Ο υποψήφιος βουλευτής Γ. Αναγνωστόπουλος μιλά στην «ε»: «Το ΚΙΝ.ΑΛ. βαρόμετρο για τη σταθερότητα της χώρας»


Ο Γιάννης Αναγνωστόπουλος είναι ένας άνθρωπος γνωστός σε όλη της Αιτ/νία, και όχι μόνο, για τις απόψεις του, τις θέσεις τους για την περιοχή, αλλά και για τη σταθερή κομματική του ταυτότητα. Στις εκλογές της 7ης Ιουλίου είναι υποψήφιος με το Κίνημα Αλλαγής και σήμερα μιλά στην «ε» για την απόφασή του αυτή, για τη σημασία που έχει για τη χώρα το κόμμα του να είναι ισχυρό την επομένη των εκλογών, αλλά και γιατί οι ψηφοφόροι θα πρέπει να εμπιστευτούν τον ίδιο.

Κύριε Αναγνωστόπουλε, ένα πρώτο ερώτημα που θα θέλαμε να σας θέσουμε είναι το τι ήταν αυτό που σας οδήγησε να πάρετε την απόφαση να είστε υποψήφιος βουλευτής, και  φυσικά γιατί με το ΚΙΝΑΛ…
Θα ήθελα αρχικά να σας ευχαριστήσω για την ευκαιρία που μου δίνετε να εκφράσω τις απόψεις μου, τις οποίες θα μπορέσουν να συναντήσουν οι συμπολίτες μας και δημοκρατικά θα τις κρίνουν. Στο ερώτημά σας τώρα: όπως όλοι γνωρίζετε, βρίσκομαι στο χώρο της δημοκρατική παράταξης της χώρας, στο χώρο του ΠΑΣΟΚ, από το 1974. Από την αρχή υιοθέτησα τις αρχές και τα οράματα του κινήματος αυτού, τα οποία με οδηγούν στις πολιτικές μου αποφάσεις μέχρι και σήμερα. Ήμουν παρών σε κάθε νίκη, σε κάθε επιτυχία, αλλά πάνω από σε κάθε δύσκολη στιγμή. Δεν μου δημιουργήθηκαν ποτέ δεύτερες σκέψεις, σε περιόδους που οι σειρήνες ακούγοντας εκκωφαντικά στα αυτιά μου. Σε μια, λοιπόν, ακόμα δύσκολη στιγμή με μεγάλη αποφασιστικότητα δέχθηκα την πρόταση της προέδρου κ. Φώφης Γεννηματά να είμαι μέρος της επιτυχίας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, την οποία τιμώ και θα τιμήσω με αξιοπρέπεια, ειλικρίνεια και σεβασμό.
Πως κατ’ εσάς το κόμμα σας θα πρέπει να κινηθεί προκειμένου να αντέξει στην πίεση ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, που φαίνεται να θέλουν όλο και περισσότερο να μπουν στο ακροατήριό σας;
Κατά τη διάρκεια των ετών της οικονομικής κρίσης, το ΠΑΣΟΚ όντας υπεύθυνο απέναντι στον κάθε πολίτη ξεχωριστά, ανέλαβε μόνο του να σηκώσει τα βάρη που δημιούργησαν άλλοι, χάνοντας όπως ξέρουμε μεγάλο μέρος της βάσης του. Στην πορεία των χρόνων, οι πολίτες αντιλήφθηκαν πως το ΠΑΣΟΚ έλεγε και πάλι την αλήθεια. Πως δεν υπήρχε άλλος δρόμος από αυτόν που δείξαμε. Στο πλαίσιο αυτό θα πρέπει να κινηθούμε ξανά. Να παραμείνουμε σταθερή στο πρόγραμμα «Ελλάδα», το οποίο λεπτομερώς αναφέρει τις λύσεις για το τοπικό και εθνικό αύριο της χώρας. Με πίστη στο πρόγραμμά μας αλλά και με συλλογικό αγώνα που δεν θα είναι γρήγορος και εύκολος, οι σύντροφοί μας θα είναι αύριο ξανά μαζί μας, γυρνώντας την πλάτη σε όσους ψηφοθηρικά τους διεκδικούν.
Αν σας ρωτούσα να μου πείτε ποιο είναι το βασικότερο ζητούμενο, με βάση το οποίο θα πρέπει οι ψηφοφόροι να πάνε στην κάλπη της 7ης Ιουλίου, τι θα μου απαντούσατε; Και γιατί φυσικά το ΚΙΝΑΛ είναι η απάντηση σε αυτό…
Όπως σε κάθε εκλογική διαδικασία, ακόμα περισσότερο δε σε αυτή της 7ης Ιουλίου, κρίνεται η δημιουργία των απαραίτητων προϋποθέσεων για την ομαλή διακυβέρνηση της χώρας, στη βάση της δημοκρατικής λειτουργίας του πολιτεύματος, και κυρίως των ανεξάρτητων θεσμών (διάκριση των εξουσιών) που σήμερα δεν φαντάζει δεδομένη. Στην προσπάθεια αυτή, δεν αρκεί μονάχα η υποφαινόμενη κυβερνητική αλλαγή. Στη διαδικασία της διαμόρφωσης του πολιτικού σκηνικού την επαύριο των εκλογών, το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής κατέχει πρωταγωνιστική θέση, καθώς θα αποτελέσει κρίσιμο βαρόμετρο για τη σταθερότητα στη χώρα, την οποία ως υπεύθυνη αντιπολίτευση δεν θα βάλει σε περιπέτειες. Δυνατό ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής σημαίνει υπεύθυνη αντιπολίτευση, που με τη σειρά της σημαίνει σταθερή Ελλάδα.
Έχετε γνώση του νομού μας, έχετε ασκήσει διοίκηση σε θέσεις ευθύνης σε αυτόν, όμως είναι κοινή η πεποίθηση πως η Αιτ/νία έχει πολύ δρόμο να διανύσει ακόμα για να φτάσει στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Που πρέπει να επενδύσουμε για να βγούμε στο δρόμο της περιβόητος ανάπτυξης;
Είναι μια αλήθεια αυτό. Ωστόσο δεν μπορούμε να ισχυριστούμε ότι δεν έγιναν κάποια μικρά βήματα. Αυτά τα μικρά βήματα θέλουμε να εντείνουμε, αυτές τις πρακτικές θέλουμε να καθιερώσουμε, να υιοθετήσουμε όλοι από κοινού. Η κληρονομιά του τόπου μας είναι ευλογημένη. Πρέπει όμως τάχιστα να αντιληφθούμε ότι ο χρόνος δεν είναι σύμμαχός μας στον αγώνα αυτό. Να αφήσουμε στην άκρη αγκυλώσεις και αναχρονισμούς, να αφήσουμε την κοινωνία να προχωρήσει, γιατί η ίδια πρώτη από εμάς το θέλει, το ζητάει καθημερινά. Νέες μορφές αγροτικής ανάπτυξης, πολιτιστικός – ιστορικός τουρισμός, επιχειρηματικότητας, πράσινη οικονομία και περιβάλλον, θαλάσσιος πλούτος (ιαματικές πηγές, λιμνοθάλασσα, ιχθυοκαλλιέργειες). Όλα τα παραπάνω οφείλουν να αποτελέσουν τους πυλώνες πάνω στους οποίους θα στηρίξουμε συλλογικά και μαζικά τις προσπάθειές μας για ένα καλύτερο αύριο στον τόπο που θέλουμε να μεγαλώσουν τα παιδιά μας.
Και τέλος, φυσικά, γιατί κάποιος να επιλέξει το Γιάννη Αναγνωστόπουλο μπαίνουν μέσα στο παραβάν στις 7 Ιουλίου…
Θα ήθελα για ακόμα μια φορά να ευχαριστήσω όλες και όλους αυτούς που καθ’ όλη την πολιτική μου σταδιοδρομία, αλλά κυρίως τώρα, στέκονται δίπλα μου, με στηρίζουν και μου δίνουν καθημερινά το κίνητρο να συνεχίζω. Δίνω και θα δίνω τον αγώνα για την επικράτηση των δημοκρατικών αξιών της κοινωνικής αλληλεγγύης και ευημερίας, της πολιτικής κοινωνικοποίησης και της λαϊκής κυριαρχίας με σθένος, αποφασιστικότητα, αξιοπρέπεια, σεβασμό και κυρίως ανιδιοτέλεια. Η καθαρότητα του χαρακτήρα μου και το πολιτικό μου ήθος αποτελούν κατά τη γνώμη μου βασικές βάσεις για να νιώθει ο πολίτης ότι εκπροσωπείται επάξια στο ελληνικό κοινοβούλιο. Τις αξίες αυτές είμαι πεπεισμένος πως τις εκφράζω. Τέλος, εφόσον δημοκρατικά κριθώ άξιος, είμαι πανέτοιμος να τις υπηρετήσω.
Από την έντυπη έκδοση της εφημερίδας «εμπρός»


Προτεινόμενα άρθρα