Ο δήμος σκέφτεται να βάλει εισιτήριο στα δημοτικά συμβούλια

Τα όσα έχουν συμβεί το τελευταίο χρονικό διάστημα στα κοινά της Ναυπάκτου έχουν εκτινάξει το ενδιαφέρον του κόσμου γι’ αυτά, καθιστώντας τις επόμενες συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου ως το απόλυτο θέαμα. Αυτό μάλιστα έχει οδηγήσει το δήμο Ναυπακτίας, σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, στο να σκέφτεται πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο καθιέρωσης εισιτηρίου για την παρακολούθηση των συμβουλίων.

Η σκέψη, που ακόμα είναι σε πρώτο στάδιο, αναφέρουν οι πηγές μας, προβλέπει το χώρισμα της αίθουσας σε ζώνες παρακολούθησης, με τις πίσω θέσεις να κοστίζουν 50 ευρώ και τις μπροστά (vip) 100. Στο δήμο υπήρχε αρχικά σκέψη και για ορθίους, όμως με παρέμβαση της αστυνομίας αυτό δεν έγινε δεκτό, καθώς θα πρέπει οι διάδρομοι να είναι ελεύθεροι, στην περίπτωση που σύμβουλος χρειαστεί να κυνηγήσει σύμβουλο.

Η προπώληση των εισιτηρίων θα γίνεται από τα κατά τόπους ΚΕΠ του δήμου, ενώ εάν υπάρχει μεγάλη ζήτηση, δεν αποκλείεται για τους θεατές εκτός της πόλης να ναυλώνονται και λεωφορεία, με μία όμως προϋπόθεση. Στην περίπτωση που υπάρχουν θέματα που αναμένεται να πρωταγωνιστήσουν σύμβουλοι με πιστούς οπαδούς, τότε θα πρέπει από πριν να έχει δοθεί το «οκ» και από την αστυνομία για τη μετακίνησή τους.

Ο δήμος Ναυπακτίας, όμως, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, μπορεί να πάει την όλη υπόθεση ένα βήμα ακόμα πιο μπροστά. Με δεδομένο το ότι τα θέματα πλέον δεν είναι σίγουρο πως θα έχουν την πλειοψηφία, για να περνάνε από το σώμα, υπάρχει η σκέψη να καθιερωθεί στοιχηματισμός για την έκβασή τους, δίνοντας τη δυνατότητα στον κόσμο να ποντάρει πάνω στα πιθανά ενδεχόμενα. Επ’ αυτού, μάλιστα, υπάρχει η σκέψη για τη σύσταση μιας δημοτικής στοιχηματικής εταιρείας με τον τίτλο «beet για beet 365».

Η«Ε» παρακολουθεί από κοντά τις εξελίξεις και θα σας κρατά ενήμερους γι’ αυτές…

Μιχάλης Θερβάντιος

Προτεινόμενα άρθρα