Ι. Αναγνωστόπουλος: «Αδικημένο το Ξηροπήγαδο»

Όταν αδικείται το Ξηροπήγαδο, αδικείται ολόκληρος ο Δήμος Ναυπακτίας. Διότι αυτό το χωριό, βρίσκεται σε κομβικό σημείο. Επομένως θα έπρεπε ν’ αντιμετωπίζεται ως κόμβος. Και μάλιστα κόμβος λειτουργικός.

Προ διετίας ο Πρόεδρος του Ξηροπηγάδου διαμαρτυρήθηκε αναφερόμενος σε σημαντικά προβλήματα που συναντάμε στην εν λόγω Κοινότητα. Ο δε Δήμαρχος δεν απάντησε στις δηλώσεις του Προέδρου. Προφανώς περιφρόνησε και τον Πρόεδρο και τον τόπο.

Ένα εκ των προβλημάτων που αναφέρθηκε ο Πρόεδρος, ήταν και η έλλειψη πεζοδρομίων. Σημειωτέον ότι η κατασκευή πεζοδρομίων στο Ξηροπήγαδο, ήταν στο προεκλογικό πρόγραμμα της Δημοτικής Αρχής. Όπως φαίνεται, πεζοδρόμιο στο Ξηροπήγαδο θα δούμε μετά το 2025.

Στις άκρες της οδού Δελφών, υπάρχουν βάτα, χόρτα και προεξέχοντα κλαδιά. Με αποτέλεσμα οι πεζοί να κινδυνεύουν απ’ τα αυτοκίνητα. Διότι αναγκάζονται να κινούνται στην κυκλοφορία των οχημάτων. Κάποτε η Δημοτική Αρχή θα έπρεπε να κάνει σωστή δουλειά. Ν’ απομακρύνει το χώμα που είναι σωρευμένο στις άκρες του δρόμου. Διότι στο χώμα φυτρώνουν και αναπτύσσονται τα βάτα και τα χόρτα. Οι πεζοί δεινοπαθούν κάθε μέρα. Ρωτάμε την Δημοτική Αρχή: Τα βάτα που βρίσκονται στο δρόμο πλησίον του Κέντρου Υγείας, δεν τα βλέπει κανείς αρμόδιος;

Προ τριετίας, υποβάλαμε αίτηση για την κάλυψη  μερικών λακκουβών, με αρκετές υπογραφές και ακόμα τίποτα.

Προ διετίας καταθέσαμε αίτηση με πολλές  υπογραφές για την τοποθέτηση μιας κολόνας φωτισμού. Την ζήτησε και ο Πρόεδρος καθώς μας διαβεβαίωσε προφορικά. Και ακόμα τίποτα.

Προφανώς η Δημοτική Αρχή δεν εξετάζει – δεν μελετάει τις αιτήσεις. Και πράττει έτσι σκοπίμως. Ώστε να μας αναγκάσει να κλείσουμε ραντεβού με τον Δήμαρχο. Να τον παρακαλέσουμε προσωπικά. Προσπαθούν δηλαδή να εκμεταλλευτούν τα προβλήματα του τόπου με στόχο την επανεκλογή τους! Τέτοιες μεθόδους ο λαός τις απορρίπτει, τις έχει σιχαθεί.

Στο Ξηροπήγαδο υπάρχει μία τσιμεντένια τάφρος μήκους δύο χιλιομέτρων περίπου. Διασχίζει το χωριό Ανατολικά – Δυτικά. Αυτή η τάφρος, όλο το χρόνο λειτουργεί ως ρέμα – αποχέτευση ομβρίων. Το δε καλοκαίρι λειτουργεί και ως αρδευτικό δίκτυο. Η τάφρος σε ορισμένα τμήματα, δίπλα σε στενούς δρόμους, αποτελεί παγίδα για πεζούς και οχήματα. Θα έπρεπε οι αρμόδιοι να έχουν τοποθετήσει προστατευτικές μπάρες ή κάποια σήμανση. Σε περίπτωση σοβαρού ατυχήματος η δημοτική αρχή θα βρεθεί κατηγορούμενη για παραλήψεις.

Η Δημοτική Αρχή θα έπρεπε – θα μπορούσε μια φορά το χρόνο, να συγκαλεί γενικές συνελεύσεις στις Τοπικές Κοινότητες. Παρουσία έστω ενός Αντιδημάρχου. Έτσι θα μπορούσε να ενημερώνεται για όλα τα προβλήματα των Κοινοτήτων. Αλλά θα ενημερώνονταν και οι δημότες για την πορεία των αιτημάτων τους. Δυστυχώς όπως φαίνεται, τ’ αφήνουν όλα στην τύχη των Προέδρων. Και αγνοούν ότι οι δημότες των κοινοτήτων, δεν εκλέγουν μόνο Πρόεδρο, αλλά εκλέγουν δήμαρχο, αντιδημάρχους κ.λπ.

Όπως βλέπουμε, πρόκειται για θλιβερή κατάσταση. Και στον τόπο και στην διοίκησή του. Η Δημοτική Αρχή θα τιμωρηθεί στις εκλογές.

Οι επόμενοι να προσέχουν.

Από την έντυπη έκδοση της εφημερίδας «εμπρός» 

Προτεινόμενα άρθρα