«Καμία τρύπα στα ανταποδοτικά του δήμου Δωρίδας»

Απάντηση του προϊστάμενους της Οικονομικής Υπηρεσίας

Στις καταγγελίες περί «τρύπας» στα ανταποδοτικά του δήμου Δωρίδος, απάντησε σε πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ο προϊστάμενος της Οικονομική Υπηρεσίας Ξενοφώντας Χασούρας. Να θυμίσουμε πως τα συγκεκριμένα λεγόμενο είχαν  προέλθει από συνδικαλιστές υπαλλήλους στην επεισοδιακή συνεδρίαση για την εκχώρηση μέρους της καθαριότητας σε ιδιώτη, κάνοντας μάλιστα οι καταγγέλλοντες λόγο για κενό έως και μισό εκατομμύριο ευρώ. Ο κ. Χασούρας, σε συνέχεια των παραπάνω, στην πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου παρουσίασε και έδωσε στη δημοσιότητας στοιχεία που καταρρίπτουν τους ισχυρισμούς των συνδικαλιστών συναδέλφων του.

Γυρίζοντας το χρόνο πίσω να υπενθυμίσουμε πως εκ μέρους των Συνδικαλιστών εργαζόμενους στους δήμους Ναυπακτίας και Δωρίδας είχε ειπωθεί, μεταξύ άλλων, πως προγραμματίζεται η πληρωμή του ιδιώτη για την αποκομιδή των απορριμμάτων μέσα από τη ΣΑΤΑ, ενώ ότι αυτό είναι παράνομο! «Και δεν είναι μόνο παράνομο, είναι κι επικίνδυνο μαζί για όσους το ψηφίσουν σήμερα», είχαν συμπληρώσει οι καταγγέλλοντες, προχωρώντας ένα βήμα πιο μπροστά  και λέγοντας πως ο δήμος Δωρίδας έχει τεράστιο έλλειμμα στον τομέα των ανταποδοτικών αφού τα έξοδά του είναι 1.346.000 ευρώ και τα έσοδά του 800.000. «Πρέπει να τακτοποιήσετε τα οικονομικά σας σε αυτό τον τομέα και να καλύψετε το τεράστιο έλλειμμά σας», είχε ειπωθεί επίσης, λεγόμενα στα οποία απάντησε σε πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ο προϊστάμενος της Οικονομικής Υπηρεσίας Ξ. Χασούρας, εμφανώς οργισμένος.

Η απάντηση

Πιο συγκεκριμένα και μιλώντας για την οικονομική διαχείριση του δήμου παρουσίασε προς τους επικεφαλής των παρατάξεων την εικόνα που έχουν τα ταμεία, κάνοντας λόγο όχι για έλλειμμα αλλά μέχρι και για περίσσευμα. Σχολιάζοντας την επεισοδιακή συνεδρίαση έκανε λόγο για σόου από πλευράς συναδέλφων του, οι οποίοι, όπως είπε, ακόμη νομίζουν ότι οι δήμοι λειτουργούν σε συνθήκες Καποδίστρια, πράγμα που δεν ισχύει αφού ο Καλλικράτης και οι προβλέψεις του στην πραγματικότητα δεν έχει καμιά σχέση. Υποστήριξε ότι σπιλώθηκαν συνειδήσεις, ενώ ο ίδιος δεν ήταν παρών για να δώσει απαντήσεις, δίνοντας στους επικεφαλής των παρατάξεων τα στοιχεία που πιστοποιούν τα λεγόμενά του και καταρρίπτουν τις καταγγελίες, σημειώνοντας επίσης πως ο κύκλος που έγινε μέσω αυτών στον τύπο δημιούργησε εσφαλμένη εικόνα στους κόσμο.

Στη συνέχεια προκάλεσε τον οποιοδήποτε θέλει να κάνει έλεγχο επί των στοιχείων, λέγοντας πως εάν βρεθεί απόκλιση ενός λεπτού, τότε ο ίδιος θα παραιτηθεί. Τόνισε ακόμα ότι το Παρατηρητήριο ως οφείλει έχει κάνει έλεγχο του προϋπολογισμού, μην βρίσκοντας διαφορά στα έσοδα και τα έξοδα, κάνοντας λόγο για χρηματικό υπόλοιπο από ανταποδοτικές υπηρεσίες και έργα που δεν εκτελέστηκαν 380.000 ευρώ και 365.000 ευρώ αντίστοιχα. Επιστρέφοντας τη συζήτηση και στον τύπο που κάλυψε τα τότε γεγονότα είπε ότι αναμένει σήμερα την επανόρθωση, αφήνοντας μάλιστα και αιχμές για τα κίνητρα κάλυψης εκείνων των γεγονότων, μιλώντας για χατίρια που ο ίδιος χάλασε.

 

Προτεινόμενα άρθρα