Λαϊκή Συσπείρωση δήμου Δωρίδος: «Στο πλευρό του εργατικού και λαϊκού κινήματος»

Σε κοινή δήλωση προχώρησαν οι εκλεγμένοι με τη Λαϊκή Συσπείρωση δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι στους δήμους Δελφών και Δωρίδας, δίνοντας με αυτό τον τρόπο το στίγμα τους για τη στάση που θα κρατήσουν και σε αυτή τη θητεία.
Συγκεκριμένα αναφέρουν:

Στις ορκωμοσίες των νέων Δημοτικών Συμβουλίων Δελφών και Δωρίδας που πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 25 Αυγούστου 2019, οι δημοτικοί και κοινοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης, δηλώσαμε πως: «με βάση την τιμή και την συνείδησή μας, στα πλαίσια της συμμετοχής μας στο Δημοτικό Συμβούλιο, στα Τοπικά Συμβούλια κι έξω από αυτά, θα υπηρετούμε και θα υπερασπιζόμαστε τα συμφέροντα και τις ανάγκες του λαού».

Δεσμευόμαστε έτσι να είμαστε στη πρώτη γραμμή των λαϊκών αγώνων, μέσα και έξω από τα συμβούλια, να δώσουμε όλες τις δυνάμεις μας για να χτιστεί η λαϊκή αντιπολίτευση που έχει ανάγκη ο λαός κι ο τόπος απέναντι στην πολιτική του κεφαλαίου, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του πολιτικού του προσωπικού στους δήμους μας.

Στο πλευρό του εργατικού και λαϊκού κινήματος, θα παλέψουμε και θα διεκδικήσουμε:

Μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα για όλους. Ενίσχυση των υπηρεσιών των δήμων με το απαραίτητο προσωπικό, ενάντια στην απαξίωση, στην εκχώρηση σε ιδιώτες και στην ανταποδοτικότητα, με πλήρη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό. Τη διασφάλιση της δημοτικής και δημόσιας περιουσίας από το ξεπούλημα στο κεφάλαιο και αξιοποίησή της υπέρ των λαϊκών αναγκών. Υλοποίηση έργων που θα υπηρετούν τις πραγματικές ανάγκες του λαού στην ύδρευση, άρδευση, αποχέτευση, καθαριότητα, στην αγροτική οδοποιία, στην αντιπλημμυρική και αντισεισμική προστασία, σε αθλητικές και πολιτιστικές υποδομές.

Προστασία των ανέργων και των φτωχών οικογενειών με ελάφρυνση από τα δημοτικά τέλη, χαράτσια και τη φοροληστεία. Κρατική χρηματοδότηση προγραμμάτων χορήγησης τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης στα φτωχά νοικοκυριά, προγραμμάτων σίτισης, ιατρικής και φαρμακευτικής στήριξης, αποκλειστικά μέσω των δημοτικών υπηρεσιών και σε συνεργασία με εργατικές και λαϊκές οργανώσεις. Δωρεάν και σύγχρονες παροχές υγείας, επαρκή χρηματοδότηση και στελέχωση του Νοσοκομείου Άμφισσας, των Κέντρων Υγείας Ιτέας και Λιδωρικίου, των αγροτικών και περιφερειακών ιατρείων».

Προτεινόμενα άρθρα