Παρουσία του Μ. Βορίδη η κοπή πίτας της ΝΟΔΕ Αιτ/νίας

«Έχουμε κερδίσει τις εκλογές αλλά δεν τελείωσε ακόμη η μάχη των ιδεών», είπε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Boυλευτές, αυτοδιοικητικοί, πολιτικά και κομματικά στελέχη και πολλά μέλη της ΝΔ δίνουν το «παρών» στην εκδήλωση κοπής πίτας της Νομαρχιακής Διοικούσας Επιτροπής (ΝΟΔΕ) που είναι σε εξέλιξη στο Αγρίνιο, παρουσία του βουλευτή Αττικής και Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάκη Βορίδη.
Προηγήθηκε στο Επιμελητήριο η σύσκεψη για τα αγροτικά ζητήματα παρουσία του υπουργού, του γενικού γραμματέα Γ.Στρατάκου, του περιφερειάρχη, δημάρχων και βουλευτών.
Στα πλαίσια της εκδήλωσης ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Φώτης Τσόλκας ανέγνωσε χαιρετισμό του γραμματέα Οργανωτικού του κόμματος Στέλιου Κονταδάκη, του υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη και του βουλευτή Σπήλιου Λιβανού που απουσίαζε εκπροσωπώντας το κόμμα σε άλλη εκδήλωση . Μίλησαν οι παρόντες βουλευτές Κώστας Καραγκούνης και Μάριος Σαλμάς ενώ την κεντρική ομιλία εκφώνησε ο υπουργός Μάκης Βορίδης.
Ο Μάκης Βορίδης απευθυνόμενος στο κομματικό ακροατήριο ανέφερε αρχικά πως η χρονιά αυτή «ξεκινά με τους καλυτέρους οιωνούς μετά την οικτρή εμπειρία της πρώτης φοράς αριστερά».
Έκανε αναφορές στο εκλογικό 2019 υπογραμμίζοντας τη νίκη της ΝΔ σε ευρωεκλογές, εθνικές και αυτοδιοικητικές εκλογές κάνοντας λόγο για «καθαρή εντολή αλλά και μεγάλη ευθύνη» και χαρακτηριστικά ανέφερε: «Σκεφτείτε πως για πρώτη φορά είναι δεξιός περιφερειάρχης σε εκδήλωση της ΝΔ για να καταλάβετε πόσο σπουδαία είναι η νίκη του Φαρμάκη».
Προέβη σε αναφορές για τις ιδεολογικές διαφορές Δεξίας-Αριστεράς με έμφαση στο θέμα του πανεπιστημιακού ασύλου και στη φορολογία των επιχειρήσεων. «Έχουμε κερδίσει τις εκλογές αλλά δεν τελείωσε ακόμη η μάχη των ιδεών», είπε.
Αγροτικά και εκτροπή στη σύσκεψη
Πριν την κομματική εκδήλωση προηγήθηκε σύσκεψη στο γραφείο του Επιμελητηρίου παρουσία και του περιφερειάρχη και δημάρχων καθώς του γενικού γραμματέα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργου Στρατάκου.
Τέθηκαν πολλά ζητήματα, τα θέματα των ΤΟΕΒ, για την ελιά Καλαμών, την προστασία της ζωικής παραγωγής από την πανώλη των χοίρων, ενώ εκφράστηκε και η διαφωνία της Αιτωλοακαρνανίας στην επαναφορά από την Κυβέρνηση του θέματος της εκτροπής του Αχελώου.
Σε δηλώσεις του μετά τη σύσκεψη ο Μάκης Βορίδης υποστήριξε πως δεν έχει πρόθεση η Κυβέρνηση για δικαστική εμπλοκή στο θέμα της εκτροπής. “Υπάρχει μία γενική κατεύθυνση πως ούτως ή άλλως αυτό πρέπει να γίνει στην χώρα, χωρίς να μιλάμε για τον Αχελώο. Να σταματήσουμε να έχουμε υπερεκμετάλλευση των υδάτων του υδροφόρου ορίζοντα, δηλαδή θα πρέπει να σταματήσουμε να τραβάμε νερό από το υπέδαφος και πρέπει να πάμε σε αξιοποίηση των επιφανειακών μας υδάτων . Είναι περιβαλλοντολογικό μέτρο και θα είναι μέσα στην καινούργια ΚΑΠ», ανέφερε.
Για τις αρδευτικές υποδομές τόνισε πως υπάρχουν ήδη ενταγμένα έργα σε εξέλιξη στην Αιτωλοακαρνανία και ανέφερε πως στο νέο πρόγραμμα αγροτικής ανάπτυξης , το οποίο είναι σε διαπραγμάτευση, θα περιλαμβάνει σημαντικά έργα αρδευτικών υποδομών.
Κάλεσε εξάλλου σε εγρήγορση τους χοιροτρόφους σε περιοχές με μεγάλη χοιροτροφία ,όπως η Αιτωλοακαρνανία, να προστατέψουν οι ίδιοι το ζωικό τους κεφάλαιο και να παίρνουν όλα τα μέτρα βιοασφάλειας. Αφορμή της αναφοράς ήταν και το κρούσμα αφρικανικής πανώλης χοίρων στις Σέρρες.

πηγή: agrinionews.gr 

Προτεινόμενα άρθρα