Παράταση ενός ακόμα έτους για τη Βαρνάκοβα

Δεν έχει ακόμα περατωθεί το 1ο στάδιο της Προγραμματικής του 2018

Την έγκριση παράτασης ισχύος της Προγραμματικής Σύμβασης του έργου “Προστασία-Ανάδειξη των πυρόπληκτων πτερύγων και του βυζαντινού Καθολικού της Ιεράς Μονής Βαρνάκοβας Π.Ε. Φωκίδας” για ένα έτος, μέχρι δηλαδή τις 5 Μαρτίου του 2021, αποφάσισε το περιφερειακό συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας στην τελευταία του συνεδρίαση, η οποία πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη.

Το έργο, όπως αναφέρει η εφημερίδα Εν Δελφοίς, είναι ενταγμένο στο Τεχνικό Πρόγραμμα των Περιφερειακών ΚΑΠ με προϋπολογισμό 60.000 ευρώ. Η εισήγηση βασίζεται στο ότι δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα η χρηματοδότηση του πρώτου σταδίου της, παρά το γεγονός ότι η η Προγραμματική Σύμβαση έχει υπογραφεί από το 2018, ενώ για τα αποτελέσματα των ανασκαφών απαιτείται περαιτέρω διερεύνηση της υφιστάμενης κατάστασης, των μνημείων και των δομικών τους υλικών από εξειδικευμένο προσωπικό, λόγος για τον οποίο συνάφθηκε και άλλη προγραμματική σύμβαση με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο με χρόνο ολοκλήρωσης της την 4η Σεπτεμβρίου του 2020.

Επιπλέον, η υλοποίηση του αντικειμένου της προγραμματικής σύμβασης καθυστέρησε λόγω της πανδημίας και της αναγκαιότητας συμμόρφωσης με τα μέτρα που λήφθηκαν πανελλαδικά για τον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού COVID-19.

πηγή: fokidanews.gr 

Προτεινόμενα άρθρα