Ισχυρή σεισμική δόνηση αισθητή στη Ναύπακτο

Ισχυρή σεισμική δόνηση σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης στις 00:09 και έγινε αισθητή στη Ναύπακτο και τις γύρω περιοχές. Το επίκεντρο σύμφωνα με το Εργαστήριο Σεισμολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών ήταν 4 χιλιόμετρα ΒΒΔ του Αιγίου και το μέγεθος ήταν 4,8 ρίχτερ.

Στις 00:29 ακολούθησε νέα δόνηση, μεγέθους 4,3 ρίχτερ, σύμφωνα πάντα με το Εργαστήριο Σεισμολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Των δύο αυτών δονήσεων ακολουθούν έως και λίγα λεπτά αργότερα κι άλλοι σεισμοί, με το μεγαλύτερο να φτάνει τα 4 ρίχτερ στις 00:32.

Νέα δόνηση στις 00:56, πάλι στην ίδια ευρύτερη περιοχή, με μέγεθος 4.4 ρίχτερ.

Για σεισμό 4,7 Ρίχτερ 16 χιλιόμετρα Βόρεια του Αιγίου έγραψε πριν λίγη ώρα για τη μεγαλύτερη έως τώρα δόνηση ο σεισμολόγος Άκης Τσελέντης.

Αναλυτικά σημείωσε τα εξής:

Ανακοίνωση Σεισμού της 13/01/2021

Εκ μέρους των φορέων συγκρότησης του Ενιαίου Εθνικού Σεισμολογικού Δικτύου, το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών ανακοινώνει ότι σήμερα, στις 00:09 ώρα Ελλάδος, το σεισμολογικό δίκτυο κατέγραψε Ασθενή σεισμική δόνηση με μέγεθος 4.7 στην κλίμακα Richter. Ο σεισμός έγινε σε απόσταση 153 χλμ. ΔΒΔ της Αθήνας.

Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται 16 χλμ. Β του Αιγίου.

ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΗ ΛΥΣΗ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟΥ:
ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΟ ΠΛΑΤΟΣ: 38.3949 Βόρεια
ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΟ ΜΗΚΟΣ: 22.0482 Ανατολικά

Έγινε κοντά στο Μαραθιά και η περιοχή ήταν από καιρό διεγερμένη και όπως σας είχα πει αναμέναμε να μας δώσει κάποιο μικρό σεισμό πιστεύω όλα να εξελιχθούν φυσιολογικά”.

Προτεινόμενα άρθρα