Παρέμβαση του Γ. Μπούγα για τη λίμνη του Μόρνου

Ζητά τη σύγκληση της Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος

Με επιστολή του προς την Πρόεδρο της Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος, Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, ο Βουλευτής Φωκίδας Ιωάννης Μπούγας, ζήτησε τη σύγκληση της Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος.

Τα θέματα για τα οποία ανέλαβε τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία ο βουλευτής είναι καταρχάς αυτό της υποβάθμισης των υδάτων της Λίμνης Μόρνου, εξαιτίας της μη λειτουργίας μονάδων Βιολογικού Καθαρισμού, καθώς επίσης και αυτό της αδυναμίας ίδρυσης και λειτουργίας οποιασδήποτε δραστηριότητας λόγω των περιορισμών που υφίστανται στην περιοχή του δήμου Δωρίδας.

Για τη διαπίστωση των ως άνω θεμάτων πρότεινε επίσης ο κ. Μπούγας τη διενέργεια αυτοψίας από μέλη της Επιτροπής. Πρόκειται για ένα από τα πιο σημαντικά θέματα που απασχολούν την περιοχή, και το οποίο εδώ και χρόνια είναι ψηλά στην ατζέντα των ανθρώπων της αυτοδιοίκησης, αλλά και εκείνων της κεντρικής πολιτικής σκηνής, χωρίς όμως έως σήμερα να έχει δοθεί λύση. Η εξεύρεση αυτής, εκτός της προστασίας του περιβάλλοντος θα σημάνει στο δεύτερο σκέλος του ζητήματος που τίθεται και την έναρξη μίας σειράς δράσεων που μόνο θετικά αποτελέσματα θα έχει για την περιοχή καθώς η πλειοψηφία αυτών θα φέρει επενδύσεις, τόσο στον πρωτογενή όσο και στον τομέα του τουρισμού.

Προτεινόμενα άρθρα