Ο Τ. Φλώρος για το έργο στην Τολοφώνα: «Διακριτές οι αρμοδιότητες Δήμου και Περιφέρειας»

Τοποθέτηση του Τάσου Φλώρου για το έργο της παραλίας Τολοφώνας

Σχετικά με τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 29/05/2020 και το θέμα για τη Λήψη Απόφασης για έκφραση σύμφωνης γνώμης σχετικά με συμπλήρωση υλικών επίχωσης στο έργο «ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΔΙΑΒΡΩΜΕΝΩΝ ΑΚΤΩΝ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΤΟΛΟΦΩΝΑΣ», ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του δήμου Δωρίδα κάνει τη δική του παρέμβαση, μέσω ανακοίνωσης, κάνοντας τις εξής επισημάνσεις:

  1. Στο ισχύον νομοθετικό πλαίσιο είναι σαφείς και διακριτές – με τις ανάλογες ευθύνες – οι αρμοδιότητες του Δήμου και της Περιφέρειας.
  2. Για τα εκτελούμενα εντός των ορίων του Δήμου έργα από την Περιφέρεια, την ευθύνη για την επιλογή των υλικών, την ποιότητά τους, και τον χρόνο διάρκειας των εργασιών φέρει αποκλειστικά η Περιφέρεια και οι αρμόδιες υπηρεσίες που έχουν αναλάβει το έργο.

Ο θεσμικός μας ρόλος είναι να παρεμβαίνουμε με τις εισηγήσεις και τις προτάσεις μας σε καθυστερήσεις συμβάσεων και προφανείς κακοτεχνίες έργων και όχι να επιλέγουμε ή να εγκρίνουμε υλικά υποδομών. Η Δημοτική αρχή οφείλει να παρεμβαίνει μόνο όταν συντρέχει ειδικός λόγος με σκοπό την ολοκλήρωση του έργου προς όφελος των δημοτών της. Βέβαια θέλουμε να καταστήσουμε σαφές, όπως τονίσαμε και στο Δημοτικό Συμβούλιο, ότι είμαστε υπέρ της ολοκλήρωσης του έργου και να συγχαρούμε για άλλη μια φορά και την προηγούμενη περιφερειακή αρχή, του Κώστα Μπακογιάννη και την τωρινή, του Φάνη Σπανού και όλους όσοι διαχρονικά βοήθησαν, ώστε επιτέλους να υλοποιείται ένα έργο για το οποίο αγωνιζόμασταν επί πολλά χρόνια, όταν κάποιοι όψιμοι υποστηρικτές δεν γνώριζαν ούτε πού είναι η παραλία Τολοφώνος, και το οποίο θα συμβάλλει σε μεγάλο βαθμό στην προσέλκυση επισκεπτών όχι μόνο στην περιοχή, αλλά και σε ολόκληρο το Δήμο.

Προτεινόμενα άρθρα