Και γιατί να μη συζητηθεί;

Προσωπικά δεν κατάλαβα το λόγο για τον οποίο η δημοτική αρχή αρνήθηκε το αίτημα της αντιπολίτευσης για την εκ νέου συζήτηση του θέματος της χωροθέτησης. Οκ, συζητήθηκε πριν από λίγες εβδομάδες και πάρθηκε η απόφαση που πάρθηκε. Μήπως το ίδιο δεν θα γινόταν και πάλι; Θα γινόταν…

Το λέω γιατί από τη στιγμή που το δημαρχείο ήταν θέμα στην ημερήσια διάταξη, έστω και για τη μελέτη του αυτή τη φορά, όλα όσα ήταν να ειπωθούν για τη χωροθέτηση… ειπώθηκαν και πάλι. Με το χαρτί της μελετήτριας ανά χείρας ο δήμος, μιας και στην άποψη αυτής εστίασε η μειοψηφία ζητώντας τη νέα συζήτηση, τα όπλα ήταν με το μέρος της πλειοψηφίας, οπότε φασαρία χωρίς λόγο με την άρνηση. Άσε που και ο μελετητής του έργου απάντησε σε αρκετές από τις ενστάσεις που έχουν κατατεθεί, οπότε στο σύνολό της θα ήταν μία συζήτηση ολοκληρωμένη, κλείνοντας απαξ δια παντός το κεφάλαιο της χωροθέτησης.

Ούτε για έλλειμμα δημοκρατίας θα μιλήσω, ούτε για κάτι άλλο που να δίνει προεκτάσεις βαρύγδουπες. Το απλό και λογικό που έχω στο μυαλό μου καταθέτω, αφού η πιθανή αποδοχή του αιτήματος θα έσβηνε και μέρος των αντιδράσεων που δημιουργήθηκαν. Δεν θέλει κόπο… τρόπο θέλει κάποιες φορές για να αποφεύγουμε τη φασαρία.

Από τα παραπολιτικά σχόλια της εφημερίδας «εμπρός»

Προτεινόμενα άρθρα