Ξαφνικά… η πλατεία του λιμανιού πρέπει να αλλάξει;

Το θέμα της ανάπλασης της πλατείας του λιμανιού είναι κατά την άποψή μου ένα από τα πλέον σοβαρά που πρέπει κάποια στιγμή να απασχολήσουν το δήμο. Μία σωστά μελετημένη ανάπλαση θα αλλάξει όλη την εικόνα της βιτρίνας της πόλης, δίνοντάς της πολύ περισσότερους πόντους, από αυτούς που σήμερα διαθέτει. Χωρίς να μπαίνω στη διαδικασία σχολιασμού για το τι επικρατεί σήμερα στην πλατεία, γιατί θα γίνω κακός και δεν το θέλω, λέω μόνο πως το σημείο αυτό χρίζει άμεσης αλλά σωστής παρέμβασης.

Γυρίζοντας το χρόνο λίγο πίσω, όταν προχώρησε το θέμα της ανάπλασης του ιστορικού κέντρου, θυμάμαι σαν τώρα μία συζήτηση που είχα με κορυφαίο στέλεχος της Ενωτικής Πρωτοβουλίας, θέτοντάς του το ζήτημα της ανάπλασης της πλατείας. Με λίγα λόγια, του έλεγα πως όλα όσα έρχονται από τις εργασίες στο κέντρο, αλλά και τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα γίνουν πέριξ του χώρου, καλό θα ήταν να συνδυαστούν και με την αναμόρφωσή του, μία αναμόρφωση που μόνο μέσω της ανάπλαση της πλατείας θα μπορούσε να επιτευχθεί. Προς έκπληξή μου η απάντηση που είχα πάρει ήταν κάτι περισσότερο από απόλυτη, λέγοντάς μου πως «η πλατεία δεν έχει τίποτα το κακό, ως έχει, και δεν υπάρχει λόγος να παρέμβουμε σε αυτή».

Η Ενωτική Πρωτοβουλία κατά τη διάρκεια της εβδομάδας εξέδωσε ανακοίνωση, στην κατάληξη της οποίας αναφέρει συγκεκριμένα: «Δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για να προχωρήσουμε σε διαγωνισμό για την εκπόνηση μελέτης για την διαμόρφωση της πλατείας του Λιμανιού»;

Δεν ξέρω τι να υποθέσω για τη συγκεκριμένη… ασυνέχεια. Ή μάλλον ξέρω, αλλά δεν θέλω να πω…

Από τα παραπολιτικά σχόλια της εφημερίδας «εμπρός»

Προτεινόμενα άρθρα