Μήπως να μας πει την άποψή του και ο κ. Φαρμάκης;

Σχολιάζοντας στο προηγούμενο τεύχος την αναφορά του πρώην δημάρχου Ναυπακτίας, Τάκη Λουκόπουλου (διαβάστε εδώ), για το ενδεχόμενο ο δήμος να κληθεί τελικά να πληρώσει το πανωπροίκι του έργου της αποχέτευσης, αλλάζοντας για πρώτη φορά στάση δημοσίως επί του θέματος, φίλος μου παρατήρησε πως το μείζον δεν είναι το τι δηλώνουν οι αυτοδιοικητικοί στη Ναύπακτο, αλλά κυρίως το τι κάνουν ή έχουν κάνει για τη συγκεκριμένη υπόθεση.

Θυμίζοντάς μου τον επιτυχή αγώνα που έκανε η πρώην διοίκηση καταφέρνοντας να αποκτήσει έναν πολύ σημαντικό σύμμαχο στη διεκδίκηση του να μην πληρώσουμε τα περίπου 2 εκατ. ευρώ, την υπουργική απόφαση δηλαδή, μου είπε πως πλέον τα βλέμματα θα πρέπει να στραφούν στους νυν, αλλά και σε όλους εκείνους που έχουν λόγο για το θέμα, εκτός της πόλης, όμως σιωπούν έως σήμερα εκκωφαντικά.

Λόγο να διαφωνήσω με τα λεγόμενά του δεν έχω, αναφέροντας και επιμένοντας μόνο πως το δικό μου σχόλιο αφορούσε την αλλαγή σεναρίου που φαίνεται να παίζεται εντός της συγκεκριμένης παράταξης, αφού από τη στάση «αποτινάξαμε από πάνω μας το πανωπροίκι», του περασμένου Μαΐου, περάσαμε πλέον στο «υπάρχει περίπτωση να το πληρώσουμε μελλοντικά αν έτσι αποφασίσουν τα δικαστήρια».

Κατά τα άλλα συμφωνώ και επαυξάνω πως και η νυν διοίκηση του δήμου (και της ΔΕΥΑΝ) θα πρέπει να κάνει τις δικές της ενέργειες ώστε ο αγώνας να έχει συνέχεια, ενώ ταυτόχρονα, θα συμφωνήσω ακόμα περισσότερο πως για το θέμα θα πρέπει να μας μιλήσει κάποια στιγμή και ο νυν περιφερειάρχης, αφού πρόκειται για ζήτημα που ακουμπά και με το παραπάνω στις αρμοδιότητες των υπηρεσιών του. Ο προκάτοχός του μας το έκανε σαφές σε πολλούς τόνους, ότι δεν ήταν μαζί μας. Αυτός, θα είναι άραγε συνεχιστής της ίδιας στάσης, όπως κάποιοι ήδη άρχισαν αν σιγοψιθυρίζουν στην πόλη;

Από τα παραπολιτικά σχόλια της εφημερίδας «εμπρός»

Προτεινόμενα άρθρα