Ο Ν. Σχίζας νέος επικεφαλής της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ στη Φωκίδα

Ο Νώντας Σχίζας, μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ από τη Δωρίδα και υποψήφιος με το συνδυασμό του Γιώργου Καπεντζώνη στις τελευταίες δημοτικές εκλογές, είναι ο νέος Συντονιστής-Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής στη Φωκίδα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο Ν. Σχίζας, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το fokidanews.gr, θα είναι συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής τουλάχιστον για τους προσεχείς μήνες, αντικαθιστώντας την παραιτηθείσα Ευαγγελία Μπεμπή, και μέχρι να λάβουν χώρα οι εσωκομματικές διαδικασίες στα τοπικά κομματικά όργανα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σε όλη τη χώρα μετά την έλευση του νέου έτους.

Οι τελευταίες εξελίξεις, που κατέληξαν στην ανάδειξη Σχίζα στη θέση του επικεφαλής του τοπικού κομματικού οργάνου, ωστόσο, αποδέσμευσαν διεργασίες που «σοβούσαν» στο παρασκήνιο εδώ και πολύ καιρό. Επιστέγασμα αυτών ήταν η παραίτηση από τη Νομαρχιακή Επιτροπή δύο ιστορικών στελεχών της τοπικής Αριστεράς, του Λεωνίδα Κασδαναστάση και του Αντώνη Ιωάννου.

Στη δήλωση παραίτησής του, την οποία δημοσιεύουμε, ο Λ. Κασδαναστάσης, κάνει λόγο για “τραγελαφικά γεγονότα, ίντριγκες και καταστρατήγηση” του καταστατικού του κόμματος, ενώ αποδίδει την κύρια ευθύνη στην αδυναμία, όπως αναφέρει, της Β. Μπεμπή να εφαρμόσει τις κείμενες καταστατικές διατάξεις για την αναπλήρωσή της, καθώς αποδίδει σε  “εξαργυρώσεις βοήθειας” την όλη στάση της στα γεγονότα. Από την πλευρά του, ο Αντώνης Ιωάννου αναφέρεται και εκείνος σε “καταστρατήγηση” του καταστατικού από πλευράς συντονίστριας, αναφερόμενος σε πρόταση διαρχίας εκ μέρους Β. Μπεμπή

Η δήλωση παραίτησης του Λεωνίδα Κασδαναστάση αναλυτικά:

«Μετά τα τελευταία τραγελαφικά γεγονότα για την αναπλήρωση του Συντονιστή Γραμματέα της Ν.Ε. Φωκίδας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ, τις ίντριγκες, την καταστρατήγηση και την κατάργηση του καταστατικού του κόμματος, καθώς και την αδυναμία της Συντονίστριας της Ν.Ε. να εφαρμόσει το καταστατικό του κόμματος δεσμευμένη σε υποχρεώσεις και εξαργυρώσεις “βοήθειας” και έξω από κάθε μορφή δημοκρατίας και σοσιαλιστικής-αριστερής αντίληψης, θεωρώ ότι πλέον δεν υπάρχει χώρος για εμένα στη Ν.Ε., από την οποία και παραιτούμαι».

Η δήλωση παραίτησης του Αντώνη Ιωάννου αναλυτικά:

«Μετά την καταστρατήγηση του καταστατικού του ΣΥΡΙΖΑ, στην σημερινή συνεδρίαση της διευρυμένης νομαρχιακής (πρόταση της συντονίστριας Βαγγελιώς Μπεμπη, για διαρχία στην θέση του συντονιστή), εκτιμώ ότι δεν έχω να προσφέρω πλέον στην νομαρχιακή επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Φωκίδας και δηλώνω την παραίτηση μου…»

πηγή: fokidanews.gr 

Προτεινόμενα άρθρα