Οι προτάσεις του Δ. Δημητρόπουλου (Omalia Village) για την ανάπτυξη της ορεινής Ναυπακτίας

Ένας από τους ανθρώπους που τα τελευταία χρόνια έκαναν μία από τις μεγαλύτερες επενδύσεις στη Ναυπακτία, και συγκεκριμένα στο χώρο του τουρισμού, είναι ο Δημήτρης Δημητρόπουλος. Ιδιοκτήτης της μονάδας Omalia Village στα Κρυονέρια Αποδοτίας, ο κ. Δημητρόπουλος έκανε τη δική του τοποθέτηση στο πρόσφατο αναπτυξιακό συνέδριο της ΟΣΥΝ, που πραγματοποιήθηκε στη Ναύπακτο, προτείνοντας τα παρακάτω, με εστίαση στην ανάπτυξης της Ορεινής Ναυπακτίας:

-Νέα χάραξη επαρχιακού δρόμου περίπου 10 χιλιομέτρων, από το Χάνι Λόη έως τη Λιμνίστα, παραποτάμιος επίπεδος προσηλιακός, με σκοπό τη μείωση απόστασης προς Αποδοτία κατά 20 λεπτά. Υπάρχει και σχετικό αίτημα που είχε γίνει πριν από 4 χρόνια.
-Βελτίωση σε υπάρχον δασικό δρόμο από Χάνι Λιόλιου και σύνδεση με την διασταύρωση Αμπελακιώτισσα – Κρυονέρια – Περδικόβρυση, για συντομότερη διαδρομή από Ιόνια οδό Αγρίνιο – Θέρμο – Πλάτανο προς Αποδοτία κατά 20 λεπτά.
-Επείγουσα αγορά 2 εκχιονιστικών μηχανημάτων σε πλήρη λειτουργία και κατασκευή 2 υποστέγων για θέση ετοιμότητας με αποθήκευση αλατιού σε ράχη προς Άνω Χώρα και ράχη Καστανιάς.
-Δημιουργία υδατοδρομείων με πλωτές προβλήτες και γραμμή αεροπορικής σύνδεσης με υδροπλάνο στις λίμνες Μόρνου Ευήνου Τριχωνίδας, για μείωση χρόνου από τα μεγάλα αστικά κέντρα στη ½ ώρα, για προσέλκυση τουριστών υψηλού εισοδήματος.
-Κατασκευή πολύ μικρών υδροηλεκτρικών έργων πλησίον των παλιών νερόμυλων και ανάδειξη αυτών.
-Εμβολιασμός των άγριων καστανιών για παραγωγή ποιοτικού καρπού.
-Βελτίωση πρόσβασης και επισκευή ανάδειξης ιστορικού Γεφυριού στα στενά του Ευήνου ανάμεσα σε Κρυονέρια – Κλεπά.

Ευχαριστούμε τους διοργανωτές για την ευκαιρία που δώσατε να ακουστούν τόσα ενδιαφέροντα πράγματα για την περιοχή της Ναυπακτίας.
Οι προτάσεις αυτές μαζί με πολλές άλλες που έχουν κατατεθεί είναι πραγματοποιήσιμες. Θα βοηθήσουν στη βιοσιμότητα των υπαρχουσών επιχειρήσεων, θα φέρουν νέες θέσεις εργασίας και θα κάνουν τη Ναυπακτία Νο 1 προορισμό εναλλακτικού τουρισμού».

Προτεινόμενα άρθρα