Μου λείπει το κίνητρο για το σενάριο του «φρένου» στο 3ο δημοτικό

Οι εξελίξεις για το οικόπεδο του 3ου δημοτικού δεν είναι καλές, καθώς φαίνεται πως τα εμπόδια που υψώνονται βάζουν αρκετά δύσκολα στην υπόθεση για να προχωρήσει.  Κανείς δεν μιλά βέβαια από τώρα για χαμένο ζήτημα, αλλά από όλα όσα έχουν βγει στο φως τις τελευταίες ημέρες, ο δρόμος που έχει να διαβεί ο δήμος δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα.

Για να καταλήξεις σε συμπεράσματα και να καταλογίσεις ευθύνες χρειάζεται να έχεις πλήρη γνώση του θέματος, και πιστέψτε με στην πόλη της Ναυπάκτου είναι μετρημένοι στα δάκτυλα μπορεί και του ενός χεριού όσοι γνωρίζουν όλες του τις παραμέτρους.

Οι πρώην της διοίκησης του δήμου κάνουν το αναμενόμενο, κατηγορώντας τους νυν ότι δεν θέλουν να προχωρήσει το θέμα. Μου λείπει όμως να σας πω το κίνητρο, που θα έλεγε κι ένας αστυνομικός σε μία έρευνα, γιατί μία δημοτική αρχή ενώ μπορεί να έχει έτοιμο οικόπεδο για σχολείο, σχεδόν έτοιμη χρηματοδότηση γι’ αυτό, να μη θέλει να το προχωρήσει, επιστρέφοντας στο σημείο μηδέν. Μοιάζει παντελώς ηλίθιο, συγχωρήστε μου τη λέξη, να λειτουργεί κάποιος με αυτό τον τρόπο, συνεχίζοντας την επί χρόνια ταλαιπωρία μία ολόκληρης σχολικής κοινότητας. Γιατί, για να αποδείξει ότι οι προηγούμενοι έκαναν λάθος; Ή μήπως υπάρχει δήμαρχος που δεν θα ήθελε επί ημερών του, με τρία χρόνια γεμάτα μπροστά, να μη θέλει να δείξει στην πόλη πως αυτός ξεκίνησε το έργο; Γιατί, για να μην πιστωθούν οι προκάτοχοί του ότι ήταν εκείνοι που αγόρασαν το οικόπεδο;

Δεν μπαίνω περισσότερο στην εκτίμηση των τυπικών ζητημάτων που αφορούν το θέμα στην παρούσα φάση, καθώς για να το κάνω θα πρέπει να έχει πλήρη γνώση τους, και μόνο εύκολο δεν είναι τούτο. Θα γίνει κι αυτό βέβαια, αλλά απαιτεί πρώτα πολύ ψάξιμο στο αρχείο, κι αυτό το θέμα έχει έναν φάκελο… να με το συμπάθιο!

Από τα παραπολιτικά σχόλια της εφημερίδας «εμπρός»

Προτεινόμενα άρθρα