Ναύπακτος: Απομακρύνεται για την ώρα το σενάριο του σκληρού lockdown

Στο μάτι των ελεγκτικών μηχανισμών συνεχίζει να είναι η Ναύπακτος, μετά τους ανησυχητικούς αριθμούς κρουσμάτων για κάποιες ημέρες κατά την προηγούμενη εβδομάδα. Το σενάριο η πόλη να μπει σε καθεστώς σκληρού lockdown, όμως, βάσει των τελευταίων δεδομένων, και σύμφωνα με πληροφορίες του emprosnews.gr, έχει για την ώρα απομακρυνθεί. Πώς έχουμε όμως τα γεγονότα; Διαβάστε τι λέει το δικό μας ρεπορτάζ.

Το πρώτο καμπανάκι ήχησε την προηγούμενη Παρασκευή όταν στον τυχαίο δειγματοληπτικό έλεγχο της πλατείας Φαρμάκη, σε σύνολο 118 rapid tests βρέθηκαν 7 θετικά. Ο αριθμός κρίθηκε κάτι περισσότερο από υψηλός, κάνοντας τη Ναύπακτο θέμα συζήτησης το πρωί του Σαββάτου στο συμβούλιο της Πολιτικής Προστασίας στην Αθήνα. Πριν την έναρξη αυτού, μάλιστα, αφέθηκε ανοιχτό κάθε ενδεχόμενo για τη λήψη πιο αυστηρών μέτρων για την περιοχή. Η διαπίστωση, όμως, κατόπιν ιχνηλάτησης λίγο αργότερα, ότι πρόκειται για κρούσματα από την ίδια πηγή, μετρίασε τις ανησυχίες, συνεχίζοντας όμως να έχει την πόλη υπό αυστηρή παρακολούθηση.

Το δεύτερο δυνατό καμπανάκι ήχησε την Τρίτη, όταν στην ημερήσια λίστα του ΕΟΔΥ η περιοχή είχε 13 κρούσματα (11 η Ναύπακτος και 2 το Αντίρριο). Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές αυτό που μεταφέρθηκε από την Αθήνα και το κέντρο λήψης των αποφάσεων, σε σχόλιο για τον συγκεκριμένο αριθμό, είναι πως αν και τις επόμενες ημέρες συνεχίσει να είναι στα ίδια επίπεδα, πολύ περισσότερο αν ανέβει, τότε ο δρόμος του σκληρού lockdown… είναι μονόδρομος. Την Τετάρτη και την Πέμπτη, όμως, η Ναύπακτος είχε από 8 κρούσματα την κάθε ημέρα, κάτι που χαρακτηρίστηκε θετική ως εξέλιξη.

Σήμερα το πρωί, και σε συνέχεια των παραπάνω δεδομένων, όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές του emprosnews.gr, διαμηνύθηκε από την Αθήνα ότι η πόλη παραμένει στο πορτοκαλί επίπεδο, αποφεύγοντας για την ώρα τη μετακίνησή της στο κόκκινο. Αυτό βέβαια μπορεί εύκολα να αλλάξει εάν οι αριθμοί ανέβουν εκ νέου, σε συνέχεια 2-3 ημερών. Θα πρέπει να αναφέρουμε ακόμα ότι από το δικό μας ρεπορτάζ δεν ετέθη ποτέ θέμα επίσκεψης στην περιοχή του Νίκου Χαρδαλιά, κόντρα στα σενάρια που κυκλοφόρησαν έντονα στην πόλη τις τελευταίες δύο ημέρες.

Προτεινόμενα άρθρα