωπίζουν στον επαγγελματικό τους τομέα, ενώ στέλνουν και το δικό τους μήνυμα. Μείνετε συντονισμένοι στη δική μας μεγάλη παρέα, τηρώντας πάντα όλα τα μέτρα ασφαλείας και ακολουθώντας φυσικά όλες τις οδηγίες των ειδικών.

Σήμερα συνεχίζουμε με τον Tommy (Θανάση) Ζαφειρομήτσο, ο οποίος είναι ιδιωτικός υπάλληλος και μάγειρας παράλληλα, άρα καταλαβαίνετε τι του παίρνει αρκετό χρόνο από τον «εγκλεισμό» στο σπίτι, ζώντας με τους γονείς του 50 και 56 ετών αντίστοιχα. Διαβάστε τι μας είπε.

 

Πώς βιώνετε αυτή την ιδιαίτερη συνθήκη για ολόκληρη τη χώρα;

Η ιδιαίτερη αυτή συνθήκη δεν κρύβω ότι έχει δυσκολέψει την καθημερινότητα μας. Έχει σπάσει την ρουτίνα που είχε ο καθένας μας, κάτι που θεωρώ πως ισχύει για όλους τους Έλληνες που βιώνουν αυτή την κατάσταση τη δεδομένη στιγμή.

Πως «γεμίζει» ο χρόνος σας;

Ο χρόνος γεμίζει από μεριάς μου κατά βάση εκτελώντας συνταγές για το ερχόμενο κανάλι μαγειρικής που ξεκινάω στο youtube. Παράλληλα βοηθάω σε δουλειές στον κήπο και την αυλή, βγάζω τον σκύλο για περπάτημα…  και το βασικότερο αλλά και πολυτιμότερο όλων εκμεταλλεύομαι την περίσταση περνώντας χρόνο με την οικογένεια μου, μαθαίνοντας για το παρελθόν τους και συζητώντας διάφορες ιδέες για το μέλλον.

Τι επιπτώσεις έχει αυτή η κατάσταση στον επαγγελματικό σας τομέα;

Δεν θα μιλήσω για τις επιπτώσεις στον δικό μου επαγγελματικό τομέα γιατί νομίζω ότι η απάντηση πλέον έτσι όπως διαμορφώνονται οι συνθήκες αφορά όλους. Ο επαγγελματικός τομέας του καθενός μας έχει διαταραχθεί, είτε πρόκειται για την επιχείρησή του, είτε γι’ αυτή στην οποία  εργάζεται και έχει κλείσει λόγω των μέτρων, είτε τέλος για κάποια η οποία βρίσκεται ακόμα ανοιχτή. Η οικονομία, σε ένα εύρη πλαίσιο, δυστυχώς φοβάμαι πως είναι πλέον πολύ ευαίσθητη σε μεταβολές, το μεγαλύτερο αντίκτυπο ων οποίων θα τον δούμε μακροχρόνια και όχι απαραίτητα βραχυπρόθεσμα.

Τι μήνυμα θα θέλατε να στείλετε σε εκείνους που θα διαβάσουν αυτές τις σκέψεις σας;

Το μήνυμα που θα ήθελα να δώσω είναι να είμαστε όλοι υπομονετικοί. Όσο αγχωνόμαστε τόσο κακό κάνουμε σε μας αλλά και στον συνάνθρωπο μας. Πολλοί άνθρωποι δουλεύουν ακατάπαυστα for the greater good, όποτε αυτό που μένει είναι να τους εμπιστευτούμε. Ήδη κάνουν πολύ καλή δουλειά! Και το βασικό #μενουμεσπιτι

 

Προτεινόμενα άρθρα