Ο τουρισμός στη Ναυπακτία και η γνώμη των ειδικών

Το θέμα που αναδεικνύουμε στο τελευταίο τεύχος της «ε», με την αγορά της πόλης και τη λειτουργία της το καλοκαίρι, είναι ένα μόνο κομμάτι της συνολικής συζήτησης που πρέπει να γίνει με εστίαση στο τι πόλη θέλουμε τελικά να φτιάξουμε και που γενικότερα θέλουμε να στρέψουμε αυτό τον τόπο. Η εικόνα του φετινού καλοκαιριού είναι σχεδόν  απογοητευτική έως σήμερα, βάσει και των προσδοκιών που είχαν δημιουργηθεί την περσινή χρονιά, και όσο κι αν θέλουμε να λέμε πως η πτώση είναι γενικότερη και δεν αφορά μόνο τη Ναύπακτο, τα δεδομένα που έχουμε στα χέρια μας μόνο ανησυχητικά είναι.
Στη σελίδα 13 μπορείτε να δείτε τα σχόλια αναγνωστών για το τι φταίει για την εικόνα αυτή, μερικά εκ των οποίων, στα δικά μου μάτια, έχουν πολύ μεγάλη δόση αλήθειας. Πιο εντός της πραγματικότητας και πιο χρήσιμα για τη συζήτηση που θέλουμε να κάνουμε, είναι φυσικά εκείνα που αποτυπώνουν το τι ισχύει σήμερα για την περιοχή, τι πραγματικά δηλαδή είναι και τι, όσο κι αν μας ενοχλεί, δεν είναι, η αποδοχή των οποίων θα μας βοηθήσει πολύ να ξεκινήσουμε το χτίσιμο της επόμενης ημέρας.
Και φυσικά, σε όλο αυτό, θα πρέπει κάποια στιγμή να δώσουμε λόγο στους ειδικούς. Γιατί καλές και άγιες οι προθέσεις όλων, όμως όπως και να το κάνουμε, ο τουρισμός πλέον είναι επιστήμη κι όσο πιο γρήγορα το καταλάβουμε, τόσο το καλύτερο. Αφού όμως πριν έχουμε καταλήξει κι εμείς που θέλουμε να πάμε…
Από τα παραπολιτικά σχόλια της εφημερίδας «εμπρός»

Προτεινόμενα άρθρα