Με επιτυχία η δράση της Αντικαρκινικής στο Ευπάλιο-Δόθηκαν τα αποτελέσματα των μαστογραφιών

Το Παράρτημα Φωκίδας της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας το καλοκαίρι του 2019 πραγματοποίησε την πρώτη μεγάλη δράση με την Κινητή Μονάδα Μαστογράφου. Στόχος του παραρτήματος μέσω της δράσης αυτής ήταν η ευαισθητοποίηση του πληθυσμού της περιοχής απέναντι στην πρόληψη και την ενημέρωση, δημιουργώντας έτσι μια ανθρώπινη αλυσίδα.
Την προηγούμενη εβδομάδα δόθηκαν στο Ευπάλιο τα αποτελέσματα στις γυναίκες που εξετάστηκαν από την κινητή μονάδα μαστογράφου. Συγκεκριμένα δόθηκαν στο φαρμακείο της Βασιλικής Αντωνοπούλου που ήταν και η χορηγός της δράσης στην περιοχή. Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση που υπογράφει η πρόεδρος του παραρτήματος Γεωργία Καπαρέλη – Καπούρου σημαντική ήταν και η βοήθεια του Λεωνίδα Αντωνόπουλου καθώς και του Δημήτρη Γιαννόπουλου ώστε να εξελιχθεί ομαλά η δράση στο Ευπάλιο και με μεγάλη επιτυχία. Επίσης να σημειωθεί πως παρών ήταν ο γυναικολόγος του παραρτήματος ΕΑΕ Φωκίδας Ηλίας Οικονόμου, που συνομίλησε με τις γυναίκες και έλυσε τις όποιες απορίες τους.
«Το παράρτημα της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας Φωκίδος ευχαριστεί θερμά όλους όσους συνέβαλλαν στην επιτυχία ης δράσης στην περιοχή του Ευπαλίου. Η δράση αυτή θα συνεχιστεί μέσα στο μήνα Σεπτέμβρη ώστε να εξεταστούν περισσότερες γυναίκες», ανέφερε η σχετική ανακοίνωση, με το πρόγραμμα να περιλαμβάνει όσον αφορά το δήμο Δωρίδας εξετάσεις για σήμερα στα Χάνια.

Προτεινόμενα άρθρα