Και ο Τ. Φλώρος στην επίθεση κατά του Γ. Καπεντζώνη


Δεν έχουν τέλος τα «πυρά» κατά της δημοτικής αρχής του δήμου Δωρίδας, με αφορμή το θέμα της ανάθεσης σε ιδιώτη της αποκομιδής απορριμμάτων. Σειρά πήρε η παράταξη του Τάσου Φλώρου, η μείζονα μειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου, η οποία εξέδωσε ανακοίνωση ασκώντας σκληρή κριτική κατά του Γ. Καπεντζώνη, κάνοντας λόγο για ερωτήματα επί του θέματος που συνεχίζουν να μένουν αναπάντητα. Επίσης κάνει αναφορές και στη συνεργασία που αναπτύσσεται μεταξύ των δημοτικών ομάδων της αντιπολίτευσης, σημειώνοντας πως πρόκειται για τακτική που «ακουμπά» σε ήθη και πρακτικές που θα έπρεπε να διέπουν το δημόσιο βίο, σε αντίθεση με αυτά που κάποιοι άλλοι έχουν αποφασίσει να ακολουθούν εδώ και χρόνια.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει: 
«Επίθεση εξαπέλυσε εναντίον της Δημοτικής Αρχής ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Τάσος Φλώρος για το θέμα της αποκομιδής των απορριμμάτων και τους χειρισμούς που έχουν γίνει. Παράλληλα έδωσε εξηγήσεις για την πολιτική συμπόρευσης που ακολουθεί με τις άλλες παρατάξεις της μειοψηφίας.
«Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου την Τετάρτη 27/11/2019 κατά τη συζήτηση της ανάθεσης της αποκομιδής σκουπιδιών σε ιδιώτη για τη ΔΕ Ευπαλίου, τέθηκαν από τους εκπροσώπους εργαζομένων της ΠΟΕ-ΟΤΑ και της ΑΔΕΔΥ πολλά θέματα σχετικά με τη λειτουργία της δημοτικής αρχής, και κυρίως θέμα νομιμότητας στη λήψη και την εκτέλεση αποφάσεων.
Τέθηκαν ερωτήματα για την οργάνωση και τον προγραμματισμό της αποκομιδής, την ύπαρξη μελέτης και παραστατικών εκτέλεσης των εργασιών και γενικά τη λειτουργία του Δήμου. Η Δημοτική Αρχή απέφυγε να δώσει απαντήσεις επί της ουσίας των ερωτημάτων, τη στιγμή που φέρει την ευθύνη της διοίκησης του δήμου επί εννέα χρόνια και μίλησε πάλι με υποσχέσεις ότι δηλαδή «θα» πάρει δυο απορριμματοφόρα, «θα» πάρει πλυντήριο κάδων, «θα»… «θα»…
Σχετικά με τη λειτουργία της μειοψηφίας, ο νόμος επιβάλλει τη συνεργασία και την κατάθεση κοινών προτάσεων για τη συμμετοχή ατόμων σε νομικά πρόσωπα και φορείς και για την επίλυση προβλημάτων. Βέβαια, η συνεργασία όλων των παρατάξεων της μειοψηφίας με γνώμονα το κοινό καλό των συμπολιτών μας μπορεί να μην αρέσει σε κάποιους, οι οποίοι θυμούνται κατά το δοκούν τις πολιτικές πεποιθήσεις των παρατάξεων.
Όσον αφορά στον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, είναι γνωστή σε όλους και η πολιτική του πορεία και η δημοκρατική του ευαισθησία και ο σεβασμός, η εμπιστοσύνη και η εκτίμηση σε όλους τους συνεργάτες του, στην προσπάθεια που κάνουν για το κοινό καλό προασπίζοντας με όλες τους τις δυνάμεις τα συμφέροντα των δημοτών μας. Οι εκπαιδευτικοί, μέσα από την καθημερινή συνεργασία τους, έχουν μάθει να ακούν, να ενθαρρύνουν, να σέβονται και να συνεργάζονται με όλους.
Τώρα βέβαια, αν κάποιοι είχαν συνηθίσει να παρακολουθούν άλλα ήθη και πρακτικές και να κρίνουν αρνητικά τον τρόπο συνεργασίας ανεξαρτήτως «κάποιας ηλικίας» όλων των δημοτικών συμβούλων σε όλες τις δημοτικές παρατάξεις, εμείς δεχόμαστε την καλόπιστη, εποικοδομητική, και πάνω απ΄ όλα, την επώνυμη κριτική, απ’ όπου κι αν προέρχεται, γιατί μας βοηθά να γίνουμε καλύτεροι, σοφότεροι, κατά το Σωκράτη, και περισσότερο χρήσιμοι.
Τέλος, όσον αφορά στα ερωτήματα που τέθηκαν, θα έχουμε το χρόνο να ασχοληθούμε στα επόμενα δημοτικά συμβούλια, σε συνεργασία με όλους τους αρμοδίους οι οποίοι θα πρέπει να ελέγξουν τη βασιμότητα των λεχθέντων ως προς τη νομιμότητα ενεργειών και παραλείψεων της δημοτικής αρχής».

Προτεινόμενα άρθρα