Ο Π. Κοτρώτσος υποψήφιος στο πλευρό του Ντ. Τσουκαλά

Ο Παναγιώτης Κοτρώτσος είναι η νέα ανακοίνωση υποψηφιότητας του Ντίνου Τσουκαλά, υποψηφίου δημάρχου για το δήμο Ναυπακτίας. Συγκεκριμένα αναφέρει γι’αυτόν:

“Να καλοσωρίσω στο ψηφοδέλτιο μας τον Παναγιώτη Κοτρώτσο, τον οποίο και ευχαριστώ για τη συμμετοχή του στην όμορφη προσπάθειά μας!! Ο Παναγιώτης Ι.Κοτρώτσος είναι μουσικός της δημοτικής μας παράδοσης με την οποία ασχολείται επαγγελματικά απο τα 17 του χρόνια. Γεννήθηκε κ μεγάλωσε στη Ναύπακτο, όπου τελείωσε το Γενικό Λύκειο, και διαμένει μόνιμα με την οικογένεια του. Είναι παντρεμένος με την Ελένη Γεωργακοπούλου και έχουν δυο γιους το Γιάννη (18) και τον Άγγελο (14 ετών). Συνεργάζεται με όλους τους καλλιτέχνες της παραδοσιακής/ δημοτικής και λαϊκής μουσικής σε όλη την Ελλάδα, περιοδεύει στο εξωτερικό σε συναυλίες, χοροεσπερίδες, γάμους κ.α. (ΗΠΑ, Αυστραλία, Καναδά, Γερμανία κ.α.) και έχει λάβει μέρος σε αρκετές τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές, καθώς και σε ηχογραφήσεις εκατοντάδων cd’s με όλους τους κορυφαίους του είδους. Ασχολείται ενεργά και με τη σύνθεση νέων τραγουδιών (μέλος του Συλ. Μουσικοσυνθετών κ Α.Ε.Π.Ι.).

Η αγάπη και το μεράκι του για τη διάσωση και διάδοση του δημοτικού τραγουδιού, τον ώθησαν να ασχοληθεί σε συλλογικό επίπεδο, για την προώθηση του σκοπού αυτού. Εκλέγεται Πρόεδρος στο Σωματείο Επαγγελματιών Μουσικών Ναυπακτίας (και ευρύτερης περιοχής) “Ο Ορφέας” (ανελλιπώς απο το 1998) με πολυποίκιλο έργο και δράση (διοργάνωση εκδηλώσεων/ημερίδων, βράβευση των «παλαίμαχων» καλλιτεχνών, δημιουργία αρχείου κ.α.) και είναι ιδρυτής/εκδότης της εφημερίδας των Μουσικων/καλλιτεχνών “ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΟΡΦΕΑ”. Επίσης στις εκλογές του 2009 των Επαγγελματιών Μουσικών/Καλλιτεχνών εκλέχτηκε και μέλος του Δ.Σ. της Π.Ο.Ε.Μ. ( Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Μουσικών). Διατέλεσε μέλος του Δ.Σ. της Π.Ε.Π.Ε.Μ. ( Πανελλήνιας Ένωσης Προασπιστών της Εθνικής μας Μουσικής 2008-2014) και ως εκλεγμένος αντιπρόσωπος του Σωματείου Μουσικών έχει εκλεγεί και στο Δ.Σ. του Ε.Κ.Ν. ( Εργατ/κου Κέντρου Ναυπ. κ΄Δωρίδας 2007-2013)

Διδάσκει την τέχνη του κλαρίνου σε νέους, και έχει βγάλει πολλά νέα ταλέντα.
Διατέλεσε Γ.Γραμματέας του Συλλόγου Γονέων κ’ Κηδεμόνων του 3ου Δημ. Σχολείου Ναυπάκτου (2009-2012)

Σε τοπικό επίπεδο (καταγωγή από την Αμπελακιώτισσα Ναυπακτίας) ασχολείται ενεργά και είναι Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Απανταχού Αμπελακιωτισσιωτών από το 2015.
Επίσης ως αντιπρόσωπος του Συλ. Αμπελ/των, κατά τις αρχαιρεσίες της Ο.ΣΥ.Ν. (Ομοσπονδίας Συλλόγων Ναυπακτίας) το Μάρτιο του 2018, εκλέχθηκε στο Κεντρικό Συμβούλιο της, όπου πήρε τη θέση του Υπεύθυνου Δημοσίων Σχέσεων.

Πιστεύει στην έννοια «εθελοντισμός», την οποία κάνει πράξη συμμετέχοντας αφιλοκερδώς σε πολλές μουσικές εκδηλώσεις της περιοχής μας (και αλλού) που γίνονται για φιλανθρωπικό σκοπό, και γενικά είναι πάντα παρών σε εκδηλώσεις τέτοιου χαρακτήρα, αλλά και σε εθελοντικές δράσεις και εργασίες για κοινό σκοπό/καλό”.

Προτεινόμενα άρθρα