«Να αντισταθούμε ακόμα και στην υποψία της εξαγοράς»

«Ρε συ, γράψε κάτι γι’ αυτά που λέγονται στην πόλη», μου είπε γνωστός μου στη διάρκεια της εβδομάδας, με αφορμή τους ψιθύρους που έχουν ανάψει και τα σενάρια που κυκλοφορούν και θέλουν παράλληλα με τις εκλογές να ενισχύεται και ο κύκλος ροής του χρήματος στην περιοχή. «Ρε πας καλά;», του απάντησα, «πως μπορώ να γράψω για κάτι που δεν έχω αποδείξεις, ρίχνοντας δηλητήριο στην όλη διαδικασία και σε μία πολύ ευαίσθητη χρονικά στιγμή».
Και επειδή ένας μου το είπε με αυτό τον τρόπο, αλλά πολλοί περισσότεροι αυτοί που μου το έθεσαν ως θέμα, θα συνιστούσα ψυχραιμία. Άλλωστε δεν είναι κάτι που ζούμε, υπό το βάρος των φημών, για πρώτη φορά σε τούτο τον τόπο, μάλλον βέβαια δεν θα είναι και η τελευταία. Για το φαινόμενο, μάλιστα, έγραφε σε σχετικό σχόλιό της η Κίνησης Πολιτών, παραμονές των εκλογών του 2010, και με έβρισκε αλλά και με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο γι’ αυτό και το επαναφέρω:
«(…) Η μυρωδιά του χρήματος απλώνεται και απαιτεί να εξαγοράσει υποψηφιότητες και ψήφους. Είπαμε σε αυτές τις περιπτώσεις δεν υπάρχουν αποδείξεις, γιατί κανείς δεν κόβει απόδειξη ούτε αποδίδει ΦΠΑ, αλλά δεν πρέπει ως κοινωνία να αντισταθούμε ακόμη και στην υποψία της εξαγοράς; Δεν πρέπει να παρθούν πολιτικές πρωτοβουλίες που να αναδεικνύουν τα ζητήματα αυτά. Εμείς πάντως στην ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ θα συνεχίσουμε καθαρά και έξω από μηχανισμούς. Πιστεύουμε δε ότι αυτό το εισπράττει θετικά η κοινωνία. Και αυτό θα αποδειχθεί και στην κάλπη».
Έτσι, απλά, σταράτα, και ξεκάθαρα.
Υγ: Δεν ξέρω για εσάς, αλλά εμένα μου λείπε μερικές φορές εκείνη η Κίνηση Πολιτών.
Από τα παραπολιτικά σχόλια της εφημερίδα «εμπρός»

Προτεινόμενα άρθρα