Κινητοποίηση για την κατάσταση στον τομέα της υγείας

Την Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2019, αντιπροσωπεία της Διοίκησης του ΕΚΝΔ συμμετείχε στο μεγάλο συλλαλητήριο και στην πορεία που διοργάνωσε η ΠΟΕΔΗΝ στην Πάτρα, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας στη Δυτική Ελλάδα.

Η πορεία κατέληξε στα γραφεία της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας και στη συνέχεια, έπειτα από αίτημα μας, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ κ. Παναγιώτη Νικολόπουλο.

Στη συνάντηση, ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, σε συνέχεια των κινητοποιήσεων της 28/6/2018 οι οποίες είχαν γίνει σε συνεργασία με την ΠΟΕΔΗΝ στην πόλη της Ναυπάκτου, έθεσε επιτακτικά τα προβλήματα που περιμένουν λύση από το Υπουργείο Υγείας και αφορούν το Κέντρο Υγείας Ναυπάκτου.

Σε συνέχεια των ισχυρισμών του Διοικητή της 6ης ΥΠΕ, οι οποίοι διατυπώθηκαν κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ότι δεν υπάρχουν προβλήματα στο Κέντρο Υγείας Ναυπάκτου, ο Πρόεδρος του ΕΚΝΔ κάλεσε τον Διοικητή να επισκεφτούν από κοινού το Κ. Υ., ώστε να διαπιστώσει από κοντά τα προβλήματα, πρόσκληση την οποία δεν απεδέχθη.

Επίσης, ο Πρόεδρος του ΕΚΝΔ ζήτησε τη ρητή δέσμευση του Υπουργείου, δηλώνοντας τον τρόπο και τον χρόνο, για την αντικατάσταση του καρκινογόνου αμίαντου που βρίσκεται στα υλικά στο δάπεδο του Κ.Υ. Ναυπάκτου, πρόβλημα για το οποίο ο Διοικητής αρκέστηκε να αναφέρει ότι «θα» αλλαχτεί, χωρίς όμως να δεσμευτεί με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.

Το ΕΚΝΔ συνεχίζει δυναμικά τις κινητοποιήσεις για τη βελτίωση των συνθηκών υγείας και πρόνοιας για την κοινωνία μέχρι οι αρμόδιοι να καταλάβουν ότι η Υγεία δεν είναι ζήτημα που αντιμετωπίζεται γραφειοκρατικά.
Από το ΕΚΝΔ

Προτεινόμενα άρθρα