Κοπή βασιλόπιτας στη ΔΕΥΑΝ με στόχους και μηνύματα

Την πρωτοχρονιάτικη βασιλόπιτα έκοψαν  οι εργαζόμενοι της ΔΕΥΑΝ παρουσία του μητροπολίτη Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεου, του δημάρχου Ναυπακτίας Β. Γκίζα, των πρώην δημάρχων Τ. Λουκόπουλου, Γ. Μπουλέ και Γ. Νταουσάνη, των επικεφαλής παρατάξεων Ντ. Τσουκαλά και Γ. Γούλα, του προέδρου της επιχείρησης Θ. Κούκουνα, αντιδημάρχων, αλλά και του προέδρου του Εργατικού Κέντρου Μ. Χάρου.

«Το έργο σας είναι πολύ σημαντικό καθώς το 70% του ανθρώπινου σώματος αποτελείται από νερό, η ποιότητα του οποίου είναι στα χέρια σας», είπε ο μητροπολίτης στο χαιρετισμό του, ευχαριστώντας τους εργαζόμενους για τις υπηρεσίες που παρέχουν στην περιοχή.

Απολογισμός και μήνυμα

Ο πρόεδρος των εργαζομένων της ΔΕΥΑΝ Χρ. Παπακωστόπουλος αναφέρθηκε στο έργο της επιχείρησης και του ανθρώπινου δυναμικού της, σημειώνοντας πως καταβάλλεται τεράστια προσπάθεια γι’ αυτό, σε όλα τα μήκη και πλάτη του δήμου. Μίλησε για την εμπειρία που έχουν πλέον οι εργαζόμενοι, η οποία τους επιτρέπει να δίνουν άμεσα λύσεις στα προβλήματα, τονίζοντας πως όλα στηρίζονται στο τρίπτυχο κοινωνία, άνθρωπος και φυσικό περιβάλλον. Ο κ. Παπακωστόπουλος μίλησε ακόμα για την πολιτικής της ΔΕΥΑΝ να έχει χαμηλές χρεώσεις σε ομάδες πληθυσμού που χρίσουν στήριξης, ενώ αναφέρθηκε και στα έργα που ολοκληρώθηκαν πρόσφατα ή που είναι σε εξέλιξη όπως πχ αυτό της τηλεμετρίας, της αναβάθμισης του βιολογικού κλπ. Ζήτησε τη στήριξη της διοίκησης του δήμου και της κοινωνίας ώστε να συνεχιστεί το συνολικό έργο της επιχείρησης  και στο μάλλον, ενώ έστειλε και μήνυμα λέγοντας πως οι εργαζόμενοι θα σταθούν απέναντι σε οργανωμένα συμφέροντα ή πολιτικές που έχουν στόχο να διαβάλουν το μέλλον της ΔΕΥΑΝ ή να απαξιώσουν  το έργο του προσωπικού. «Το 2020 θα εντείνουμε τους αγώνες έχοντας κατά νου πως το νερό δεν είναι ιδιοκτησία κανενός», είπε καταλήγοντας.

Στο πλευρό των εργαζομένων τάχθηκε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΝ Θανάσης Κούκουνας, τονίζοντας πως καταβάλει καθημερινά φιλότιμες προσπάθειες για καλό αλλά και φθηνό νερό στους δημότες. Έκανε και αυτός αναφορά σε έργα που έχουν γίνει, που συνεχίζουν, ή που είναι σε φάση δημοπράτησης, θέτοντας ως κύριο στόχο την μεθοδική εξεύρεση λύσης σε χρονίζοντα ζητήματα.

Οι αναφορές, νυν και πρώην

Ο δήμαρχος Βασίλης Γκίζας μιλώντας για το ανθρώπινο δυναμικό της ΔΕΥΑΝ είπε πως πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό κομμάτι του δήμου που δίνει τη δική του μάχη κάθε μέρα για να αντιμετωπίσει τα προβλήματα, σημειώνοντας μάλιστα επ’ αυτού πως η κοινωνία το αναγνωρίζει. Υποστήριξε πως ο ρόλος της επιχείρησης είναι πολύ σημαντικός στη δρομολόγηση λύσεων σε σημαντικά θέματα, ενώ έθεσε ως στόχους τις καθαρές θάλασσες, όπου η ΔΕΥΑΝ μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο, την αντικατάσταση αγωγών, τη εγκατάσταση νέων αποχετευτικών συστημάτων, αλλά και τις συνδέσεις με αυτά που θα αποφέρουν σημαντικά οφέλη για όλους, πολίτες και επιχείρηση.

Ως βασικό πυλώνα του δήμου, χαρακτήρισε τη ΔΕΥΑΝ ο Τ. Λουκόπουλος, δηλώνοντας χαρούμενος για το ότι ενώ την παρέλαβε με πολλά προβλήματα, κατάφερε εντούτοις να δώσει λύσεις σε αρκετά από αυτά, εστιάζοντας στην τοποθέτησή του στο θέμα της Βαρναράχης και στο λεγόμενο πανωπροίκι του έργου της επέκτασης της αποχέτευσης. Για το μεν πρώτο μάλιστα ευχαρίστησε την πρώην πρόεδρο Αγ. Σμπούκη, ενώ για το δεύτερο τους Κ. Καρακώστα και Δ. Κότσαλο που δεν ψήφισαν κατά την παραλαβή του έργου, σημειώνοντας σε εκείνο το σημείο πως ο δήμος απέφυγε στην παρούσα φάση την καταβολή του ποσού, κάτι που μπορεί να γίνει στο μέλλον μέσω μιας δικαστικής απόφασης, παίρνοντας όμως τώρα σημαντική ανάσα.

«Δεν είναι χώρος για απολογισμό και υπονοούμενα, εγώ θα καταθέσω μία συμβουλή για τα επερχόμενα», ήταν τα πρώτα λόγια του Γιάννη Μπουλέ, ο οποίος έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για τα όσα μεθοδεύονται σχετικά με το νερό και τη διαχείριση του, με στόχο το πέρασμά του σε ιδιωτικά χέρια. «Η κρίση φέρνει αυτή τη συνέχεια και δεν θα πρέπει να το επιτρέψουμε, γιατί το νερό είναι δημόσιο αγαθό και όχι στοιχείο πλουτισμού», είπε, τονίζοντας πως όλες οι παρατάξεις θα πρέπει να μείνουν μακριά από αντιπαλότητες, παλεύοντας για τον κοινό αυτό σκοπό. Επίσης έθεσε και το θέμα της ανταποδοτικότητας για την περιοχή, καθώς δίνει νερό στην Αττική μέσω του Ευήνου, το οποίο ο ίδιος τρέχει ως εκπρόσωπος του δήμου στο δίκτυο πόλεων με λίμνες.

«Καλή δύναμη σε όλους, με καλές και καθαρές αποφάσεις στη διοίκηση», ευχήθηκε ο Γιώργος Γούλας, ενώ ο Γιάννης Νταουσάνης έδωσε τα συγχαρητήριά του στους εργαζόμενους για το έργο που παράγουν καθώς διαχειρίζονται το πλέον σημαντικό αγαθό. «Οι εργαζόμενοι ανταποκρίνονται άμεσα στα προβλήματα και σας συγχαίρω γι αυτό», είπε, για να κλείσει τον κύκλο των χαιρετισμών ο Ντίνος Τσουκαλάς θέτοντας λακωνικά ως στόχο το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για τη ΔΕΥΑΝ, και φυσικά καθαρά νερά προς κάθε χρήση.

Με πληροφορίες από το nafpaktianews.gr

Προτεινόμενα άρθρα