Μήπως ήρθε η ώρα να μην είμαστε χειροκροτητές;

Το κεντρικό θέμα της εφημερίδας αυτή την εβδομάδα, η εφαρμογή «novoville» δηλαδή, είναι ένα πρώτο καλό τεστ για να δούμε κατά πόσο είμαστε έτοιμοι να συμβαδίσουμε με τις τάσεις της εποχής μας κάνοντας καλύτερη και ευκολότερη τόσο τη δική μας ζωή, όσο και των υπηρεσιών του δήμου.
Η προηγούμενη δημοτική αρχή σοφά έπραξε και δρομολόγησε τη συγκεκριμένη παρέμβαση, η νυν που τη βρήκε οφείλει να τη βάλει σε εφαρμογή. Για να συμβεί αυτό, όμως, χρειάζεται από τη μία ενημέρωση του κόσμου, για να κατανοήσει τι είναι αυτό, και από την άλλη εξοικείωση των ίδιων των υπηρεσιών και των υπαλλήλων, καθώς αυτοί είναι στην ουσία η καρδιά του συστήματος.
Συζητώντας με έναν φίλο, γνώστη των νέων τεχνολογιών και άνθρωπο που παρακολουθεί τις εξελίξεις γύρω από αυτές, εισέπραξα την σχεδόν βεβαιότητά του ότι το σύστημα δεν πρόκειται να λειτουργήσει. Θέλω πολύ να διαψευστεί, αλλά για να γίνει αυτό θα πρέπει καταρχάς ο δήμος να το πάρει στα σοβαρά και να το τρέξει, και από την άλλη οι ίδιοι του οι δημότες να κάνουν χρήση του, «τραβώντας» τον στην ουσία και αναγκάζοντάς τον να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων.
Κάνοντας μία βόλτα στο «ντόπιο facebook», αν μου επιτρέπεται ο όρος, δεν είναι λίγες οι φορές που εμείς οι ίδιοι θαυμάζουμε το δήμο Τρικάλων (Τρικκαίων το σωστό) για τον τρόπο με τον οποίο προωθεί τις νέες τεχνολογίες και το πώς τις έχει εντάξει στην καθημερινότητά του. Μήπως ήρθε η ώρα να αποδείξουμε, με μικρά έστω βήματα, πως είμαστε και εμείς σε θέση από χειροκροτητές να γίνουμε πρωταγωνιστές κάποιων αλλαγών;
Έχετε κατά νου, ως προς τη συγκεκριμένη εφαρμογή, πως εάν οι πολίτες τη στηρίξουν, τότε ο δήμος είναι υποχρεωμένος να κάνει το ίδιο, καθώς σε κάθε άλλη περίπτωση ο ίδιος θα είναι ο μόνος εκτεθειμένος.
Από τα παραπολιτικά σχόλια της εφημερίδας «εμπρός»

Προτεινόμενα άρθρα