Οι επαγγελματίες στην Τζαβέλα «ετοιμάζονται» ήδη για την ανάπλαση

Ο μήνας σήμερα έχει 17. Περάσαμε τα μέσα Ιουλίου, δηλαδή, και το έργο της ανάπλασης στο λιμάνι, όπως εύκολα μπορεί να διαπιστώσει κανείς ακόμα συνεχίζεται. Προσωπικά αν με ρωτάτε, πλέον, δεν το έχω να κάνω εκτιμήσεις, καθώς όσα έγραψα μέχρι σήμερα, ως μεταφορά των όσων μας έλεγαν από το δήμο (που τους τα έλεγε ο εργολάβος, αλλά τι σημασία έχει αυτό;), όλα έπεσαν έξω.

Όπως θα διαβάσετε και στο επιγραμματικό ρεπορτάζ που υπάρχει στο σημερινό τεύχος της εφημερίδας, αν όχι την άλλη, τότε σίγουρα την τελευταία εβδομάδα του Ιουλίου, λένε στο δήμο, πως η κυκλοφορία θα έχει αποκατασταθεί. Προσωπικά, αν θέλετε και την άποψή μου, η κυκλοφορία αυτή τη στιγμή θεωρώ πως είναι το λιγότερο που προκαλεί εκνευρισμό στην πόλη, καθώς το πιο σημαντικό όλων φρονώ πως είναι η αβεβαιότητα που σκεπάζει αυτό το έργο. Όλο το κλίμα που έχει δημιουργηθεί γύρω του είναι πάρα πολύ άσχημο, καθώς σε ότι κι αν ειπωθεί, υπάρχει πάντα η πρώτη λογική αντίδραση του ακροατή που λέει «τι μας λέτε τώρα και γιατί να σας πιστέψουμε;».

Αυτό ως συνθήκη είναι το πιο σοβαρό από τα ζητήματα που φέρνει μαζί της η ανάπλαση, και το οποίο ο δήμος θα πρέπει να το λάβει υπόψη. Γιατί ακόμα κι αν τελειώσει το έργο στο λιμάνι, τι θα συμβεί αλήθεια όταν ξεκινήσουν οι εργασίες στη Τζαβέλα, που και πιο δύσκολες είναι, αλλά και πιο χρονοβόρες; Αυτή η σκέψη, γράφω τούτο και το κλείνω για την ώρα, έχει ήδη κινητοποιήσει επαγγελματίες της συγκεκριμένης περιοχής, οι οποίοι όπως μου μετέφεραν δεν θα ανεχθούν σε καμία περίπτωση την ίδια «εικόνα» εργασιών με συνέπειες για τις επιχειρήσεις τους.

Από τα παραπολιτικά σχόλια της εφημερίδας «εμπρός»

Προτεινόμενα άρθρα