Ο Ντ. Τσουκαλάς είναι εδώ και έχει κόσμο

Με την παρουσία 500 και πλέον ατόμων πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας η πρώτη μεγάλη προεκλογική συγκέντρωση του υποψηφίου δημάρχου Ναυπακτίας Ντίνου Τσουκαλά. Η Παπαχαραλάμπειος αίθουσα ήταν ασφυκτικά γεμάτη, στέλνοντας προς πάσα κατεύθυνση μήνυμα πως η συγκεκριμένη παράταξη είναι πλέον υπολογίσιμη δύναμη για το δήμο Ναυπακτίας, κόντρα σε αυτά που ορισμένοι της καταμαρτυρούσαν. «Πρωταγωνιστής ο άνθρωπος», το όνομα του συνδυασμού του Ντ. Τσουκαλά!

Σε μία κατάμεστη από κόσμο αίθουσα, η οποία αποδείχτηκε μικρή για να χωρέσει τον κόσμο που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του Ντίνου Τσουκαλά, η βραδιά ξεκίνησε με τις τοποθετήσεις στελεχών που στέκονται ήδη στο πλευρό του υποψηφίου δημάρχου, εξηγώντας το «γιατί», της συγκεκριμένης τους απόφασης.

Γιατί με τον Ντ. Τσουκαλά 
Ο Αποστόλης Παπαϊωάννου, πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου, τόνισε αρχικά ότι η Ναυπακτία είναι ένας τόπος με πολλές δυνατότητες, που όμως δεν έχουν αξιοποιηθεί. Είπε ότι οι τελευταίες διοικήσεις του δήμου δεν έχουν ακολουθήσει τις σκέψεις, τους προβληματισμούς και τις προτάσεις του επιχειρηματικού κόσμου, φωτογραφίζοντας τον Ντ. Τσουκαλά, ως ένα δήμαρχο που μπορεί να ανατρέψει αυτή την εικόνα, καθώς είναι διεκδικητικός, αλλά και συγκρουσιακός όπου απαιτείται. Η Νεκταρία Κουσαρίδα, ως γυναίκα, μητέρα και επιχειρηματίας σημείωσε ότι θα πρέπει να μπει τέλος στη στασιμότητα της πόλης, η οποία πορεύεται στο αυτόματο, χωρίς προορισμό. «Φτάνει πια η εγκατάλειψη και η μιζέρια», είπε χαρακτηριστικά, υποστηρίζοντας ότι οι απλοί άνθρωποι αυτού του τόπου, όπως ο Ντ. Τσουκαλάς, μπορούν να αγωνιστούν για το μέλλον όλων.

Ο Γιώργος Κόκκινος, γιατρός στο επάγγελμα και μέλος του ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου Αιτ/νίας κατέθεσε από μέρους του την ανησυχία για τα όσα ζει η Ναυπακτία εδώ και χρόνια, που παρότι ευλογημένος τόπος, υστερεί χαρακτηριστικά στην υγεία, αλλά και σε πολλές ακόμα υποδομές. «Ο δήμαρχος πρέπει να είναι αγωνιστής για όλους τους στόχους», είπε με νόημα, λέγοντας πως ο Ντ. Τσουκαλάς ανήκει στους ανθρώπους που μπορούν να πάρουν την ευθύνη. Για τις αγωνίες και τα όνειρα των νέων μίλησε η Βίκη Τριανταφυλλίδη, απόφοιτη του οικονομικού Παν/μίου Πατρών, σημειώνοντας πως η γενιά της θέλει έναν δήμο με τις κατάλληλες συνθήκες, που να δημιουργεί τις δυνατότητες αλλά και να αξιοποιεί τις ευκαιρίες. «Περιμένουμε πολλά από το Ντ. Τσουκαλά και δεν θα μας απογοητεύσει», είπε καταλήγοντας.

Στις ιδιαίτερες στιγμές της βραδιάς η τοποθέτηση του Ντίνου Ζορμπά, ο οποίος με το λόγο του κέρδισε το πιο δυνατό χειροκρότημα. Μίλησε για τους επιτυχημένους ανθρώπους της πόλης που όμως δεν ασχολούνται με τα κοινά, τονίζοντας πως πλέον ήρθε η ώρα αυτό να λάβει τέλος. «Νιώθω χαρά γιατί ήρθε η ώρα που περιμέναμε, να πάρουμε την τύχη του τόπου στα χέρια μας», είπε, κάνοντας λόγο για έναν δήμο που θα έχει ανθρώπινο πρόσωπο, προσβάσιμο στα ΑμεΑ, φιλικό στους επαγγελματίες, αλλά και στα αδέσποτα. «Θέλουμε έναν δήμο για τους πολλούς κι όχι ησυχαστήριο για τους λίγους», είπε καταλήγοντας.

Οι άξονες του προγράμματος 
Την ανάπτυξη των βασικών αξόνων του προγράμματος έκανε ο Γεώργιος Γαλανός, Επίκουρος καθηγητής Οικονομικών και μέλος του επιστημονικού συμβουλίου του Ινστιτούτου της ΚΕΔΕ. Αποφεύγοντας τους αφορισμούς, τόνισε πως τα προβλήματα είναι πολλά, γι’ αυτό και η επίλυσή τους χρειάζεται σωστό προγραμματισμό. «Δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις», είπε, θέτοντας τον επιχειρησιακό σχεδιασμό στην αρχή της διαδικασίας, που όμως θα πρέπει να έχει και συνέχεια. Απέρριψε την τακτική του «τάζω τα πάντα σε όλους», στοχεύοντας σε μία κοινωνία που θα είναι αποτελεσματική και ανταποδοτική. Επί των αξόνων, μίλησε για τη φροντίδα της Ναυπάκτου και των γειτονιών της, αλλά και για την πνοή που θα πρέπει να αποκτήσει στο σύνολό του ο δήμος. Στόχος, όπως είπε ακόμα, θα πρέπει να είναι η δίκαιη κοινωνία, αλλά και το νοικοκύρεμα στον τομέα της διαχείρισης. «Θα πρέπει να αποφασίσει η περιοχή για το ποια ανάπτυξη θέλει να  επιδιώξει», είπε μεταξύ άλλων, ζητώντας την εκμετάλλευση όλων των εργαλείων.

Ντ. Τσουκαλάς: «Ειλικρινής από την αρχή» 
Στο κυρίως μενού της βραδιάς ο Ντίνος Τσουκαλάς, αφού ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους για την παρουσία τους, θύμισε σε όλους το πώς ο ίδιος υπήρξε ως προς τις προθέσεις του ξεκάθαρος από την αρχή, όντας ειλικρινής απέναντι στην κοινωνία. Περνώντας μέσα από τη συμμετοχή του σε σειρά φορέων- συλλόγων, τόνισε πως η διάθεσή του για προσφορά είναι επανειλημμένως αποδεδειγμένη, όντας αποτελεσματικός στις ευθύνες που κάθε φορά αναλαμβάνει. Δήλωσε έως και θυμωμένος βλέποντας τις ευκαιρίες να χάνονται, φωτογραφίζοντας ως υπευθύνους εκείνους που δεν κάνουν ότι περνά από το χέρι τους για την αλλαγή αυτής της κατάστασης.

Η Ναυπακτία 
Στη συνέχεια έκανε μία διαδρομή στις δημοτικές ενότητες του δήμου, φωτίζοντας τα πλεονεκτήματα της κάθε μίας, αλλά και στοχεύοντας σε συγκεκριμένες λύσεις. Μίλησε για τον αναρριχητικό βράχο της Βαράσοβας, και το αλιευτικό καταφύγιο που έχει ανάγκη η Κάτω Βασιλική, αλλά και για την αναβάθμιση του λιμανιού του Κρυονερίου. Στα του Αντιρρίου έθεσε ως μείζον το θέμα των εργοταξιακών χώρων, αναφέροντας μεταξύ άλλων και τα θέματα των Λουτρών της πηγής του Αγραπιδόκαμπου και της Μακύνειας. Για την ορεινή Ναυπακτία είπε ότι οι επιχειρηματίες του τουρισμού έχουν αφεθεί στην τύχη τους, εστιάζοντας ταυτόχρονα στην οδοποιία, αλλά και στην με σχέδιο προβολή της περιοχής. Για την Πυλήνη μίλησε για τα Λουτρά Στάχτης, το παρατημένο στην τύχη του θέρετρο της Αγίας Κυριακής, ενώ για την Πλάτανο έβαλε στην κορυφή της ατζέντας το θέμα της Ευηνολίμνης.

Και η Ναύπακτος 
Στα της Ναυπάκτου, ξεκίνησε με το θέμα του κυκλοφοριακού, αλλά και του ΤΕΙ, για το οποίο είπε ότι θα πρέπει να επανέλθει στην πόλη, ενώ συνέχισε με την ανάγκη αξιοποίησης των νεροτσουληθρών και του Άλσους Γριμπόβου. Μίλησε για το κάστρο, αλλά και τη μαρίνα, που κάποια στιγμή θα πρέπει να αποκτήσουμε, εστιάζοντας και στη στοχευμένη εκμετάλλευση της Ναυμαχίας της Ναυπάκτου. «Η Ναύπακτος, που εκτός από παραθεριστικός προορισμός θα πρέπει επιτέλους να γίνει και τουριστικός προορισμός», είπε με νόημα, αναδεικνύοντας και τα προβλήματα της καθημερινότητας που ζητούν λύση. Έχοντας στο επίκεντρο της ομιλίας του τον άνθρωπο, είπε πολλές φορές ότι αυτός και οι ανάγκες του θα πρέπει να είναι στο επίκεντρο των αποφάσεων. «Πρωταγωνιστής ο Άνθρωπος», ήταν άλλωστε το σύνθημα της βραδιάς, το οποίο θα συνοδεύει τον Ντίνο Τσουκαλά έως τις εκλογές, όντας παράλληλα και το όνομα της παράταξης.

Πρόγραμμα και υποψήφιοι 
Υποστήριξε επίσης πως ο ίδιος σκοπεύει να μείνει μακριά από τακτικισμούς και προσωπικές μικροφιλοδοξίες, αξιοποιώντας ορθολογικά και αποτελεσματικά το ανθρώπινο δυναμικό της περιοχής. Δεσμεύτηκε πως θα πάρει πρωτοβουλίες σε τοπικό, εθνικό αλλά και διεθνές επίπεδο, προκειμένου να διευρύνει τους ορίζοντες της τοπικής μας κοινωνίας, παίζοντας ταυτόχρονα το ρόλο εκείνου που θα συνθέτει και όχι εκείνου που θα διαιρεί. Κάνοντας τον απολογισμό των έως σήμερα ενεργειών του είπε πως έχει γίνει από τον ίδιο και τους συνεργάτες του η καταγραφή της κατάστασης που επικρατεί ανά τον δήμο, σημειώνοντας πως το αμέσως επόμενο διάστημα θα δοθεί στους πολίτες το αναλυτικό πρόγραμμα της παράταξης. «Χωρίς κούφιες υποσχέσεις και μεγάλα λόγια, αλλά ρεαλιστικό και εφαρμόσιμο, που θα δίνει λύσεις και θα δρομολογεί θετικές εξελίξεις σε όλους τους τομείς και που βήμα βήμα θα πάει τον τόπο μας μπροστά», είπε χαρακτηριστικά, τονίζοντας επίσης ότι ήδη καταρτίζεται και το ψηφοδέλτιο που θα καλύπτει όλο το φάσμα της κοινωνικής και επαγγελματικής δυναμικής της Ναυπακτίας.

«Γνωριζόμαστε πολλά χρόνια και ξέρετε καλά πως είμαι ένας άνθρωπος που κρατάει το λόγο του», είπε, καταλήγοντας: «Για αυτό είμαι εδώ, μπροστά σας σήμερα, για να σας εγγυηθώ πως όλα αυτά που θα πούμε προεκλογικά θα ξεκινήσουν να γίνονται πράξη στο Δήμο Ναυπακτίας από την επόμενη κιόλας μέρα! Πάμε μαζί λοιπόν, με πρωταγωνιστή τον άνθρωπο, για τη Ναυπακτία που μας αξίζει!!!»

Οι παρουσίες 
Στην συγκέντρωση, αξίζει να σημειώσουμε, ότι ήταν παρόντες, από την πλευρά της δημοτικής αρχής οι Αντώνης Φράγκος, Χρήστος Σαλαμούρας, Πάνος Κονίδα και Αγγελική Σμπούκη, από την ΑΔΚΝ οι Βασίλης Αγγελόπουλος και Γιώργος Κοτρώνης, από την παράταξη Παπαθανάση ο Βασίλης Πατσαούρας, επίσης οι ανεξάρτητη δημοτικοί σύμβουλοι Σπύρος Τραχύλης και Γιάννης Σπυρόπουλος. Επίσης παρόντες ήταν και εκπρόσωποι θεσμικών φορέων όπως ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου του νομού Παναγιώτης Τσιχριτζής, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Μένιος Χάρος, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ταξιάρχης Σούζας, ο πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ Ναυπακτίας της ΝΔ Νίκος Τσερπέλης και ο αντιπρόεδρος της ΝΟΔΕ Άγγελος Σταυρόπουλος.

Προτεινόμενα άρθρα