Μπορεί να εμπλακεί η ΝΔ στα δημοτικά της Ναυπακτίας;

 Στον Χρήστο Παϊσιο έπεσαν τα φώτα τις προηγούμενες ημέρες, μετά και τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας για την ενδεχόμενη εμπλοκή του στα δημοτικά της Ναυπακτίας. Όπως σας γράψαμε στο προηγούμενο τεύχος, το θέμα μόνο κλεισμένο δεν είναι, καθώς ο γνωστός δικηγόρος βλέπει το ενδεχόμενο πιθανό εάν όμως πριν συντρέξουν και κάποιες ακόμα προϋποθέσεις.

Ο Χρ. Παϊσιος, όπως λένε οι δικές μας πληροφορίες, λέει «ναι» στην κάθοδό του στις εκλογές του Μαΐου, ενώ όμως ταυτόχρονα το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας θα πρέπει να εργαστεί βοηθώντας τον τόσο σε πρακτικό, όσο και σε επίπεδο σημειολογίας. Εδώ βέβαια, είναι που προκύπτουν τα πρώτα λογικά προβλήματα στο θέμα. Ερώτημα: τι μπορεί να κάνει σήμερα η Νέα Δημοκρατία βοηθώντας το Χρήστο Παϊσιο; Όσο κι αν το κόμμα θεωρεί πως βρίσκεται στο κατώφλι της εξουσίας, ποιος ο βαθμός που μπορεί να παρέμβει ενισχύοντας την «Χ» υποψηφιότητα στη Ναυπακτία, με δεδομένο μάλιστα πλέον και το ότι υπάρχουν ήδη δύο ακόμα επίσημες, από πρόσωπα που η πολιτική τους καταγωγή (και το σταματώ εδώ) είναι από το ίδιο χώρο;

Τι λέει η λογική και τι μπορεί να κάνει το κόμμα
Άνθρωπος, του οποίου την άποψη ακούω με προσοχή, όντας παράλληλα πολύ καλός γνώστης των εσωτερικών της ΝΔ σε κεντρικό επίπεδο, μου είπε πως το μόνο που θα μπορούσε να κάνει το κόμμα, αυτή τη στιγμή, είναι μια χαλαρή κρούση εξετάζοντας το σενάριο της ενδεχόμενης συνεργασίας μεταξύ των συγκεκριμένων προσώπων. «Ως εκεί…», μου είπε με νόημα, δίνοντάς μου να καταλάβω ότι κάθε τι περισσότερο, σε επίπεδο «πίεσης», θα ήταν τραγικό λάθος, για ένα κόμμα που το τελευταίο που θέλει αυτή τη στιγμή είναι να ανοίγει εσωτερικά μέτωπα. Με κύριους στόχους τις εθνικές εκλογές, αλλά και αυτές των Περιφερειών, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δύσκολα θα διακινδύνευε να δημιουργήσει «εχθρούς» στη δική του εκλογική βάση, λέει η λογική, γι’ αυτό και ο χειρισμός του συγκεκριμένου θέματος δεν είναι τόσο απλός.

Υγ: Επειδή, βέβαια, στη Νέα Δημοκρατία δεν μας έχουν πείσει ότι αποφεύγουν τα λάθη, καλό είναι να κρατάμε πάντα και μια πισινή στα όσα λέμε, και πολύ περισσότερο στα όσα συμπεραίνουμε.

Υγ2: Και τι θα κόστιζε στο κόμμα, σε επίπεδο χώρας, το να ανοίξει ένα τέτοιο μέτωπο στη Ναυπακτία; Προφανώς τίποτα, είναι η απάντηση στο ερώτημα, μόνο που για να γίνει αυτό θα πρέπει ο δικός μας δήμος να είναι στις εξαιρέσεις που να «αξίζει» ο κόπος. Όπου «αξίζει»… οι ενδιαφερόμενοι να έχουν γερές άκρες σε επίπεδο κόμματος. 

Από την έντυπη έκδοση της εφημερίδας “Εμπρός” 

Προτεινόμενα άρθρα