Κινητικότητα για το «διαγώνιο άξονα» στη Φωκίδα

Ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Δελφών

Ψηλά στην ατζέντα των προτεραιοτήτων των αιρετών της Φωκίδας μένει το θέμα της κατασκευής του “διαγώνιου” οδικού άξονα. Σειρά είχε το δημοτικό συμβούλιο Δελφών, το οποίο στη συνεδρίαση της προηγούμενης εβδομάδας υιοθέτησε ομόφωνο ψήφισμα για την επίσπευση των διαδικασιών ένταξής του σε χρηματοδότηση και με σκοπό την υλοποίησή του.

Το θέμα έφερε στη συνεδρίαση η παράταξη της μείζονος μειοψηφίας, όπως αναφέρει ρεπορτάζ της εφημερίδας Εν Δελφοίς. «Μαθαίνουμε από τον Τύπο για την ύπαρξη θετικής βούλησης από πλευράς κυβέρνησης. Αυτό είναι ένα ιστορικό νέο για την περιοχή μας και θεωρώ πως πρέπει και εμείς από την πλευρά μας να πιέσουμε την περιφέρεια να δώσει περισσότερο βάρος στο όλο ζήτημα», υπογράμμισε εισηγούμενος το θέμα ο Θανάσης Παναγιωτόπουλος και πρόσθεσε πως πρέπει το περιφερειακό συμβούλιο να διατυπώσει προς την κυβέρνηση την πρόταση κατασκευής του έργου με βάση το ψήφισμα του συμβουλίου Δελφών, προκειμένου να μην υπάρξουν καθυστερήσεις.

Πρόσθετα, ο Θανάσης Παναγιωτόπουλος υπογράμμισε πως ο “διαγώνιος” είναι διαβαθμισμένος από την Ευρωπαϊκή Ένωση σε ανώτερο επίπεδο από τον άξονα Λαμία-Καρπενήσι, ενώ είναι και πιο ώριμος μελετητικά. Παράλληλα, ο τέως Δήμαρχος Δελφών πρότεινε το ψήφισμα να αποσταλεί προς υιοθέτηση και στο δημοτικό συμβούλιο Δωρίδας, καθώς το έργο αφορά τη Φωκίδα και τους δύο δήμους της συνολικά.

Δηλώνοντας πλήρως σύμφωνος και με το σκεπτικό Παναγιωτόπουλου και με την έκδοση του ψηφίσματος ο Παναγιώτης Ταγκαλής ενημέρωσε το Σώμα πως ο Υφυπουργός Ανάπτυξης Γιάννης Τσακίρης στην πρόσφατη συνάντηση που είχε μαζί του και με τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας ήταν θετικός στη χρηματοδότηση και την υλοποίηση όλων των τμημάτων του έργου και επεσήμανε πως τα τμήματα αυτά είναι και ώριμα μελετητικά και αδειοδοτημένα. «Αν και είναι στο προσκήνιο εδώ και 15 χρόνια, ωστόσο το έργο το σταματάνε διάφορα συμφέροντα», πρόσθεσε ο σύμβουλος των Πολιτών στο Προσκήνιο Δημήτρης Μπάκας, ενώ ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Στάθης Λεοντίου ζήτησε να προωθηθεί παράλληλα και ο άξονας προς Λιβαδειά και σύνδεση με ΠΑΘΕ.

 

Προτεινόμενα άρθρα