Ο ρόλος των 25 και οι επόμενες κινήσεις του Β.Γκίζα


Οι στοχευμένες κινήσεις από το επιτελείο του υποψηφίου δημάρχου Ναυπακτίας Βασίλη Γκίζα συνεχίζονται. Μετά την επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του και τη συνέντευξη που παραχώρησε στην «Ε», αυτή τη φορά επιλέγει να στρέψει τα φώτα πάνω του δίνοντας στη δημοσιότητα τα πρώτα 25 ονόματα συμπολιτών μας, οι οποίοι, όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του, τον στηρίζουν, αποτελώντας μέρος του πυρήνα της προσπάθειάς του. Πρόκειται για άνδρες και γυναίκες, γνωστοί και γνωστές στην περιοχή για την επαγγελματική τους σταδιοδρομία, οι οποίοι- ες θέτουν εαυτόν στη διάθεση του Β. Γκίζα και της παράταξης, με φόντο τις εκλογές του ερχόμενου Μαΐου. 

Ο Βασίλης Γκίζας έχει επιλέξει έως σήμερα να αποφεύγει την υπερέκθεση, κάτι που αποδεικνύουν, στο σύνολό τους, οι δημόσιες εμφανίσεις του. Επέλεξε να μη μιλήσει ποτέ πριν κάνει την επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του, επιλέγει μετά από αυτή να τραβά τα βλέμματα πάνω του όταν έχει κάτι να πει, το οποίο όμως θα έχει και ενδιαφέρον. Μετά τη συνέντευξη, γνωριμίας θα την ονομάζαμε, που παραχώρησε στην «Ε», σήμερα μας «απασχολεί» και πάλι, με δική του πρωτοβουλία, δίνοντάς μας τη λίστα με τα πρώτα 25 ονόματα, ανθρώπων που τον στηρίζουν.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση που εξέδωσε, αναφέρει: 
«H   αποδοχή της  πρωτοβουλίας μας  για  τη συμμετοχή μας στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές  στο δήμο Ναυπακτίας είναι  μεγάλη. Καθημερινά   όλο και περισσότεροι    συμπολίτες μας αγκαλιάζουν   την παράταξή μας  και γίνονται ενεργά μέλη της. 

Σήμερα,  λίγες ημέρες μετά την επίσημη ανακοίνωση  καθόδου μας  στο στίβο των δημοτικών εκλογών είμαστε στην ευχάριστη θέση  να  δώσουμε στη δημοσιότητα  τα πρώτα 25  ονόματα   συμπολιτών μας που  μας στηρίζουν   και αποτελούν  μέρος του πυρήνα  του εγχειρήματός μας, θέτοντας τον εαυτό τους στη διάθεση της παράταξης για κάθε  ρόλο. Πρόκειται για τους: 

1. Αγγελόπουλο Κωνσταντίνο του Αγγέλου, υπάλληλο  ΔΕΗ.
2. Βασιλόπουλο Σπυρίδωνα του Ανδρέα, επιχειρηματία.
3. Βλαχάκη Πολυξένη  του Κωνσταντίνου, δικηγόρο.
4. Ελευθεράκη-Ταμπάκη Θεοδώρα  του Γεωργίου, εκπαιδευτικό.
5. Ιωάννου Βασίλειο  του Κωνσταντίνου, εκπαιδευτικό.
6. Καλτσή Γεωργία του  Βασιλείου,  ιδιωτική υπάλληλο.
7. Κουτσοσπύρου Μαρία του Ηλία, επιχειρηματία.
8. Κροκίδα Λεωνίδα  του Γρηγορίου, συνταξιούχο αστυνομικό.
9. Κυρίτση Γκόλφω (Φούλα) του Νικολάου, διοικητική υπάλληλο Πανεπιστημίου Πατρών.
10. Κωστούλα Βασίλειο του  Χρήστου, φοροτεχνικό.
11. Μπερετάνο  Παναγιώτη του Γεωργίου, πρώην  τραπεζικό υπάλληλο.
12. Μπίμπα Δημήτριο  (Τάκη) του Χαραλάμπου,  συνταξιούχο επιχειρηματία.
13. Παναγιωτόπουλο Γρηγόριο του Ευθυμίου, κοινωνιολόγο.
14. Παπαγεωργίου Άννα του Ευθυμίου, Συμβολαιογράφο.
15. Παπαϊωαννίδη  Ιωάννη του Πολυκάρπου, επιχειρηματία.
16. Ρισβά-Πατακοπούλου Μαρίνα του Ανδρέα, επιχειρηματία.
17. Σαλτού-Ντάλη Πολυτίμη του Σωτηρίου, συνταξιούχο εκπαιδευτικό.
18. Σιαμά Ιωάννη  του Γεωργίου,   συνταξιούχο αστυνομικό. 
19. Σιμάκη Γεώργιο του Αναστασίου, ιατρό – γαστρεντερολόγο.
20. Σταυρογιαννόπουλο Απόστολο του Ιωάννη, επιχειρηματία.
21. Ταραμπίκου Ειρήνη-Αναστασία του Νικολάου, ιατρό – παθολόγο.
22. Τσόβολο Κωνσταντίνο του Νικολάου, δικηγόρο.
23. Χοχτούλα Ζαχαρία του Δημητρίου, ασφαλιστή – μεσίτη.
24. Φιλιπποπούλου  Χοχτούλα-Ιουλία του Παναγιώτη, υπάλληλο ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδος – τέως Αντιδήμαρχο  δήμου Ναυπακτίας. 
25. Χρυσανθοπούλου Ιωάννα του Χαραλάμπου, συνταξιούχο  δημοτική υπάλληλο

Όλοι  μαζί, από την ίδια αφετηρία,  ξεκινάμε ένα όμορφο  ταξίδι  με προορισμό  ένα καλύτερο αύριο για τη Ναυπακτία. Με μοναδικό οδηγό την αγάπη μας για τον τόπο μας. Κανείς δεν πρέπει να μείνει αμέτοχος. Γιατί η Ναυπακτία είναι υπόθεση όλων μας».

Ο στόχος της ανακοίνωσης 
Στόχος της ανακοίνωσης, είναι προφανώς να δώσει ένα πρώτο στίγμα για το πώς ο ίδιος ο Βασίλης Γκίζας θέλει να στελεχώσει την ομάδα του, κάνοντας επιλογές από μία μεγάλη γκάμα επαγγελματικών ομάδων, αλλά και περνώντας από τη θεωρία στην πράξη. Δεν λείπουν από τη λίστα επιστήμονες της περιοχής, επιτυχημένοι ελεύθεροι επαγγελματίες, αλλά και εργαζόμενοι στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, πρόσωπα τα οποία στην πλειοψηφία τους, όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, θα είναι και στο ψηφοδέλτιο της παράταξης, ενώ κάποιοι άλλοι θα στελεχώσουν τις ομάδες δράσης που ήδη άρχισαν να δημιουργούνται. «Όλοι, στο σύνολό τους, έχουν θέσει εαυτόν στη διάθεση της παράταξης για την επίτευξη του σκοπού που έχουμε βάλει», μας έλεγε άνθρωπος από το στενό περιβάλλον του υποψηφίου δημάρχου, εκφράζοντάς μας παράλληλα την ικανοποίησή του για το έως ώρας ενδιαφέρον του κόσμου.

Απαντήσεις στο δέοντα χρόνο 
Η συγκεκριμένη κίνηση, βέβαια, έρχεται να σταθεί δίπλα και στα πολλά σενάρια που κυκλοφορούν αυτή την περίοδο στην περιοχή, τα οποία θέλουν το Βασίλη Γκίζα να είναι πολύ κοντά στη συμφωνία με στελέχη που αποχώρησαν από την παράταξη του Τ. Λουκόπουλου.  Σε ερώτησή μας για το εάν υπάρχει είδηση επ’ αυτού, η απάντηση που πήραμε είναι η παραπομπή στα όσα ο ίδιος ο υποψήφιος δήμαρχος μας δήλωσε, στην πρόσφατη συνέντευξή του, δηλαδή ότι «οι συζητήσεις αυτή την περίοδο είναι φυσιολογικό να είναι πολλές, όμως οι εξελίξεις θα δώσουν και τις σαφείς απαντήσεις στο δέοντα χρόνο». Επί του θέματος της συνεργασίας με πρόσωπα του υπάρχοντος πολιτικού προσωπικού, άλλωστε, και κατά πόσο αυτό μπορεί να σταθεί εμπόδιο στο αφήγημα της ανανέωσης, ο Β. Γκίζας μας είχε πει, και επιμένει, ότι πρωταρχικός στόχος της παράταξης είναι η είσοδος νέου αίματος στα κοινά του τόπου, όμως σε μία συλλογική προσπάθεια δεν μπορεί να περισσεύουν εκείνοι που η κοινωνία έχει δείξει την εμπιστοσύνη τους προς το πρόσωπό τους.

Ευνόητο γιατί κρατά ανοιχτή την πόρτα 
Είναι εύκολο να κατανοήσει κανείς το ότι ο υποψήφιος δήμαρχος κρατά ανοιχτή την πόρτα μιας ενδεχόμενης τέτοιας συνεργασίας, πχ με πρόσωπα από το ορεινό κομμάτι του δήμου, καθώς σε περίπτωση που αυτό γινόταν πράξη, τότε θα πρόσθετε δίπλα του ένα πολύ καλό ψηφοθηρικό προσωπικό, το οποίο και έχει αποδείξει τη δυναμική του, αλλά και μπορεί να τον «βάλει» σε περιοχές που δύσκολα κάποιος διεισδύει. Ο Β. Γκίζας, βέβαια, όπως συνεχίζουν να επιμένουν συνεργάτες του, κι όπως η «Ε» έχει καταγράψει στο ρεπορτάζ της από καιρό τώρα, θέλει να πάρει πάνω του κυρίως το κεντρικό ψηφοδέλτιο, αυτό της Ναυπάκτου δηλαδή, δείχνοντας με έμφαση σε αυτό την τάση της ανανέωσης.

Οι επόμενες ενέργειες 
Τέλος, και όσον αφορά τις επόμενες ενέργειες που σχεδιάζονται, παράλληλα με τις συναντήσεις οι οποίες είναι συνεχείς, και θα αρχίσουν να γίνονται πιο έντονες με πρόσωπα αλλά και φορείς, προγραμματίζεται από τον Μάρτιο και μία μεγάλη συγκέντρωση στην πόλη της Ναυπάκτου, η οποία θα έχει ως στόχο, εκτός από την παρουσίαση των αξόνων της παράταξης, και την εμφάνιση της δυναμικής της. Ταυτόχρονα βέβαια, θα συνεχίσει να γίνεται δουλειά και για τη στελέχωση του ψηφοδελτίου, μία εργασία που έχει προχωρήσει αρκετά, μόνο που πηγαίνοντας σιγά-σιγά προς το τέλος, οι επιλογές που μένουν θα πρέπει να είναι πολύ περισσότερο προσεκτικές. 

Από την έντυπη έκδοση της εφημερίδας “Εμπρός”   

Προτεινόμενα άρθρα