Ο Γ. Ασημακόπουλος ανταπαντά στο Ντ. Ζορμπά για τις συνεργασίες

Ο ενδιαφέρον διάλογος που ξεκίνησε μεταξύ του Ντ. Ζορμπά και του Γ. Ασημακόπουλου συνεχίζεται. Ο πρώτος με τοποθέτησή του (διαβάστε εδώ) απάντησε σε άρθρο του δεύτερου στην εφημερίδα «εμπρός» (διαβάστε εδώ). Ο Γ. Ασημακόπουλος, επανέρχεται εξηγώντας βήμα βήμα ποια είναι η δική του τοποθέτηση, τονίζοντας πως η ανάγνωση του συναδέλφου του πλέον στο δημοτικό συμβούλιο δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.
Αναλυτικά η απάντηση του Γ. Ασημακόπουλου έχει ως εξής:
«Ντίνο, χαίρομαι που με διαβάζεις.
 Αλλά Ντίνο, τώρα που είσαι θεσμικό πρόσωπο καλό θα ήταν να διαβάζεις με μεγαλύτερη προσοχή και κυρίως, να μην διαστρεβλώνεις. Τα γραπτά έχουν την κακή ιδιότητα να μένουν, οπότε μπορούμε να τα δούμε από την αρχή. Πάμε τα σημεία ένα ένα:
Για τη στήριξη Τσουκαλά γράφω: “Με λίγα λόγια, ο Γκίζας εξελέγη Δήμαρχος με σχετικά μικρή διαφορά, έχοντας εξασφαλίσει τη φανερή στήριξη του Τσουκαλά…”. Πως συμπέρανες ότι μίλησα για κάτι αδιαφανές, ή σκοτεινό ή κακό όσο αφορά τον Τσουκαλά και τον Γκίζα, δεν μπορώ να καταλάβω.
Για τη στήριξη Μπουλέ γράφω: “Ρόλο στην νίκη του Γκίζα σύμφωνα με φήμες που επιβεβαιώνει ο Κοτσανάς, έπαιξε και ο Μπουλές με την αφανή στήριξή του στον δεύτερο γύρο”… Αυτό το είπε δημόσια ο Κοτσανάς, όχι εγώ. Απλά δεν διαψεύστηκε ποτέ από Μπουλέ. Δεν είναι απλές φήμες, είναι επώνυμα καταγεγραμμένα.
Γράφω: “ο Γιώργος Γούλας, αφού μίλησε και με τον Γκίζα και με τον Λουκόπουλο, διαμόρφωσε με τον δεύτερο μια προγραμματική συμφωνία με συγκεκριμένους άξονες”. Προφανώς ο Γκιζας πρότεινε συνεργασία στον Γούλα λοιπόν, αλλά δεν υπήρξε προγραμματική συμφωνία. Στο μέλλον αν θα προκύψει σύγκλιση ή όχι, είναι άλλη ιστορία.
Γράφω: Ο Γκίζας δεν θα κριθεί για το πώς κέρδισε τις εκλογές, αλλά από το πώς και με ποιους θα διοικήσει. Δεν θα τον κρίνουμε επειδή τον στήριξε ο Νταουσάνης με μια περίεργη δήλωση, θα κριθεί από το αν θα στηρίξει πάνω του τη λειτουργία του Δήμου. Δεν θα κριθεί σήμερα επειδή ο Μπουλές τον έβγαλε Δήμαρχο εν κρυπτώ, αλλά από αν θα τον επαναφέρει σε κρίσιμες λειτουργίες του Δήμου, παρόλο που έχει αποδοκιμαστεί εκκωφαντικά δύο φορές από το εκλογικό σώμα της Ναυπακτίας. Ας μπούμε λίγο στη θέση του Γκίζα: θα λέγαμε σε Τσουκαλά, Μπουλέ και Νταουσάνη δεν θέλω να με ψηφίσετε; Διαφωνείς κάπου στα παραπάνω; Γιατί εγώ αυτά έγραψα.
Γράφω: “Προκειμένου να διοικήσει με θετικό τρόπο, ο Γκίζας πρέπει να αφήσει πίσω του την Κυριακή των εκλογών και, να επιλέξει από τους 27 ποιους θέλει ως συνεργάτες”. Βλέπεις να λέω πουθενά ότι κακώς συνεργάζεται;
Δεν λέω πουθενά ότι κακώς μίλησαν οι “πρωτοκλασάτοι”. Λέω όμως το γεγονός ότι μίλησαν Κοτρωνιάς, Τσουκαλάς και Νταουσάνης είναι ένα δείγμα για το ποιοι θα είναι βασικοί του συνεργάτες. Φυσικά ο καινούργιος Δήμαρχος έχει δικαίωμα να επιλέξει τους βασικούς του συνεργάτες, δεν λέει κανένας όχι.
Αυτά πέρι σκοτεινών, φθαρμένων και άλλοι χαρακτηρισμοί είναι δικά σου λόγια και όχι δικά μου. Εγώ ευθύνομαι για όσα λέω εγώ, όχι για όσα σκέφτεσαι εσύ διαβάζοντάς με.
Όσο για την πικρία της ήττας, μιλάς σε λάθος άνθρωπο και λάθος συνδυασμό. Το ότι καταφέραμε με όσα γίνανε, με ελάχιστα μέσα, να είμαστε στο Δημοτικό Συμβούλιο για εμένα είναι νίκη. Το ότι καταφέραμε ανάμεσα στους δύο γύρους να βγούμε ανοιχτά και να πάρουμε θέση την ώρα που άλλοι κρυβόντουσαν -και ΔΕΝ μιλάω για τον Τσουκαλά- για εμένα είναι νίκη».

Προτεινόμενα άρθρα