Περιμένοντας τη θέση του Νεκτάριου Φαρμάκη για το έργο της αποχέτευσης

«Η απόφαση του υπουργού Υποδομών, στις αρχές Μαΐου, να κάνει δεκτές τις ενστάσεις της ΔΕΥΑΝ επί του πρωτοκόλλου προσωρινής και οριστικής παραλαβής του έργο της αποχέτευσης, έγινε δεκτή από  την τοπική κοινωνία και το δήμο Ναυπακτίας με ανακούφιση. Μπορεί να μην αποτέλεσε το τελευταίο επεισόδιο της πολύπαθης υπόθεσης, διώχνοντας δια παντός πάνω από την επιχείρηση, κατ’ επέκταση και το δήμο, το βραχνά των περίπου 2 εκατ. ευρώ, όμως σε κάθε περίπτωση αποτέλεσε έναν πολύ σημαντικό σύμμαχο στην προσπάθεια που καταβλήθηκε και συνεχίζει να καταβάλλεται ώστε το λεγόμενο «πανωπροίκι» να φύγει από τις πλάτες της ΔΕΥΑΝ. Έως σήμερα, όμως, καμία ενέργεια δεν έγινε επ’ αυτού, από την πλευρά της προϊσταμένης αρχής του έργου, με αποτέλεσμα η ΔΕΥΑΝ να περνά στην επίθεση, στέλνοντας εξώδικο μέσω του οποίου ζητά της υλοποίηση της απόφασης του υπουργού, από τη στιγμή μάλιστα που το αρμόδιο υπουργείο έχει απαντήσει πως είναι άμεσα εκτελεστή». 

Αυτό γράφαμε στο προηγούμενο τεύχος της εφημερίδας, αναδεικνύοντας το τελευταίο επεισόδιο της υπόθεσης, για την οποία δεν υπάρχει κάτι νεότερο εντός της εβδομάδας, τουλάχιστον που να έχει φτάσει ως πληροφόρηση σε εμάς. Μεταξύ άλλων, όμως, γράφαμε και κάτι ακόμα, στην κατάληξη του θέματος, το οποίο θα πρέπει να τονιστεί ιδιαιτέρως, γι’ αυτό και η επαναφορά του σήμερα από αυτή τη στήλη. Αναφερθήκαμε στην πολιτική διάσταση της υπόθεσης και στο ποια είναι στάση απέναντι σε αυτή του νέου Περιφερειάρχη Νεκτάριου Φαρμάκη. Ο προκάτοχός του, όπως μαρτυρούν οι από εδώ συμμετέχοντες σε συζητήσεις κατά το παρελθόν, δεν το άγγιζε καν, αποφεύγοντας κάθε αναφορά σε αυτή. Η στάση αυτή, με λίγα λόγια, ήταν μία στάση, έστω και εμμέσως, σύμπνοιας με τα όσα οι υπηρεσίες τις Περιφέρειας δρομολογούσαν και τα οποία έρχονταν σχεδόν στο σύνολό τους σε σύγκρουση με τις διεκδικήσεις δήμου και ΔΕΥΑΝ.
Η εκλογή του Νεκτάριου Φαρμάκη, τουλάχιστον για την υπόθεση αυτή, δημιούργησε αρχικά την αίσθηση (δεν ξέρω από πού) ότι πολιτικά ο νέος προϊστάμενος της Περιφέρειας θα σταθεί στο πλάι της από εδώ πλευράς, κάτι όμως που για την ώρα δεν προκύπτει από πουθενά. Προφανώς, ο ίδιος είναι λίγο δύσκολο να πάρει την πρωτοβουλία για κάτι τέτοιο, και γιατί να το κάνει άλλωστε, όμως θα είχε ενδιαφέρον να δούμε ποια θα είναι η αντίδρασή του όταν του τεθεί το θέμα από την πλευρά του δήμου. Εικάζω ότι κάτι τέτοιο θα γίνει σχετικά σύντομα, οπότε και θα μας δοθεί η απάντηση στο εάν οι προσδοκίες που είχαμε από αυτόν, για την ίδια υπόθεση πάντα μιλάμε, είχαν βάση ή εάν ήταν απλά μία ελπίδα που τελικά αποδείχτηκε φρούδα.
Από τα παραπολιτικά σχόλια της εφημερίδας «εμπρός»

Προτεινόμενα άρθρα