Ν. Καλογερής: Πολίτης και ευθύνη

Από το φεουδαρχικό σύστημα διοίκησης, στο σύστημα της «μαριονέτας»

Την περασμένη Κυριακή διεξήχθη το πρώτο «ημίχρονο» των δημοτικών εκλογών. Σε μια βουβή προεκλογική περίοδο, κατά την οποία δε συζητήθηκαν καθόλου τα προβλήματα του δήμου μας, αναδείχθηκαν οι δύο υποψήφιοι που θα διεκδικήσουν τη θέση του δημάρχου Ναυπακτίας για τα επόμενα τέσσερα χρόνια. Πολλοί οι προβληματισμοί και τα ερωτήματα.

Η πενταετία 2014-2019 χαρακτηρίστηκε από ένα πρωτοφανές μοντέλο διοίκησης, με καταστροφικά αποτελέσματα. Παρά την επικοινωνιακή καταιγίδα των τελευταίων ημερών (ποδήλατα εμφανίζονται, χρέη σβήνονται, μισθοί αποποιούνται, έργα φαντάσματα εξαγγέλλονται) η πραγματικότητα στέκεται μπροστά μας. Οι δημότες αναρωτιούνται:

1) Είχαμε Δήμαρχο; Αν ναι, ποιόν;
2) Γίναμε ποτέ ξανά περίγελος σε πανελλαδικό επίπεδο για την οικονομική διαχείριση του Δήμου; (Πόσο κάνει τελικά η τέντα;)
3) Συνάντησε ποτέ ξανά δήμαρχος Ναυπακτίας τον Πρωθυπουργό της χώρας και το σοβαρότερο θέμα που του έθεσε ήταν η έκθεση Nostos;
4) Ποιος ευθύνεται για την ακύρωση για πρώτη φορά της συναυλίας της λαϊκής ορχήστρας ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ, με αποτέλεσμα να ταυτιστεί ο Δήμος μας με τη χούντα από την κόρη του μεγάλου μουσικοσυνθέτη;
5) Ποιος ευθύνεται για τη φυγή του ΤΕΙ από τη Ναύπακτο; Ένα καίριο οικονομικό και πολιτισμικό πλήγμα για την πόλη μας, χωρίς να δοθεί καν μάχη και με αστείες δικαιολογίες.
6) Πότε στο παρελθόν η ανικανότητα και η οικογενειοκρατία έγιναν ο κανόνας της τοπικής πολιτικής μας ζωής;

Η πολιτική ευθύνη για όλα αυτά βαραίνει το μέτοχο-αμέτοχο Δήμαρχο.
Φίλες και φίλοι, αντιλαμβανόμαστε ότι δεν έχουμε καμία πυξίδα για το μέλλον και είμαστε εγκλωβισμένοι. Την ερχόμενη Κυριακή, εύχομαι να βγούμε πολιτικά αρτιμελείς. Ο τελευταίος λόγος είναι δικός σας.

Νικόλαος Καλογερής 
Σύμβουλος Τοπικής Κοινότητας Ναυπάκτου

Από την έντυπη έκδοση της εφημερίδας “εμπρός” την Παρασκευή 31 Μαϊου 

Προτεινόμενα άρθρα