Νέα αμφισβήτηση για την αμμοληψία στην Τολοφώνα

Με το πέρας του θέρους άρχισαν εκ νέου οι εργασίες στο έργο της αποκατάστασης στην παραλία Τολοφώνας. Ταυτόχρονα, η έναρξη αυτή των εργασιών έφερε και συνέχιση των καταγγελιών για το σύννομο ή μη της αμμοληψίας του έργου. Ήδη τις δύο πρώτες ημέρες έγιναν καταγγελίες στο Αστυνομικό Τμήμα Ευπαλίου, η μία εκ των οποίων από τον Πρόεδρο της ΤΚ Τολοφώνας, Γιώργο Γκίκα.

Παράλληλα με όλα αυτά, το ζήτημα επανήλθε στο προσκήνιο του δημοτικού συμβουλίου, καθώς ο Θάνος Ασημάκης, όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ της η εφημερίδα Εν Δελφοίς, διατύπωσε σχετική ερώτηση εκτός της ημερήσιας διάταξης. “Άρχισε ξανά το έργο στην παραλία Τολοφώνα. Θέλουμε μια ενημέρωση για το αν λύθηκαν τα ζητήματα σχετικά με τη νομιμότητα της αμμοληψίας”, ήταν η ερώτηση του επικεφαλής της παράταξης “Όραμα για τη Δωρίδα”.

Η απάντηση

Πρώτος τοποθετήθηκε ο Αντιδήμαρχος Τολοφώνας. “Ήταν προβλεπόμενο από τους όρους της σύμβασης να ξεκινήσει. Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας απάντησε εγγράφως στον Πρόεδρο της κοινότητας ότι δεν βρήκε κάτι επιλήψιμο. Ο Εισαγγελέας δεν έχει απαντήσει ακόμα”, τόνισε σχετικά ο Σταύρος Πολίτης και πρόσθεσε πως δεν είναι ό,τι καλύτερο για τους επιβλέποντες και τον φορέα υλοποίησης να βλέπουν κάθε μέρα περιπολικά στο πεδίο των εργασιών.

“Καταντάει κουραστικό. Καταγγελίες και κόντρα καταγγελίες. Αυτά πρέπει να ελεγχθούν από τον Εισαγγελέα. Εμένα με ενδιαφέρει να μη βρεθεί κάποια παρατυπία. Και ως τώρα δεν έχει βρεθεί”, σημείωσε αρχικά από την πλευρά του ο Δήμαρχος Δωρίδος. “Ας μην αμφισβητούμε εμείς ένα έργο που μέχρι τώρα έχει περάσει από σαράντα κύματα. Εύχομαι να μην υπάρξουν καταγγελίες σε νέα έργα, όπως στο Χάρμισκο, που περιμένουμε να ξεκινήσει. Δεν γίνεται να προχωράμε έτσι”, κατέληξε στην αρχική του τοποθέτηση ο Γιώργος Καπεντζώνης.

Η τοποθέτηση αυτή του επικεφαλής της δημοτικής Αρχής προκάλεσε την απάντηση του Χρήστου Γκίκα. “Δεν γίνεται να λέμε ανακρίβειες εδώ. Η αμμοληψία δεν γίνεται από το νόμιμα καθορισμένο σημείο. Παίρνουν υλικό και δεν δίνουν ανταποδοτικά τίποτα. Είπε πουθενά ο Εισαγγελέας ότι είναι νόμιμη η αμμοληψία; Όμως αυτά δεν τα λέτε στον κόσμο”, ανέφερε ο Αντιπρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου.

Όπως ήταν φυσικό, ο επικεφαλής της δημοτικής Αρχής πήρε ξανά το λόγο, προκειμένου να σχολιάσει την τοποθέτηση Γκίκα. “Δεν είναι δικής μας αρμοδιότητας το έργο. Είναι της Περιφέρειας. Δεν είναι δικό μας το υλικό. Είναι της Κτηματικής Υπηρεσίας. Δεν είναι δική μου δουλειά να ψάχνω τις καταγγελίες. Αν εσείς το θέλετε, κάντε καταγγελίες. Κάνετε όμως τεράστια ζημιά στο έργο κι αυτό είναι πασιφανές σε όλους. Εγώ δεν ανησυχώ για τη νομιμότητα”, υπογράμμισε ο Γιώργος Καπεντζώνης.

Προτεινόμενα άρθρα