Παράταση ωραρίου έως τις 5πμ θα ζητήσει ο δήμος για τα καφε- μπαρ

Τη δυνατότητα παράτασης του ωραρίου λειτουργίας των καφέ- μπαρ της πόλης, για την Παρασκευή και το Σάββατο, από τις 3 πμ που είναι σήμερα, έως τις 5πμ, θα επιδιώξει ο δήμος Ναυπακτίας. Αυτό αποφασίστηκε στο δημοτικό συμβούλιο, με στόχο τώρα να δημιουργηθεί ένα μέτωπο δήμων ανά τη χώρα που θα ζητήσει το ίδιο από το αρμόδιο υπουργείο, με την υποστήριξη παράλληλα της ΚΕΔΕ.

Την εισήγηση του θέματος έκανε ο αντιδήμαρχος Αντώνης Φράγκος, ο οποίος εξηγώντας το γιατί ο δήμος θα πρέπει να κινηθεί προς την κατεύθυνση της παράτασης του ωραρίου, έκανε μεταξύ άλλων λόγο και για αθέμιτο ανταγωνισμό, αφού στην Πάτρα, για παράδειγμα, δεν υπάρχει η ίδια αντιμετώπιση των καταστηματαρχών. Ομόφωνα για το θέμα έχει αποφασίσει και η δημοτική κοινότητα της Ναυπάκτου, αλλά και ο δήμος Καρδίτσας, όπως είπε, τονίζοντας πως θα επιχειρηθεί να βρεθούν κι άλλοι δήμοι ανά τη χώρα που θα συμπλεύσουν με το αίτημα. «Θα ζητήσουμε και τη στήριξη της ΚΕΔΕ για την τροποποίηση του νόμου», είπε ο αντιδήμαρχος, βρίσκοντας, σε γενικές γραμμές, θετική ανταπόκριση από το σώμα του δημοτικού συμβουλίου.

Η προηγούμενη θητεία 
Ενστάσεις φτάνοντας μέχρι και την καταψήφιση  του θέματος διατύπωσε ο Βασίλης Τσαγγουρνός, ενώ δράττοντας την ευκαιρία ο Βασίλης Αγγελόπουλος, και ενώ στμφώνησε με την πρόταση, εξέφρασε την άποψη ότι ο πρώην δήμαρχος, όπως τώρα γίνεται φανερό, αδικήθηκε στην πόλη, κατηγορούμενος ότι αυτός είναι που έκλεινε τα καταστήματα. «Τώρα αποδεικνύεται ότι κάτι τέτοιο δεν ίσχυε», είπε, πετώντας μάλιστα το μπαλάκι και προς Αντ. Φράγκο, ο οποίος εκείνη την περίοδο ήταν νομικός παραστάτης αρκετών καταστημάτων. «Δεν λέω ότι εσείς υποκινήσατε τις αντιδράσεις», συμπλήρωσε ο σύμβουλος της ΑΔΚΝ, για να του απαντήσει ο αντιδήμαρχος ότι βασική αιτία των αντιδράσεων της προηγούμενης θητείας είναι το ότι υπήρχαν δύο μέτρα και δύο σταθμά, αφού η επιτροπή Ποιότητας Ζωής, για τις ίδιες παραβάσεις δεν έπαιρνε τις ίδιες αποφάσεις.

«Η πρωτοβουλία θα ωφελήσει την πόλη», είπε ο Γιώργος Γούλας, τονίζοντας πως η συστράτευση πολλών δήμων γύρω από το αίτημα θα του δώσει δυναμική, συμφωνώντας με τον Β. Αγγελόπουλος ότι ο πρώην δήμαρχος αδικήθηκε από λεγόμενα ανθρώπων στη θητεία του. Να διευρυνθεί η παράταση και σε περιπτώσεις αργιών, ή κατά το 15ήμερο του Αυγούστου, ζήτησε ο Γιάννης Σπυρόπουλος, αίτημα όμως που απ’ ότι είπε ο εισηγητής δεν μπορεί να μπει στην πρόταση. 

Εσωτερικές ενστάσεις 
«Εμείς σήμερα δημιουργούμε μία ευχή προς το κράτος», είπε ο Ανδρέας Κοτσανάς, κάνοντας λόγο για αίολη απόφαση και αναιτιολόγητη, η οποία προέκυψε χωρίς διαβούλευση. Κατά τον αντιδήμαρχο δεν μπορεί να έχει τύχη έτσι όπως προωθείται, σημειώνοντας ακόμα πως δημιουργούνται προσδοκίες στην κοινωνία πηγαίνοντας προς τις εκλογές. «Θέλει προγραμματισμό», επέμεινε, λέγοντας εν τέλει ναι στην παράταση, αλλά με όφελος προς όλη την κοινωνία. Απαντώντας του ο Αντ. Φράγκος είπε καταρχάς πως η παράταση που ζητείται έχει ως βασική προϋπόθεση το ότι δεν θα υπάρχει πρόβλημα με την κοινή ησυχία, εξηγώντας ότι ο δήμος δεν επιχειρεί να αλλάξει άλλες παραμέτρους του νόμου, παρά μόνο την ώρα της παράτασης. «Ο νομοθέτης έχει ήδη προβλέψει το πώς γίνεται η διαδικασία, και που ο δήμος πρέπει να δίνει παράταση και που όχι», πρόσθεσε.

Για την επαφή που είχε με την Πάτρα, μίλησε ο δήμαρχος Τάκης Λουκόπουλος, λέγοντας πως του μεταφέρθηκε η άποψη ότι στην Αχαϊκή πρωτεύουσα γίνονται παρεμβάσεις μόνο όταν υπάρχουν καταγγελίες, με αυτές όμως να είναι ελάχιστες. «Εδώ, με του που θα πάει 3 η ώρα υπάρχει καταγγελία», συμπλήρωσε. Τη θετική του άποψη για την πρόταση κατέθεσε και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Ταξιάρχης Σούζας, ενώ διαβάστηκε στο σώμα και η θετική άποψη του υποψηφίου δημάρχου και προέδρου των καφέ-εστιατόρων Ντίνου Τσουκαλά, που απουσίαζε λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων.

Προτεινόμενα άρθρα