Να κατέβουμε απ’ το σύννεφο, καιροφυλακτεί η πραγματικότητα

Ο δήμος θα πιέσει για τους εργοταξιακούς χώρους στο Αντίρριο

Το ΤΑΙΠΕΔ έβγαλε σε διαγωνισμό τους πρώην εργοταξιακούς χώρους στο Αντίρριο, και ο δήμος τρέχει να βρει υποψήφιους επενδυτές που να κινούνται στον τομέα του τουρισμού. Το θέμα ήρθε προς συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο της Δευτέρας, και το σώμα αποφάσισε να εξαντλήσει κάθε ενδεχόμενο, ώστε και να θωρακίσει το χώρο από πλευράς χρήσεων, πράγμα σχεδόν απίθανο αυτή τη στιγμή, αλλά και να εξετάσει μέχρι και το ενδεχόμενο αγοράς του ακινήτου από το δήμο προς αποφυγή οχλουσών δραστηριοτήτων. Παρακολουθώντας, βέβαια, κάποιος τη συζήτηση, δεν μπορεί παρά να αισθάνθηκε για μία ακόμα φορά το ότι είμαστε ένας τόπος που ξέρει να ζητά πράγματα, και καλά κάνει, όμως ταυτόχρονα είτε αγνοεί την πραγματικότητα ως έχει, ενώ την αντιλαμβάνεται, είτε δεν έχει πλήρη αίσθηση αυτής, δείγμα του χαμηλού επιπέδου μας. Ότι κι αν ισχύει, δεν είναι και το καλύτερο…

Ο δήμαρχος Ναυπακτίας Βασίλης Γκίζας, παίρνοντας το λόγο στο στάδιο των ανακοινώσεων, ήταν αυτός που στην ουσία άνοιξε τη συζήτηση αναφερόμενος στην πρόσφατη εξέλιξη με την έναρξη του διεθνούς  διαγωνισμού για τους πρώην εργοταξιακούς χώρους στο Αντίρριο. Δίνοντας τα χαρακτηριστικά της έκτασης, σημείωσε πως καταληκτική ημερομηνία κατάθεσης των προσφορών είναι η 27η Μαρτίου, θυμίζοντας όμως παράλληλα πως ο ίδιος με την ανάληψη των καθηκόντων του έκανε επαφές με το ΤΑΙΠΕΔ, στο οποίο ανήκει ο χώρος, ενημερώνοντας ταυτόχρονα το δημοτικό συμβούλιο και την κοινωνία του Αντιρρίου σε γενική συνέλευση. «Το ΤΑΙΠΕΔ ολοκληρώνει τη διαδικασία, σύμφωνα με τις μνημονιακές υποχρεώσεις που συστάθηκε, τις οποίες ξεκίνησε για το συγκεκριμένο ακίνητο το Δεκέμβριο του 2018», είπε, προσθέτοντας πως ο ίδιος όπως είχε δεσμευτεί κάνει ενέργειες και επαφές για την εξεύρεση υποψήφιων επενδυτών που έχουν σχέση με τον τουρισμό.

Επαφές για εξεύρεση επενδυτών

Επαναλαμβάνοντας πως οι πληροφορίες έως ώρας λένε πως δεν έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον προς την κατεύθυνση που ο δήμος επιθυμεί, συμπλήρωσε πως ο χώρος βγήκε στο διαγωνισμό ως εκτός σχεδίου, άρα και χωρίς περιορισμό χρήσης, στη βάση βέβαια των όσων προβλέπονται για αυτού του είδους τις περιπτώσεις. «Το ενδιαφέρον που θα εκδηλωθεί θα είναι και το ασφαλές κριτήριο για την αξία του ακινήτου» υποστήριξε στη συνέχεια, ενημερώνοντας ακολούθως πως ο δήμος έχει ήδη στείλει επιστολή σε διεθνή, εθνικά, και διακρατικά επιμελητήρια, κάνοντας γνωστό το διαγωνισμό αλλά και τη βούλησή του, όπου μάλιστα ένα εξ αυτών ανταποκρήθηκε ζητώντας περισσότερα στοιχεία. «Θα συνεχίσουμε τις επαφές μας και προς άλλες κατευθύνσεις», είπε, επιμένοντας βέβαια στην κατεύθυνση του τουρισμού, λέγοντας μάλιστα ακολούθως πως σύμφωνα με τη διαβεβαίωση του ΤΑΙΠΕΔ αν υπάρξει ενδιαφέρον μπορεί να δοθεί και παράταση στο διαγωνισμό για 2-3 μήνες.

Η παρέμβαση του Ανδρέα Κοτσανά στο σημείο εκείνο για αναλυτικότερη συζήτηση του θέματος έγινε δεκτή από το δήμαρχο, ο οποίος μάλιστα είπε πως κατά τον ίδιο θα πρέπει να επικαιροποιηθεί η βούληση του δήμου για το πώς επιθυμεί να αξιοποιηθεί ο χώρος, ξεκαθαρίζοντας μάλιστα πως είναι αντίθετος σε κάθε χρήση που θα οδηγήσει στην υποβάθμιση της περιοχής και του περιβάλλοντος.

Οι πρώτες αντιδράσεις

Η πρόταση για αναλυτικότερη συζήτηση του θέματος έγινε ομόφωνα δεκτή από το σώμα, με τον Α. Κοτσανά να κάνει την εισήγηση, στρέφοντας εξαρχής τα βέλη του τόσο κατά του δημάρχου όσο και κατά του ΤΑΙΠΕΔ. «Είναι παράδοξο πως ο χώρος βγαίνει ως εκτός σχεδίου», σημείωσε, τονίζοντας πως δεν έγινε από την πλευρά του δήμου η παράσταση στο Ταμείο ώστε να διεκδικηθεί ο περιορισμός στις χρήσεις της έκτασης, και να είναι συμβατές με τις επιθυμίες της περιοχής. «Ο δήμαρχος αποκρύπτει τις χρήσεις logistics για τις οποίες γίνεται αναφορά στο site του ΤΑΙΠΕΔ», είπε, σημειώνοντας ακόμα πως κατά τη δική του επίσκεψη στο Ταμείο δεν βρήκε τίποτα από τα όσα ο ίδιος είχε δρομολογήσει επί θητείας του. «Για την αξιοποίηση του χώρου χρειάζεται κοινωνική άδεια, και δεν τη δίνουμε για logistics», επέμεινε, κατηγορώντας μάλιστα το δήμαρχο για αδράνεια σε ότι αφορά το χειρισμό του θέματος.

«Μας είπαν ότι δεν υπάρχει τοπικό χωροταξικό, το οποίο είχαμε έτοιμο εμείς», είπε στη συνέχεια, υποστηρίζοντας ακολούθως πως σύμφωνα με την εκτίμησή του υπάρχει ήδη επενδυτής για το χώρο, ο οποίος κινείται προς την κατεύθυνση του logistic. «Ενώ η χώρα ανακάμπτει, έχουμε ουσιαστικά να εφαρμόζεται το κακό σενάριο», πρόσθεσε, λέγοντας επίσης πως πλέον για 1.5-2.0 εκατ. ευρώ όπου θα είναι το τίμημα θα χαθεί η ευκαιρία για τον τόπο επειδή δεν έχουμε το χωροταξικό της περιοχής. «Εμείς, όσον αφορά την τοπική κοινωνία, θα είμαστε απέναντι. Υπάρχουν ευθύνες της πολιτείας για το ότι άφησαν το ακίνητο να απαξιωθεί, για να έρθει ο επενδυτής με τα κοντέινερς», πρόσθεσε, τονίζοντας ακόμα πως όπως εκδιώχθηκε η επένδυση του 2016 έτσι θα γίνει και τώρα.

Να επιμείνει ο δήμος προς τον τουρισμό

«Θεωρώ πως το οικόπεδο αυτό είναι από τα πιο σημαντικά στο παραλιακό μέτωπό μας, και θα ήταν μεγάλο λάθος να μην πάρει θέση το ΔΣ», είπε ο Γιάννης Νταουσάνης, ζητώντας από το σώμα να καταθέσει τις προτάσεις του, αλλά και να πιέσει για την τουριστική αξιοποίησή του. Θύμισε πως για το θέμα είχε γίνει ημερίδα στη Ναύπακτο το 2003, παρουσία των τότε 4 δήμων της περιοχής, Ναυπάκτου, Αντιρρίου, Πάτρας και Ρίου, όπου είχαν κατατεθεί διάφορες προτάσεις, μία εκ των οποίων ήταν η δημιουργία ενός εκθεσιακού χώρου ως αντίβαρο μάλιστα αυτού της βόρειας Ελλάδας, της Θεσσαλονίκης, με προϋποθέσεις μάλιστα για δράσεις όλο το χρόνο. «Τότε όμως ο δήμος Αντιρρίου είχε ξεκινήσει τη διαδικασία για να διεκδικήσει το χώρο, να τον εντάξει στο ΣΧΟΟΑΠ, το οποίο ακόμα καρκινοβατεί», είπε στη συνέχεια, λέγοντας μάλιστα πως δεν θα ήταν κακή ιδέα να αξιοποιηθεί ακόμα και από το δήμο.

Η ανάσα της κοινωνίας

«Ο χώρος είναι περιουσία του ΤΑΙΠΕΔ και είναι δύσκολες οι παρεμβάσεις μας εκεί», είπε ο Τάκης Λουκόπουλος, σημειώνοντας πως το καλύτερο που θα μπορούσε να κάνει ο δήμος είναι «να νιώσει ο επενδυτής την ανάσα της κοινωνίας». «Ας ρωτήσουν την τοπική κοινωνία όποιοι ενδιαφερθούν, και εκεί να δούμε με τι τρόπο θα δράσουμε», είπε καταλήγοντας.

Οι… αποστάσεις

Μπαίνοντας πιο βαθιά και σε άλλες διαστάσεις του θέματος, κάνοντας και μία αναδρομή στο παρελθόν, ο Γιάννης Μπουλές έθεσε ως μείζον λάθος για την υπόθεση το ότι δεν προχώρησε επί δήμου Αντιρρίου το ΣΧΟΟΑΠ, το οποίο θα είχε λύσει όλα τα προβλήματα για τις χρήσεις του χώρου. «Είμαστε υποκριτές αν δε λέμε την αλήθεια», είπε, δείχνοντας προς τον Ανδρέα Κοτσανά για το θέμα αυτό, ο οποίος το πολέμησε ενώ σήμερα έρχεται να μιλήσει για τουριστική αξιοποίηση του χώρου. «Θα έβαζε κανείς χρήματα από εμάς για κάτι τέτοιο εκεί;», ρώτησε στη συνέχεια, λέγοντας ακόμα πως το ΤΑΙΠΕΔ έχει κάνει διερεύνηση στην αγορά χωρίς κανείς να καταλήξει πως η έκταση αυτή έλκει πλέον το ενδιαφέρον για την αξιοποίηση που λέει ο δήμος.

Μιλώντας για την πρόταση που ήρθε στο δήμο το 2016 είπε ότι ουδέποτε συζητήθηκε στο δημοτικό συμβούλιο, παρά τις προσπάθειες της παράταξής του, τη στιγμή μάλιστα που η τότε δημοτική αρχή υποβάθμισε το ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε για μία μεταποιητική επένδυση με 60 άτομα προσωπικό. «Γιατί θέλουμε μόνο τουρισμό; Αν αξιοποιηθεί ο χώρος για τα τουριστικά σκάφη;», ρώτησε, δείχνοντας πως ο ίδιος δεν θα ήταν αρνητικός σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, τη στιγμή μάλιστα που οι ενδιαφερόμενοι του 2016 πήγαν πλέον στην Κροατία φτιάχνοντας τη δεύτερη μεγαλύτερη τέτοια εγκατάσταση της Μεσογείου. «Είμαστε αντιφατικοί όταν λέμε πως στις προτάσεις που έρχονται για τη Βαράσοβα δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι, ενώ για εδώ λέμε ότι μπορούμε να παρέμβουμε», πρόσθεσε, αναφέροντας μάλιστα πως διαφωνεί με τη θέση που εξέφρασε ο δήμαρχος επιμένοντας μόνο στην κατεύθυνση του τουρισμού. Και κατέληξε λέγοντας : «Σε μια μεταποιητική δράση για τον τουρισμό, πχ τα σκάφη, γιατί λέμε όχι; Αν έχουμε θέσεις εργασίας ποιο είναι το  πρόβλημα; Εκτός κι αν λαϊκίζουμε…».

Να τους έχουμε… από κοντά

«Ολιγωρήσαμε και το ακίνητο πλέον μπορεί να γίνει τα πάντα», είπε αρχικά ο Γιώργος Γούλας, σημειώνοντας πως η υπόθεση αφέθηκε στην τύχη της, χωρίς πλέον να υπάρχει η δυνατότητα στην τοπική κοινωνία να επιλέξει το τι δράσεις θα αναπτυχθούν στην περιοχή, στην περίπτωση που κατατεθούν περισσότερες της μίας προτάσεις. «Καλά είναι αυτά που έκανε ο δήμαρχος, όμως θα μπορούσαμε να τα είχαμε κάνει πριν για να προστατέψουμε την προκήρυξη», πρόσθεσε, προτείνοντας ο δήμος να είναι σε επαφή με το ΤΑΙΠΕΔ μαθαίνοντας εάν είναι εφικτό το ποιοι παραλαμβάνουν το φάκελο του διαγωνισμού, ερχόμενος στη συνέχεια σε επαφή μαζί τους και εκφράζοντας την άποψη του για το εάν επιθυμεί ή όχι την παρουσία τους στο χώρο.

Δίνουμε στίγμα

Τη διαφωνία του με τον περιορισμό που επιχειρεί να θέσει ο δήμος ως προς τις χρήσεις του χώρου, εξέφρασε ο Γιώργος Κοτρώνης, τονίζοντας πως ως δήμος αλλά και ως πόλη έχουμε κάνει ότι είναι δυνατόν περισσότερο για να αποτρέψουμε επενδυτές, αναφερόμενος και στο τομέα του τουρισμού. Έφερε μάλιστα ως παράδειγμα εκείνους που ήρθαν επί θητείας του Τ. Λουκόπουλου για το Ξενία, και εκδιώχθηκαν  όπως είπε, με αποτέλεσμα αυτό να έχει καταγραφεί σε μία μερίδα κόσμου που ασχολείται με το αντικείμενο. «Δίνουμε το στίγμα μας με έτσι», είπε στη συνέχεια, λέγοντας πως γι’ αυτή την κατάσταση έχει ευθύνη και η δημοτική αρχή, η οποία εάν επιθυμεί επενδύσεις στον τομέα του τουρισμού τότε ίσως θα έπρεπε να δει την περίπτωση του Ξενία που της ανήκει, κι όχι έναν άλλο χώρο ο οποίος δεν είναι δικός της. Συμφωνώντας με τα όσα είπε ο Γ. Μπουλές, είπε πως ότι είναι νόμιμο και προσφέρει θέσεις εργασίας θα πρέπει να έχει τη θετική άποψη του δήμου, εκφράζοντας ξεκάθαρα τη διαφωνία του με τις τοποθετήσεις που περιορίζουν τους επενδυτές, καθώς αυτό λειτουργεί προσθετικά.

«Δεν ήρθε κανένας για το Ξενία», αντέτεινε ο Τ. Λουκόπουλος, σημειώνοντας πως όσοι εξέφρασαν ενδιαφέρον γι’ αυτό τους ζητήθηκε να το κάνουν και γραπτώς για να το φέρει στο δημοτικό συμβούλιο, χωρίς κανένας εν τέλει να το κάνει πράξη. Για το εάν έχει γίνει αποτίμηση του ακινήτου, ρώτησε ο Νίκος Δημητρόπουλος, για να του απαντήσει ο δήμαρχος πως αυτό έχει γίνει, όμως η τιμή θα ανοιχτεί δέκα λεπτά πριν το άνοιγμα των προσφορών, προκειμένου εκεί να ξεκινήσει και η διαδικασία της «διαπραγμάτευσης», εάν κάποιοι είναι κοντά αλλά πιο κάτω από αυτή. «Δεν δίνεται μόνο το οικόπεδο, αλλά και η θάλασσα», συμπλήρωσε ο σύμβουλος της Πρωτοβουλίας, αναφέροντας και αυτός ως χαμένη ευκαιρία το ΣΧΟΟΑΠ του Αντιρρίου.  «Το πόκερ είναι χοντρό, θα πρέπει ίσως να έχουμε και την άποψη της γέφυρας», είπε στο σημείο εκείνο, για να αντιδράσει σφόδρα ο Α. Κοτσανάς στη συγκεκριμένη αναφορά, με το Ν. Δημητρόπουλο να επανέρχεται λέγοντας πως η διαφωνία με την τιμολογιακή της πολιτική δεν μπορεί να σταθεί εμπόδιο στη συνεργασία σε άλλους τομείς. «Αν είναι τόσα τα χρήματα που λέτε, μπορούμε να παίξουμε κι εμείς ως δήμος στο παιχνίδι» είπε καταλήγοντας.

Η άδεια της κοινωνίας

«Το θέμα δεν το αγαπάς δήμαρχε», ήταν τα πρώτα λόγια του Νίκου Ασημακόπουλου, επιμένοντας για μία ακόμα φορά πως ο χώρος χρειάζεται αποκατάσταση, καθώς έχει υποβαθμιστεί με το πέρασμα του χρόνου. Συμφωνώντας με τον επικεφαλής της παράταξής του είπε ότι ο δήμος δεν έχει κάνει κάτι για να περιφρουρήσει τις χρήσεις για το ακίνητο, τασσόμενος και αυτός υπέρ της τουριστικής αξιοποίησης, όπως άλλωστε προέβλεπε και η μελέτη του Παν/μίου Πατρών. «Το ΣΧΟΟΑΠ σας το έδωσε ο Κολοβός, εσείς δεν το ανοίξατε καν, το αφήσατε όπως ήταν κ. Μπουλέ», είπε στη συνέχεια, ξεκαθαρίζοντας και αυτός πως όσες άδειες και να δοθούν για επενδύσεις της κοινωνίας είναι πάντα η πιο ισχυρή.

Αγορά από το δήμο

«Θέμα πρέπει να είμαστε σοβαροί. Δεν θεωρώ πως αντιμετωπίζουμε έτσι το θέμα», είπε ο Γιώργος Ασημακόπουλος, κάνοντας λόγο για αντίδραση η οποία είναι για το θεαθήναι, αφού μιλάμε για επενδύσεις στον τουρισμό, τη στιγμή που δεν έχουμε κάνει τίποτα για το παραλιακό μέτωπο της περιοχής. Μίλησε για σπασμωδικές ενέργειες που δρομολογούνται, για τις οποίες δεν ευθύνεται ο νυν δήμαρχος, αλλά που δεν θα έχουν αποτέλεσμα, προτείνοντας εν τέλει να μπει ο δήμος στη διαδικασία της αγοράς του ακινήτου, ψάχνοντας πόρους μέσω του ΤΠκΔ, εκχωρώντας το αυτός στη συνέχεια σε ιδιώτη, αλλά για χρήσεις που αυτός επιθυμεί.

Τελικά δεν ήταν «προστατευμένο»

«Δεν έχουμε το δικαίωμα να αποκλείσουμε κανέναν. Πρότεινα να εκφέρουμε άποψη και προτροπή, και προς αυτή την κατεύθυνση να κάνουμε τις κινήσεις για εξεύρεση επενδυτών στη βάση της άποψής μας», είπε επανερχόμενος ο Β. Γκίζας, επιμένοντας πως ο ίδιος από την πρώτη στιγμή μίλησε ανοιχτά για όλα τα δεδομένα και στο δημοτικό συμβούλιο αλλά και στην τοπική κοινωνία. Μάλιστα στο σημείο εκείνο αντιπαρατέθηκε με τον Α. Κοτσανά, λέγοντας πως τα όσα ο πρώην αντιδήμαρχος ανέφερε στη ΓΣ του Αντιρρίου «περί των χρήσεων που έχουν διασφαλιστεί» δεν ισχύουν. «Δεν το φέρατε ποτέ το θέμα εδώ, και ποτέ δεν ενημερώσατε για το ότι υπήρχε πρόθεση για διαγωνισμό έως την άνοιξη του 2019», είπε στη συνέχεια ο δήμαρχος, λέγοντας πως με αυτά ως δεδομένα δεν είναι δυνατόν να κατηγορείται σήμερα ο ίδιος που από την πρώτη στιγμή μίλησε για όλα όσα ισχύουν, αλλά και έκανε ενέργειες για το συμφέρον του δήμου.

Επέμεινε πως ο δήμος θα συνεχίσει τις επαφές του για την γνωστοποίηση του διαγωνισμού σε πιθανούς ενδιαφερόμενους που έχουν σχέση με τον τουρισμό, τονίζοντας όμως πως ο ίδιος δεν θα ακολουθήσει την τακτική του λαϊκισμού. Σχολιάζοντας την πρόταση για αγορά από το δήμο είπε πως αυτό θα πρέπει να έρθει τεκμηριωμένα και όχι αόριστα, εκφράζοντας την απορία γιατί εάν υπάρχει κάποιος που ενδιαφέρεται για το ακίνητο να μην το κάνει σήμερα, περιμένοντας στο μέλλον τη στιγμή που θα το έχει ο δήμος στη διάθεσή του.

Το ΕΣΧΑΔΑ

«Ο νομοθέτης για τη δημόσια περιουσία έχει προβλέψει πλαίσιο προστασίας. Το ΕΣΧΑΔΑ, εμείς είχαμε δουλέψει γι αυτό, όμως πήγε στο ΤΑΙΠΕΔ ο κ. Γκίζας χωρίς εμάς που το έχουμε τρέξει, αποδεχόμενος το διαγωνισμό με το χαρακτηρισμό ως εκτός σχεδίου» είπε στη συνέχεια ο Α. Κοτσανάς, επιμένοντας και πάλι πως επένδυση που δεν θα βρει σύμφωνη την τοπική κοινωνία δεν πρόκειται να γίνει. Υποστήριξε πως το ΤΑΙΠΕΔ δεν ενδιαφέρεται σήμερα για την πώληση των εργοταξιακών καθώς προχωρά άλλα πολύ πιο σημαντικά πρότζεκτ, λέγοντας και πάλι πως κατά την άποψή του υπάρχει επενδυτής, με το δήμο όμως να έχει πλέον το ρόλο του παρατηρητή. Πρότεινε τέλος να εξαντληθούν όλα τα δεδομένα για να διασφαλιστούν οι χρήσεις, και ως τελική λύση την αγορά του χώρου από το δήμο.

Το ότι η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου θα πρέπει να είναι ομόφωνη, υποστήριξε ο Γ. Νταουσάνης, προτείνοντας να συσταθεί επιτροπή η οποία θα πάει στο ΤΑΙΠΕΔ αλλά και στον υπουργό Ανάπτυξης, λέγοντας και αυτός «ναι» στην αγορά του ακινήτου από το δήμο, εάν δεν βρεθεί τώρα κάποιος επενδυτής από τον τομέα του τουρισμού. «Δεν μπορεί να μας κουνούν το δάκτυλο αυτοί που εμπόδισαν το ΣΧΟΟΑΠ. Πέντε χρόνια δεν έκαναν τίποτα κόβοντας μόνο χόρτα, και σήμερα εγκαλούν τους άλλους», είπε ο Γ. Μπουλές δείχνοντας προς τον Α. Κοτσανά, σημειώνοντας πως εάν ο δήμος είχε πλάνο αξιοποίησης θα έλεγε «ναι» στην αγορά του από τον ίδιο, όχι όμως στη λογική να το δώσει μετά σε ιδιώτη, αφού το ίδιο κάνει σήμερα και το ΤΑΙΠΕΔ. Δεν υπάρχουν χρήσεις γης στην περιοχή και υπάρχει ευθύνη. Η πρότασή μας είναι η αγορά για να μην παρακολουθούμε τις εξελίξεις», σημείωσε ο Γ. Ασημακόπουλος, ενώ ο Ν. Ασημακόπουλος κάλεσε το Β. Γκίζα να γίνει εκτός από δήμαρχος και ηγέτης. «Δεν δίνονται για αγορά χώρων χρήματα από το ΤΠκΔ, μας το είχαν πει, δεν ξέρω αν έχει αλλάξει κάτι», είπε ο Τ. Λουκόπουλος, για να ακολουθήσει στη συνέχεια η ψηφοφορία του θέματος, όπου τελικά προέκυψε ομόφωνη πρόταση μετά από συζήτηση και «διαπραγμάτευση» των παρατάξεων.

Η απόφαση

Σύμφωνα με αυτή επιτροπή του δήμου, αποτελούμενη από όλες τις παρατάξεις, θα έρθει σε επαφή με το ΤΑΙΠΕΔ, κάνοντας γνωστό για μία ακόμα φορά το πάγιό αίτημά του για αξιοποίηση των χώρων προς την κατεύθυνση του τουρισμού. Παράλληλα ο δήμος θα συνεχίσει τις επαφές ενημερώνοντας για το διαγωνισμό πιθανούς υποψήφιους επενδυτές, ενώ στην εξέταση όλων των δεδομένων για το τι μπορεί να πράξει, θωρακίζοντας το χώρο από πιθανές χρήσεις που δεν είναι επιθυμητές, εκτός του ΕΣΧΑΔΑ που θα ζητήσει, θα εξετάσει και την περίπτωση της αγοράς του ακινήτου από τον ίδιο.

 

 

 

Προτεινόμενα άρθρα