Οι μαθητές των Εκπαιδευτηρίων Πάνου στο Μουσείο Άλατος στο Μεσολόγγι

Οι μαθητές της Β’ Γυμνασίου των Εκπαιδευτηρίων Πάνου επισκεφθήκαν το Μουσείο Άλατος, στην Ιερή Πόλη του Μεσολογγίου.
Φθάνοντας εκεί, η ματιά τους ταξίδεψε στο γαλάζιο της λιμνοθάλασσας και στα αβαθή της νερά θυμηθήκαν τους στίχους του Κωστή Παλαμά: «Στη θάλασσα εκεί τη ρηχή και την ήμερη, Στη θάλασσα εκεί την πλατιά, τη μεγάλη…»
Στο Μουσείο τους περίμενε η «ανοιχτή αγκαλιά» του Ιδρυτή του, κ. Νίκου Κορδόση. Στα λόγια του οι μαθητές αναγνώρισαν το ζήλο των προσπαθειών του, την άμετρη αγάπη του για τον πολιτισμό, τον διαρκή αγώνα του να εξουδετερώνει τη φθορά και να αρνείται τη μετριότητα της εποχής μας.
Το μουσείο εντυπωσίασε μαθητές και εκπαιδευτικούς, καθώς γνώρισαν το αλάτι, το «λευκό χρυσό» της περιοχής μας, στις πολλαπλές του μορφές και στις ακόμη περισσότερες χρήσεις του.
Έπαιξαν με λέξεις και παροιμίες για το αλάτι, είδαν αλατιέρες παλατιών, παρατήρησαν από ψηλά τα «τηγάνια» της λιμνοθάλασσας και φωτογράφισαν τα εντυπωσιακά «βουνά» άλατος.
Όπως τέλος ανέφερε και ο ιδιοκτήτης των Εκπαιδευτηρίων κος Γιώργος Κοτρώνης: “Η επίσκεψη μας πέρα από τον προφανή σκοπό της να γνωρίσουμε τον κόσμο του αλατιού, έχει και έναν ακόμα σπουδαιότερο. Να συναντήσουμε και να γνωρίζουμε έναν από τους σημαντικότερους πνευματικούς ανθρώπους της ευρύτερης περιοχής μας, τον κο Νίκο Κορδόση που με το πολυσχιδές έργο του αποτελεί πρότυπο για όλους μας!
Έτσι με τις εκπαιδευτικές μας επισκέψεις να αποκτάμε πέρα από γνώσεις και υγιή πρότυπα. Θέλουμε να μαθαίνουμε και να ανοίγουμε τα πορτοπαράθυρα του μυαλού μας μέσα από επισκέψεις σε χώρους τέχνης και πολιτισμού, αλλά και συναντήσεις αξιόλογων ανθρώπων της περιοχής μας!”

Προτεινόμενα άρθρα