Θ. Παπαθανάσης: «Στην πρώτη γραμμή δίπλα στους πολίτες οι φαρμακοποιοί» (video)

«Στην πρώτη γραμμή δίπλα στους πολίτες οι φαρμακοποιοί» δήλωσε ο Θανάσης Παπαθανάσης Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αιτωλοακαρνανίας και μέλος του ΔΣ του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Kontra Channel με το δημοσιογράφο Γιώργο Μελιγγώνη.
Αναφέρθηκε στην μεγάλη πίεση που έχουν δεχθεί τα φαρμακεία κατά τη διάρκεια της πανδημίας αλλά και κατά την τελευταία περίοδο όπου οι φαρμακοποιοί έχουν κληθεί να προγραμματίζουν τα ραντεβού των εμβολιασμών κατά του COVID-19 και να χορηγούν τα δωρεάν self tests στους πολίτες.
«Οι φαρμακοποιοί κατά τη διάρκεια της πανδημίας βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή της μάχης δίπλα στους πολίτες στηρίζοντας την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας. Τα φαρμακεία που βρίσκονται ακόμη και στις πιο απομακρυσμένες περιοχές της χώρας μας προσέφεραν τις υπηρεσίες τους κλείνοντας ραντεβού κατά του COVID 19, διανέμοντας τα δωρεάν self tests και παράλληλα εξυπηρετώντας όλους τους πολίτες για την εκτέλεση των συνταγών, τη χορήγηση των φαρμάκων στις χρόνιες παθήσεις, την επιστημονική συμβουλή και όλες τις υπηρεσίες που προσφέρει ένα φαρμακείο. Ο φαρμακοποιός σε ολόκληρη αυτή τη δύσκολη περίοδο έχει συνδράμει τα μέγιστα και έχει καθοριστικό ρόλο στην προάσπιση της δημόσιας υγείας και στην προσπάθεια να επιστρέψουμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα στην κανονικότητα και την ελευθερία μας» κατέληξε ο κ.Παπαθανάσης.

Recommended Posts